Κόσμος

Πάντοαν: Η Ιταλία βγήκε από την ύφεση

B

Στη διαπίστωση ότι «η ιταλική οικονομία εξήλθε της ύφεσης», προχώρησε ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών Πιέρ Κάρλο Πάντοαν. «Η θετικότερη οικονομική πραγματικότητα επιτρέπει μια πιο γρήγορη ανάκαμψη και μια ανάπτυξη μεγαλύτερη από τις προβλέψεις», τόνισε ο Πάντοαν.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της ιταλικής κυβέρνησης, «μέσα σε μια τετραετία οι πωλήσεις ακίνητης περιουσίας του δημοσίου θα αποφέρουν έσοδα που αντιστοιχούν στο 1,7% του ΑΕΠ της χώρας, συμβάλλοντας σημαντικά ώστε να τεθεί σε καθοδική πορεία το δημόσιο χρέος», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών.

Ο Πιέρ Κάρλο Πάντοαν πρόσθεσε ότι «η ιταλική κυβέρνηση θα αναλάβει δράση για να στηρίξει την οικονομική ανάκαμψη αποφεύγοντας να προχωρήσει σε αύξηση των φόρων και παράλληλα συμβάλλοντας στο να δοθεί νέα ώθηση στον τομέα των επενδύσεων» ενώ ανακοίνωσε ότι πρόκειται να πραγματοποιηθούν περικοπές στις συνολικές δαπάνες του δημοσίου, σε ποσοστό που θα αντιστιχεί στο 0,6% του ιταλικού ΑΕΠ.

Σύμφωνα με την ιταλική κυβέρνηση, το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν της χώρας πρόκειται να αυξηθεί φέτος κατά 0,7% και το 2016 κατά 1,4%.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το