Ελλάδα

Παπαχριστόπουλος: Δεν θα συνεργήσω για να πέσει η κυβέρνηση

Ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος ανέβηκε στο βήμα και όλοι κρεμάστηκαν από τα χείλη του αλλά απογοητεύτηκαν όταν ξεκίνησε με μία αναφορά στην Εξεταστική για την Υγεία πεδίο για το οποίο είπε ότι η δικαστική διερεύνηση θα φέρει σύντομα εξελίξεις.

Περνώντας στο θέμα που συζητείται σήμερα στην Ολομέλεια τόνισε στη συνέχεια: «Κανένας πολιτικός ή διπλωμάτης δεν τόλμησε σε ολόκληρο τον 20ο αιώνα να πει αυτό που ακούγεται σε αυτή την αίθουσα ότι η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική».

Ακολούθησαν αναφορές σε άρθρο του Νίκου Μέρτου που όπως είπε ήταν σύμβουλος στον Κων/νο Καραμανλή, στον Ευάγγελο Αβέρωφ και στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη «το οποίο αξίζει να διαβαστεί», αλλά και σε άλλα παραδείγματα επιχειρηματολογίας ανθρώπων από όλους τους χώρους, υπέρ της Συμφωνίας.

«Τα χίλια μύρια έχω ακούσει, χαρακτηρισμούς όπως τυχοδιώκτης, ανήθικος, νοικιαζόμενος, μαριονέττα, πρόθυμος, πολιτικός γυρολόγος. Ποιο ήταν το έγκλημα το δικό μου προσωπικά και άλλων πέντε συναδέλφων», τόνισε αναφερόμενος στις επιστολές με τις οποίες οι έξι βουλευτές που στήριξαν την κυβέρνηση γνωστοποίησαν τη διάθεση στήριξης σε νομοσχέδια για τα οποία δεν θα απαιτείται ονομαστική ψηφοφορία. «Εγώ έχω πει πως δεν θα συνεργήσω ποτέ στο να πέσει αυτή η κυβέρνηση», πρόσθεσε.

«Ποια ήταν η θεσμική εκτροπή; Έμεινα εκεί στο κόμμα μέχρι την τελευταία στιγμή, ούτε καν ανεξαρτητοποιήθηκα. Δέχθηκα απίστευτο πόλεμο γιατί είχα μια συνεπή συμπεριφορά που την έχω κάνει σαφή εδώ και ένδεκα μήνες. Λυπάμαι γιατί με τις επιλογές που κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν κάνει καλό στη χώρα», κατέληξε απογοητεύοντας πάντως όσους περίμεναν ενδεχομένως προαναγγελία αποχώρησης από τους ΑΝΕΛ.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το