Ελλάδα

Παπαευαγγέλου: Για 1 βαθμό παραπάνω θερμοκρασία, μείωση 3% στα κρούσματα

Για κάθε έναν βαθμό που ανεβαίνει η θερμοκρασία, τα κρούσματα του κορονοϊού μειώνονται κατά 3%, αποκάλυψε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου κατά την ενημέρωση για την πορεία του κορονοϊού το απόγευμα της Παρασκευής. Όπως επισήμανε, με βάση τα στοχεία που πλέον είναι διαθέσιμα, επιβεβαιώνονται οι εκτιμήσεις ότι ο καιρός παίζει ρόλο στη διασπορά του κορονοϊού.

Η κ. Παπαευαγγέλου μίλησε παράλληλα για σταθεροποίηση της πανδημίας στην επικράτεια, η οποία παρατηρείται τις τελευταίες εβδομάδες. Ωστόσο, τόνισε πως δεν είναι εύκολο να μειωθούν αισθητά περαιτέρω τα κρούσματα λόγω και του χειμώνα και ο ιός συνεχίζει να είναι ανάμεσά μας, ανέφερε κατά την τακτική ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας.
Η λοιμωξιολόγος ανέφερε ότι είναι 6.000 ενεργά διαγνωσμένα κρούσματα με τα μισά από αυτά στην Αττική, η οποία και ανησυχεί τους ειδικούς καθώς δεν παρατηρείται μείωση των κρουσμάτων. Η κ. Παπαευαγγέλου ανέφερε ότι ο πραγματικός αριθμός των φορέων είναι μεγαλύτερος, διότι δεν γνωρίζουμε τους ασυμπτωματικούς.

Ανέφερε πως ο 7ήμερος μέσος όρος είναι 467 κρούσματα ανά ημέρα, είπε ότι ακόμα δεν μπορεί να εκτιμηθεί το άνοιγμα του λιανεμπορίου στα κρούσματα, ενώ έκανε λόγο για υπευθυνότητα των Ελλήνων με τήρηση των μέτρων προστασίας κατά την διάρκεια των γιορτών.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το