Ελλάδα

Παπαευαγγέλου: Οι διπλές μάσκες προστατεύουν 96% – Ερχονται νέες οδηγίες

Στο ερώτημα ποια μάσκα μας προστατεύει καλύτερα από τον κορονοϊό – η μονή ή η διπλή – επιχείρησε να απαντήσει η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου. Σύμφωνα με την ίδια, οι οδηγίες για τη χρήση της μάσκας στη χώρα μας δεν έχουν αλλάξει, αλλά ομάδα της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων έχει αναλάβει να μελετήσει και να εισηγηθεί τι πρέπει να γίνει για τη χρήση της μάσκας.

Η Βάνα Παπαευαγγέλου, μάλιστα, επικαλέστηκε αποτελέσματα μελέτης του CDC, αναφέροντας ότι η «ικανή προστασία απαιτεί μάσκα και από τα δύο άτομα, η οποία παρέχει προστασία σε ποσοστό 84,3%. Το ποσοστό σε περίπτωση χρήσης διπλής μάσκας είναι 96%, όμως η μάσκα θα πρέπει να είναι καλής ποιότητας και με τρεις στρώσεις. Οι οδηγίες για τη χρήση δεν έχουν αλλάξει στη χώρα μας. Για να προστατεύει, πρέπει να έχει καλή ποιότητα, να μην έχει κενό στο πλάι και να διαθέτει τρεις στρώσεις. Οι υφασμάτινες πρέπει να πλένονται και να σιδερώνονται», ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Παπαευαγγέλου.

Πάντως, οι συζητήσεις για το εάν είναι καλύτερο να φοράμε δύο μάσκες έχουν ξεκινήσει μετά την εμφάνιση της μετάλλαξης του στελέχους του κορονοϊού.
«Ο ιός εκμεταλλεύεται κάθε ευκαιρία που του δίνουμε με μια μικρή απροσεξία. Με την έναρξη του νέου lockdown ο ιός έχει τώρα την ευκαιρία να μεταδοθεί εντός του σπιτιού. Προστατέψτε τους ανθρώπους μεγάλης ηλικίας πρέπει να γίνει κατανοητό ότι κολλάμε από συγγενείς και φίλους, προσέξτε ποιους βάζετε στο σπίτι σας», σημείωσε.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το