Ελλάδα

Παπαγεωργίου: Σε κλινική covid-19 οι 8 ογκολογικοί ασθενείς, σε καραντίνα οι εργαζόμενοι

Σε κλινική covid-19 μεταφέρθηκαν οι οκτώ ασθενείς της Ογκολογικής – Αιματολογικής κλινικής του νοσοκομείου Παπαγεωργίου που εντοπίστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, ενώ όλοι οι εργαζόμενοι (γιατροί και νοσηλευτές) που ήρθαν σε επαφή μαζί τους, τέθηκαν σε καραντίνα. Τα παραπάνω ανέφερε στο ethnos.gr ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, Παναγιώτης Τουχτίδης, εκφράζοντας την ευχή η εξάπλωση του ιού στη συγκεκριμένη κλινική να εντοπίστηκε στην αρχή και να μην παρουσιαστούν και άλλα κρούσματα.

Κατά τον κ. Τουχτίδη αιτία της εισαγωγής του ιού στην Ογκολογική – Αιματολογική Κλινική του «Παπαγεωργίου» είναι το «παράθυρο» υποδιάγνωσης που έχουν τα τεστ, στα οποία υποβάλλονται οι ασθενείς πριν μπουν στο νοσοκομείο. «Επειδή υποβάλλονται σε χημειοθεραπείες οι ογκολογικοί ασθενείς, είναι συχνά εμπύρετοι, χωρίς αυτό να σχετίζεται με τον κορωνοϊό. Έχουν κι ένα παράθυρο υποδιάγνωσης τα τεστ εισαγωγής στο νοσοκομείο, οπότε είναι λογικό να γίνει κάποιο λάθος. Ο αριθμός των θετικών δεν είναι μεγάλος, ωστόσο, επειδή οι ογκολογικοί ασθενείς είναι γενικώς βαριά περιστατικά, μία επιπλέον λοίμωξη σε αυτούς σίγουρα δεν είναι ό,τι καλύτερο. Δυστυχώς, δεν μπορούμε να ξέρουμε, αν θα τους χτυπήσει σοβαρά και που ο ιός», λέει ο κ. Τουχτίδης.

Όπως υποστηρίζει ακόμα, ο ιός εισήχθη στο νοσοκομείο από ογκολογικό ασθενή και μεταδόθηκε και στους υπόλοιπους 7 μέσα στο θάλαμο. Άλλωστε, λόγω της μεγάλης πίεσης που δέχονται όλα τα νοσοκομεία λόγω του κορωνοϊού, στις μη covid-19 κλινικές αναγκαστικά νοσηλεύονται περισσότεροι από ένας ασθενής σε κάθε θάλαμο.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το