Ελλάδα

Παπαδημούλης: Δεν εκβιάζουμε κανέναν αλλά και δεν εκβιαζόμαστε από κανέναν

papadimoulis

«Όσοι μιλούν για ρήξη και μάλιστα οριστική, βιάζονται. Το ζητούμενο, σταθερά από την ελληνική κυβέρνηση, είναι μια αμοιβαία αποδεκτή λύση και για να την πετύχει κανείς πρέπει να πηγαίνει με διάθεση ουσιαστικής διαπραγμάτευσης, ούτε ρήξη αλλά ούτε φυσικά και υποταγή» δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

«Τις επόμενες ώρες και ημέρες, υπάρχει όχι μόνο η ανάγκη, το κοινό συμφέρον -γιατί κανένα δεν συμφέρει η ρήξη- αλλά και το έδαφος για μια κοινά αποδεκτή λύση που στην ΕΕ, πενήντα χρόνια τώρα επιτυγχάνεται με τη μέθοδο των κοινά αποδεκτών συμβιβασμών» ανέφερε σε συνέντευξή του στον Βήμα fm, ο κ. Παπαδημούλης, μιλώντας για το σχέδιο Μοσκοβισί.

«Νομίζω, αυτό που ζήσαμε χθες με την απόσυρση του κειμένου Μοσκοβισί και την επάνοδο σε ένα κείμενο γερμανικής εμπνεύσεως, κατά τη γνώμη μου, που πήγαινε τα πράγματα πίσω από εκεί που τα άφησε η συμφωνία Τσίπρα- Ντάισελμπλουμ την περασμένη Πέμπτη, οφείλεται σε μια προσπάθεια να τσαλακωθεί η νέα ελληνική κυβέρνηση» πρόσθεσε.

Έστειλε μήνυμα ότι «δεν εκβιάζουμε κανέναν, αλλά και δεν εκβιαζόμαστε από κανέναν. Δεν είναι τα πράγματα, αγεφύρωτα. Υπάρχει όχι μόνο περιθώριο, υπάρχει ανάγκη και συμφέρον από όλες τις πλευρές να βρεθεί μια κοινά αποδεκτή λύση που να σέβεται τους κανόνες που λειτουργεί η ΕΕ, αλλά να παίρνει υπόψη της το αποτέλεσμα των εκλογών».

Εκτίμησε πως «αυτό που συνέβη χθες είναι η προσπάθεια, έτσι το ερμηνεύω εγώ πολιτικά, του κ. Σόιμπλε να χαλάσει κάτι που ετοιμαζόταν με πρωτοβουλία της Κομισιόν και για το όποιο μίλησε πάρα πολύ ανοιχτά και με στοιχεία, ο υπουργός Οικονομικών. Αυτά που είπε χθες ο Βαρουφάκης είναι κεντρική γραμμή και το σήμα της κυβέρνησης Τσίπρα και του ίδιου του Τσίπρα, από τη στιγμή που εκλεγήκαμε. Θέλουμε λύση και η εντολή που έχουμε πάρει από τον ελληνικό λαό είναι πάρα πολύ καθαρή: “Η Ελλάδα εντός ευρωζώνης, χωρίς μνημόνιο, τρόικα και μονόπλευρη λιτότητα”».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το