Τοπικά

Πανθεσσαλικό συλλαλητήριο στον Βόλο ενάντια στις αμερικανονατοϊκές δυνάμεις

Πανθεσσαλικό συλλαλητήριο ενάντια στην παρουσία αμερικανονατοϊκών δυνάμεων σε Στεφανοβίκειο, Βόλο, τη Λάρισα πραγματοποίησαν σήμερα οι Επιτροπές Ειρήνης Βόλου και Λάρισας με τη συμμετοχή δεκάδων σωματείων και συνδικάτων, εργαζομένων από όλη τη Θεσσαλία, την Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, συλλόγους συνταξιούχων, συλλόγους Δημοκρατικών Γυναικών και πολλών φοιτητικών συλλόγων.
Το συλλαλητήριο ξεκίνησε στις 11 το πρωί από το Δημαρχείο Βόλου και ακολούθησε πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Σε ψήφισμα που εξέδωσαν οι συμμετέχοντες στο συλλαλητήριο αναφέρουν:
«Εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας για τις τελευταίες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή μας, αλλά και παγκόσμια, με πιο πρόσφατη την εισβολή της Τουρκίας στη Συρία, που σηματοδοτούν την όξυνση των ανταγωνισμών μεταξύ των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, Ρωσία και Κίνα, με την εμπλοκή πολλών άλλων μικρότερων, όπως η Τουρκία, για τον έλεγχο των ενεργειακών πόρων και των δρόμων μεταφοράς τους, το γεωστρατηγικό πλεονέκτημα, τις νέες αγορές. Ιδιαίτερα που στη χώρα μας η σημερινή κυβέρνηση, συνεχίζοντας τον σχεδιασμό της προηγούμενης, ενίσχυσε τις σχέσεις της Ελλάδας με τον αμερικανοΝΑΤΟικό ιμπεριαλισμό, υπογράφοντας την αναβάθμιση της ”Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας”. Ελλάδας-ΗΠΑ.

Βρισκόμαστε σε πλήρη αντίθεση με την χρησιμοποίηση από τα αμερικανικά στρατεύματα της βάσης στο Στεφανοβίκειο (Αεροπορία Στρατού), τις υποδομές στο λιμάνι και στο στρατόπεδο Γεωργούλα στο Βόλο. Πρόκειται για μια πάρα πολύ σοβαρή εξέλιξη, συνδεδεμένη με αντίστοιχες παραχωρήσεις σε Λάρισα, Αλεξανδρούπολη και Σούδα.
Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται να το αποδεχτούμε και πως θα σταθούμε απέναντι σε αυτή την επιλογή»

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το