Τοπικά

Πανθεσσαλικό συνέδριο των φαρμακοποιών στον Βόλο το διήμερο 16-17 Νοεμβρίου

Το 5ο Πανθεσσαλικό Φαρμακευτικό Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Νοεμβρίου στον Βόλο και πιο συγκεκριμένα στο ξενοδοχείο «Valis» της Αγριάς.
Ένας θεσμός που ξεκίνησε με την πρωτοβουλία του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας από τον Βόλο, επιστρέφει πάλι εδώ για έναν νέο κύκλο διεξαγωγής συνεδρίων, που στόχο έχει να αναδείξει τα ζητήματα και τις προκλήσεις των φαρμακοποιών της Θεσσαλίας με τις αλλαγές στη φαρμακευτική πολιτική να είναι συνεχείς.
Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας κ. Κώστας Ματσιόλης δήλωσε πως «είναι η δεύτερη φορά που θα διεξαχθεί το συνέδριο στον Βόλο, απ’ όπου ξεκίνησε δηλαδή η όλη πρωτοβουλία. Αναμένεται να δώσουν το «παρών» πάνω από 400 φαρμακοποιοί».

Η θεματική του φετινού συνεδρίου επικεντρώνεται στο φαρμακείο του σήμερα με τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις που διαμορφώνονται την επόμενη μέρα. Θα μιλήσουν φαρμακοποιοί, αλλά και γιατροί, για τις νέες τάσεις στη φαρμακευτική, αλλά και σε ασθένειες και επεμβάσεις. Άλλωστε η ιατρική και η φαρμακευτική είναι σε απόλυτη σύνδεση.
Τις εργασίες του συνεδρίου θα κλείσει με εισήγηση ο κ. Απόστολος Βαλτάς, πρόεδρος Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.
Ο κ. Ματσιόλης επισήμανε πως το πανθεσσαλικό φαρμακευτικό συνέδριο έχει μεγάλη απήχηση και συμμετοχή, ενώ τα θέματα που αναλύονται, ακουμπούν στις ανάγκες των συναδέλφων.

Στις κάλπες για νέο Δ.Σ.
Στις κάλπες θα προσέλθουν την Κυριακή 1η Δεκεμβρίου οι φαρμακοποιοί της Μαγνησίας για την ανάδειξη του νέου εννιαμελούς διοικητικού συμβουλίου. Οι εκλογές διεξάγονται να τρία χρόνια και στα τέλη του Οκτωβρίου λήγει η θητεία του παρόντος Διοικητικού Συμβουλίου.
Οι αρχαιρεσίες θα διεξαχθούν στα γραφεία του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας (Ξενοφώντος 13-Ορφανοτροφείου) και θα ξεκινήσουν από τις 9 το πρωί.
Οι ενδιαφερόμενοι για κατάθεση υποψηφιότητας μπορούν να το κάνουν μέχρι την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου.
Υπολογίζεται πως οι φαρμακοποιοί στη Μαγνησία ανέρχονται στα 250 άτομα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το