Οικονομία

«Πάω Μπροστά»: Κλείνει σήμερα η πλατφόρμα για το πρόγραμμα κατάρτισης 150.000 εργαζομένων

Ολοκληρώνεται απόψε, Δευτέρα 3 Ιουλίου 2023 στις 23:59 η διαδικασία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα αναβάθμισης δεξιοτήτων εργαζομένων «Πάω Μπροστά».

Την αίτηση οι ενδιαφερόμενοι υποβάλλουν αποκλειστικά ηλεκτρονικά στον ιστότοπο voucher.gov.gr μέσω του συνδέσμου «Εγγραφή στο Μητρώο Ωφελουμένων Εργαζομένων για κατάρτιση» με τους κωδικούς TAXISnet.

Το πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα σε 150.000 μισθωτούς εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα να αποκτήσουν ή να αναβαθμίσουν τις ψηφιακές και πράσινες δεξιότητές τους και υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU ύψους 155 εκατομμυρίων ευρώ.

Το επίδομα των 400 ευρώ
Οι καταρτιζόμενοι παρακολουθούν ένα πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης διάρκειας 80 ωρών και κατόπιν συμμετέχουν σε εξετάσεις ανεξάρτητων φορέων πιστοποίησης. Κάθε εργαζόμενος που ολοκληρώνει το πρόγραμμα της επιλογής του και συμμετέχει επιτυχώς στις εξετάσεις πιστοποίησης, λαμβάνει εκπαιδευτικό επίδομα ύψους 5 ευρώ ανά ώρα κατάρτισης, δηλαδή συνολικά 400 ευρώ.

Σε συνεργασία με τα Κέντρα Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (ΚΕΔιΒιΜ) των Πανεπιστημίων, αδειοδοτημένα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ) και διεθνείς κολοσσούς τεχνολογίας, η ΔΥΠΑ προσφέρει στους εργαζόμενους μία μεγάλη λίστα επιμέρους προγραμμάτων κατάρτισης από τα οποία μπορούν να επιλέξουν, ανάλογα με το εκπαιδευτικό και επαγγελματικό τους προφίλ.

Ενδεικτικά, οι επιλογές περιλαμβάνουν από βασικά ψηφιακά εργαλεία γραφείου, προγράμματα για social media marketing και διαχείριση e-shop, μέχρι αντικείμενα πιο υψηλής εξειδίκευσης όπως data analytics, εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης, logistics και υιοθέτηση ψηφιακών τεχνολογιών στον αγροτικό τομέα.

Σημειώνεται ότι η προθεσμία για την έναρξη προγραμμάτων κατάρτισης εργαζομένων λήγει στις 31 Ιουλίου 2023, ενώ η προθεσμία για την ολοκλήρωση της δράσης λήγει στις 15 Σεπτεμβρίου 2023.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τον ιστότοπο dypa.gov.gr μέσω του συνδέσμου: Προγράμματα κατάρτισης σε ψηφιακές και «πράσινες» δεξιότητες για 150.000 εργαζόμενους

Πηγή: Έθνος

Share

Πρόσφατα άρθρα

Ξεσπά η σύζυγος του θύματος στην Αγία Βαρβάρα: «Σκότωσαν τον άνδρα μου κι αυτή ζητούσε καλλυντικά»

Ξέσπασε η σύζυγος του αδικοχαμένου γιατρού που δολοφονήθηκε στην Αγία Βαρβάρα, από τον πεθερό του…

7 Μαρτίου 2024

Λειτουργεί ξανά το site της πρώην ελληνικής βασιλικής οικογένειας -Ήταν ανενεργό από το 2011

Τη λειτουργία του ξεκίνησε και πάλι το site της πρώην ελληνικής βασιλικής οικογένειας, όπως αποκάλυψε…

7 Μαρτίου 2024

Θλιβερό ρεκόρ στη Βραζιλία – Σκότωναν 4 γυναίκες την ημέρα το 2023

Νέο αρνητικό ρεκόρ κατέγραψε η Βραζιλία που αφορούν δολοφονίες γυναικών το 2023. Σύμφωνα με έρευνα…

7 Μαρτίου 2024

Κάθειρξη σε 27χρονο που εκβίαζε ανήλικη να του στείλει γυμνές φωτογραφίες

Ποινή κάθειρξης 10 ετών επιβλήθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης σε 27χρονο που κατηγορείται…

7 Μαρτίου 2024

Φρίκη στην Οτάβα: Βρήκαν 6 άτομα νεκρά σε σπίτι – Ανάμεσά τους 4 παιδιά

Έξι άνθρωποι -μεταξύ των οποίων τέσσερα παιδιά και δύο ενήλικες- βρέθηκαν νεκροί μέσα σε ένα…

7 Μαρτίου 2024

Σουηδία: Έγινε και επίσημα μέλος του ΝΑΤΟ – Το μήνυμα Στόλτενμπεργκ

Η σουηδική κυβέρνηση αποφάσισε επίσημα σήμερα ότι η χώρα θα ενταχθεί στη συμμαχία του ΝΑΤΟ,…

7 Μαρτίου 2024