Τοπικά

Παπαδούλης σε δημοτική αρχή Βόλου – Εξασφαλίστε πως στη συνεδρίαση του ΔΣ όλοι θα είναι εμβολιασμένοι με ανοσία

Την απόλυτη διαβεβαίωση της δημοτικής αρχής του Βόλου ζητάει η παράταξη με επικεφαλής τον κ. Παπαδούλη, και απαιτεί η δια ζώσης συνεδρίαση της Τετάρτης του δημοτικού συμβουλίου, να είναι «καλυμμένη» από όλα τα μέτρα που ορίζει η διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Οι σύμβουλοι της παράταξης δηλώνουν πως δεν θα μετέχουν σε μια συνεδρίαση με κίνδυνο της διασποράς του κορωνοϊού , από τη συμμετοχή ανθρώπων που δεν έχουν εμβολιαστεί και δεν έχουν αποκτήσει ανοσία.
Ο Νόμος είναι σαφής για τη συμμετοχή στις συνεδριάσεις και αναφέρει:
«Συνεδριάσεις συλλογικών οργάνων με φυσική παρουσία χωρίς τον περιορισμό ατόμων πλήρως εμβολιασμένους σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 10 και νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο σύμφωνα 3 του άρθρου 10 τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων [απόσταση ενάμισι (1,5) μέτρου μεταξύ των παρευρισκόμενων, αναλογία του ενός (1) ατόμου ανά πέντε (5) τ.μ., χρήση μάσκας και αντισηπτικού].»
Δηλαδή, στην εν λόγω εγκύκλιο ορίζονται ως βασικές προϋποθέσεις (α) οι συμμετέχοντες να έχουν αποδεδειγμένα αποκτήσει ανοσία, φέροντες το σχετικό πιστοποιητικό (είτε εμβολιασμένοι, είτε νοσήσαντες) και (β) να τηρείται η αναλογία του (1) ενός ατόμου ανά πέντε (5) τμ.
«Προφανώς, για να συγκαλέσετε δια ζώσης Δημοτικό Συμβούλιο, θα έπρεπε να είχατε λάβει υπόψη τις παραπάνω προϋποθέσεις, να είχατε ελέγξει και επιβεβαιώσει την κατάσταση ανοσίας των μελών του σώματος και ακολούθως να είχατε αποφασίσει να αναλάβετε ακέραιη την ευθύνη του εγχειρήματος.
Επικαλούμενοι και την επαγγελματική σας ιδιότητα, θεωρούμε ότι καμία μικρο-σκοπιμότητα δεν θα πρέπει να επιτρέπει ανεύθυνες αποφάσεις, που μπορεί να επιβαρύνουν την υγεία συνανθρώπων μας, ειδικά στην παρούσα περίοδο, που ο κορονοϊός εκ νέου εμφανίζει έξαρση.
Ως εκ τούτου, και επειδή η υγεία μας είναι πάνω από κάθε … συμπαραστάτη του Δημότη, παρακαλούμε, στο εναπομείναν διάστημα μέχρι την συνεδρίαση του Συμβουλίου, και μέχρι τρεις ώρες πριν την έναρξή του,
-να ελέγξετε την κατάσταση ανοσίας όλων των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου
-να διαβεβαιώσετε δημόσια, με ανακοίνωσή σας, όλες τις Παρατάξεις ότι άφοβα μπορούν να συμμετάσχουν στην δια ζώσης συνεδρίαση του ΔΣ
-να αναλάβετε με δημόσια δήλωσή σας, απόλυτα και προσωπικά, ακέραιη την ευθύνη για προβλήματα υγείας, που τυχόν προκύψουν.
Διαφορετικά, η Παράταξή μας αδυνατεί να συμμετάσχει στην συγκεκριμένη συνεδρίαση, για λόγους προστασίας της υγείας μας», τονίζουν οι δημοτικοί σύμβουλοι στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Γ. Μουλά.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το