Τοπικά

Παπαδούλης: Η Αργώ είναι μουσειακό έκθεμα και έχει καταντήσει καρναβάλι

Αρνήθηκαν οι μειοψηφίες στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής να ψηφίσουν για τη φύλαξη της Αργούς την περίοδο των εορτών , για τρεις μεγάλες εκδηλώσεις που θα γίνουν στην παραλία του Βόλου. Το σκαρί έχει τοποθετηθεί στην παραλία της πόλης  στο ύψος του Ηρώου και θα φωταγωγηθεί για τις γιορτές των Χριστουγέννων, όπως κάθε χρόνο επί δημαρχίας Αχιλλέα Μπέου. «Η Αργώ είναι μουσειακό έκθεμα και έχει καταντήσει καρναβάλι κατήγγειλε  ο επικεφαλής της β’ ελάσσονος μειοψηφίας, Απόστολος Παπαδούλης, στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής και ψήφισε αρνητικά. Αρνητικά ψήφισε και ο Ιάσονας Αποστολάκης της α’ ελάσσονος μειοψηφίας και λευκό  ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Στέργιος Φάτσης.

Στην εισήγηση της Διεύθυνσης Οικονομικών αναφέρεται ότι η «Αργώ» έχει ιδιαίτερη ιστορική αξία για την πόλη μας και ως εκ τούτου ο δήμος οφείλει να λάβει  τα απαιτούμενα μέτρα για την ασφάλεια και την προστασία της από οποιεσδήποτε κακόβουλες ενέργειες και δολιοφθορές που θα είχαν ως στόχο να πλήξουν ανεπανόρθωτα το μοναδικό αυτό σκάφος.  «Τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί ότι κατά τον μήνα Δεκέμβριο πραγματοποιούνται συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας, οι οποίες στις περισσότερες περιπτώσεις συνοδεύονται από πρόκληση φθορών και ζημιών σε διάφορα δημόσια κτίρια και καταστήματα της πόλης.  Λόγω των ανωτέρω, θεωρούμε επιτακτική την ανάγκη φύλαξης και ασφάλειας της Αργούς με φυσική παρουσία υπαλλήλων ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης (security). Καθώς έχει λήξει ο προηγούμενος διαγωνισμός και δεδομένου ότι δεν έχει επαναπροκηρυχθεί ακόμη νέος διαγωνισμός λόγω ματαίωσης της διαγωνιστικής διαδικασίας που ήταν σε εξέλιξη, κρίνεται απαραίτητο να γίνει απευθείας ανάθεση από Οικονομική Επιτροπή για λόγους κατεπείγοντος της φύλαξης της Αργούς στην εταιρεία που ήταν η ανάδοχος του προηγούμενου διαγωνισμού», επισημαίνεται στην έκθεση.

Στην ανάδοχο του διαγωνισμού για παροχή υπηρεσιών  φύλαξης της Αργούς, κατά την έκθεσή της στην παραλία Βόλου «Ηρώο», από 2 Δεκεμβρίου 2019 έως και 9 Ιανουαρίου 2020, από ένα άτομο  με φυσική παρουσία για τις ώρες από 22:00 έως 06:00, ανατίθεται η παροχή υπηρεσιών φύλαξης σε τρεις εορταστικές εκδηλώσεις  του Δήμου Βόλου:

  • «Φωταγώγηση της πόλης», στις 3 Δεκεμβρίου 2019, ΩΡΑ:19:00, στην παραλία του Βόλου (Μνημείο Ηρώων).
  • «Συναυλία με τον Γιάννη Πλούταρχο» στις 18 Δεκεμβρίου 2019, ώρα 21:00, στον Εκθεσιακό πολυχώρο Δήμου Βόλου (Πεδίον Άρεως).
  • «Ένα φως, μια ευχή» η βραδιά των φαναριών, στις 26 Δεκεμβρίου 2019, ώρα 19:00, παραλία Βόλου (Μνημείο Ηρώων).
Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το