Τοπικά

Παπανάτσιου: Η Κυβέρνηση θεωρεί ότι οι θεσμοί της Δημοκρατίας πρέπει να εξυπηρετούν τα συμφέροντα της Ν.Δ.

Η βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Παπανάτσιου, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής στη συζήτηση για τον εκλογικό νόμο, αναφέρθηκε στα πεπραγμένα της Κυβέρνησης μέχρι τώρα λέγοντας πως τ’ αποτελέσματα θα ήταν κωμικοτραγικά, εάν δεν αφορούσαν τις ζωές χιλιάδων πολιτών. Σημείωσε πως η ΝΔ υποσχέθηκε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, υπόσχεση που γρήγορα αθέτησε, αντίθετα έχει δείξει «υπερβάλλοντα ζήλο» στην καταπάτηση δικαιωμάτων και στην αναξιοκρατία, υποδαυλίζοντας με αυτό τον τρόπο την ίδια την ανάπτυξη.

Η βουλευτής σημείωσε πως τα εκλογικά συστήματα πρέπει να υπηρετούν τις σύγχρονες ανάγκες της κοινωνίας και τις κατοχυρωμένες συνταγματικά αρχές τις δικαιοσύνης και της ισότητας της ψήφου. Με δεδομένο και κοινά αποδεκτό, ότι οι εκλογείς επιλέγουν με την ψήφο τους πρωτίστως κόμμα και δευτερευόντως υποψηφίους, τόνισε πως αυτό επιτυγχάνεται μόνο μέσω των αναλογικών συστημάτων. Η κ. Παπανάτσιου ανέφερε πως ο εκλογικός νόμος είναι κομμένος και ραμμένος στα μέτρα της ΝΔ.

Σχετικά με το bonus των 50 εδρών, η κ. Παπανάτσιου τόνισε πως καταπατά την επιλογή των ψηφοφόρων και δείχνει πως η ΝΔ αντιμετωπίζει το κράτος ως φέουδο, ενώ φοβάται παράλληλα τον έλεγχο και την συνδιαμόρφωση. Συνέχισε λέγοντας πως αποτελεί μεγάλο ζήτημα η άνιση μεταχείριση του Συνασπισμού των κομμάτων, από τα αυτοτελή κόμματα, παρόλο που και οι δύο αυτές μορφές έχουν ψηφιστεί από τους πολίτες, βάση προγραμμάτων. Καταλήγοντας, η Βουλευτής σημείωσε πως αυτό που πραγματικά φοβάται η ΝΔ είναι το μεγάλο προοδευτικό κύμα των πολιτών που ζητά περισσότερη Δημοκρατία και συμμετοχή.

Κλείνοντας, η κ. Παπαπανάτσιου σημείωσε πως η ΝΔ δεν ήταν έτοιμη να κυβερνήσει, απλά είχε έτοιμη την συνταγή απ’ τα παλιά. Συνταγή, που βασίζεται στα δώρα σε εργοδότες και στους ολιγάρχες των media. Ανέφερε παράλληλα πως από τα παλιά έρχονται και οι φρενήρεις, ανιστόρητες και επικίνδυνες τοποθετήσεις Υπουργών και στελεχών της, που αποδίδουν την εγκαθίδρυση του Χίτλερ στην εξουσία στην απλή αναλογική.

Τέλος, η Βουλευτής ανέφερε πως μπορεί η ΝΔ να υπερθεματίζει για την εκλογική της νίκη τον περασμένο Ιούλη, αποδίδοντας τις δικές της αποφάσεις, στην θετική ψήφο τους ελληνικού λαού, δεν πρέπει όμως να ξεχνά πως ο λαός επίσης, ψήφισε μία ισχυρή αντιπολίτευση για να την ελέγχει.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το