Τοπικά

Παπαδούλης: Ο Δήμος Βόλου να ασχοληθεί επιτέλους με τα σοβαρά προβλήματα όπως η προστασία του περιβάλλοντος

Ευθύνες στους τοπικούς φορείς για το θέμα της καύσης πλαστικού επιρρίπτει η παράταξη του Απόστολου Παπαδούλη, κάνοντας λόγο για αδράνεια και αδιαφορία εις βάρος της υγείας των πολιτών. Ο κ. Παπαδούλης καταγγέλλει γενικώς και αορίστως τους αρμόδιους φορείς ότι επιλέγουν την τακτική του «στρίβειν διά του αρραβώνος», ρίχνοντας ο ένας το μπαλάκι στον άλλον, και τους καλεί επιτέλους να σοβαρευτούν και να προστατεύσουν την υγεία των πολιτών. Αναφερόμενος συγκεκριμένα στον Δήμο Βόλου, ο επικεφαλής της παράταξης «Βόλος, Ανατροπή, Δημιουργία» καλεί τη δημοτική αρχή να αφήσει στην άκρη λογικές του παρελθόντος και να ασχοληθεί με τα σοβαρά προβλήματα της πόλης, όπως η προστασία του περιβάλλοντος.

Όπως, ειδικότερα, αναφέρεται σε ανακοίνωση της παράταξης:

Εδώ και αρκετό καιρό η πόλη υποφέρει από την δυσοσμία του καμένου πλαστικού, που, με την βοήθεια και της υψηλής θερμοκρασίας, έχει κάνει την καθημερινότητα των πολιτών αφόρητη.
Το χειρότερο είναι ότι, όπως λέγεται, η πηγή δεν είναι εντοπισμένη, αλλά και κανένας αρμόδιος δεν παίρνει πρωτοβουλίες για να βρεθεί.
Αυτά τα πράγματα είναι ανήκουστα. Η αδράνεια και η αδιαφορία είναι παροιμιώδεις. Οι ευθύνες όμως είναι σοβαρές γιατί μιλάμε για την υγεία των δημοτών, και την δυσφήμιση της πόλης.
Από την άλλη, βεβαίως, είναι χαρακτηριστικό, ότι όλοι όσοι μπορούν και πρέπει να ασχοληθούν με το ζήτημα της αερορύπανσης, αρμοδίως, έχουν έναν καλό λόγο να «στρίβουν δια του αρραβώνος» και εν προκειμένω ρίχνοντας ο ένας το μπαλάκι στον άλλον. Όλοι τους επικαλούνται τον Νόμο. Όταν όμως, ο Νόμος έχει αντίπαλο την Υγεία τότε ο Νόμος είναι γράμμα κενό. Άλλωστε, κανένας Νόμος δεν είναι υπεράνω του γενικού καλού.

Ας δούμε το πρόβλημα με ψυχραιμία. Ως Έλληνες, δεν συγκινήσαμε αφού η Κυβέρνηση επέλεξε τον Νόμο. Ως Θεσσαλοί, μπλέξαμε με τις συναρμοδιότητες των αναρμοδιοτήτων και αφεθήκαμε στην τύχη μας. Ως Βολιώτες, με εξαίρεση την Κίνηση Πολιτών, απλά παρακολουθούμε το φαινόμενο. Δηλαδή, καμία προσπάθεια ουσιαστική για λύση.
Εμείς, ως «Βόλος-Ανατροπή-Δημιουργία», πιστεύουμε ότι αφού οι άλλοι δεν σοβαρεύονται είναι καιρός εμείς να σοβαρευτούμε και να προστατεύσουμε την υγεία μας.
Ανάλογα προβλήματα εμφανίστηκαν στον Δήμο Πειραιά όπου είχε την πρόνοια και την ευαισθησία να ξεκινήσει την αντιμετώπισή τους υπογράφοντας σύμβαση συνεργασίας με τον «Δημόκριτο». Ήδη, ο «Δημόκριτος» από τον Φεβρουάριο του 2019, πραγματοποιεί, στον Δήμο του Πειραιά, συνεχείς και καθημερινές δειγματοληψίες σε ενδεδειγμένα σταθερά σημεία, και με κινητές μονάδες, μετρώντας δεκάδες οργανικές πτητικές ενώσεις, σωματίδια και τη χημική σύστασή τους. Η σύμβαση έχει διετή διάρκεια για να καλύπτει έναν πλήρη εποχικό κύκλο.
Τον ίδιο δρόμο πιστεύουμε ότι πρέπει και μπορούμε να ακολουθήσουμε στον Δήμο Βόλου, ώστε να προσδιορίσουμε το περιβαλλοντικό πρόβλημα της περιοχής κατά τρόπο ολοκληρωμένο και συστηματικό.

Έχουμε μία νέα Δημοτική Αρχή και ένα νέο Δημοτικό Συμβούλιο, που πιστεύουμε ακράδαντα ότι πρέπει να αφήσει στην άκρη λογικές του παρελθόντος και να ασχοληθεί με τα σοβαρά προβλήματα της πόλης, όπως η προστασία του περιβάλλοντος. Η ποιότητα ζωής και η βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών πρέπει να είναι καθημερινό καθήκον και πάγια φιλοδοξία.
Οι αντεγκλήσεις δεν βοηθούν, είναι άχρηστες μπροστά στο μέγεθος των προβλημάτων. Τα σωρευμένα περιβαλλοντικά προβλήματα της περιοχής πρέπει να αναζητήσουν λύσεις μέσα από την αξιοποίηση επιστημονικών μεθόδων, εργαλείων και δεδομένων, προκειμένου να εφαρμόσουμε αποτελεσματικότερες πολιτικές.
Και για να συμβούν αυτά χρειαζόμαστε συναίνεση, συνεννόηση και αποφασιστικότητα. Ως «Βόλος-Ανατροπή-Δημιουργία» έτσι αντιλαμβανόμαστε την χρήσιμη παρουσία μας στον Δήμο και αυτή θα είναι η σταθερή επιδίωξή μας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το