Ροή

Πανθεσσαλικό οδοντιατρικό συνέδριο το Μάιο στο Βόλο

Με αφορμή τη μεθαυριανή Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας που φέτος έχει ως σύνθημα «Όλα ξεκινούν εδώ. Στόμα Υγιές. Σώμα Υγιές», από τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας επισημαίνεται πως δυστυχώς η πρόληψη της στοματικής υγιεινής έχει πληγεί από την οικονομική κρίση. Ουσιαστικά οι Βολιώτες μεταβαίνουν στον οδοντίατρο μόνο όταν πονέσουν. Οι οδοντίατροι αναφέρουν πως είναι γνωστό, βάσει πλήθους επιστημονικών μελετών, ότι είναι αρκετές οι γενικές νόσοι που έχουν στοματικές εκδηλώσεις και φλεγμονές. Όπως επίσης υπάρχουν νόσοι του στόματος, όπως περιοδοντίτιδα-φλεγμονές που έχουν σχέση ή επιβαρύνουν γενικές νόσους, όπως ο διαβήτης, τα καρδιολογικά προβλήματα, οι πνευμονικές παθήσεις, ή ευθύνονται για λιποβαρή βρέφη και πρόωρους τοκετούς.

Η πρόεδρος του τοπικού συλλόγου κ. Κατερίνα Κλάρα ανέφερε πως οι πολίτες επισκέπτονται τον οδοντίατρο μόνο όταν αντιμετωπίζουν ένα πολύ ενοχλητικό πόνο, όταν αισθανθούν ότι έχουν πρόβλημα και δεν μπορούν να το αντέξουν. Δεν υπάρχει το ενδιαφέρον για πρόληψη, όπως στο παρελθόν, γιατί όλοι πιέζονται οικονομικά. Ωστόσο οι πολίτες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι μια επίσκεψη στο πλαίσιο της πρόληψης στον οδοντίατρο θα τους κοστίσει πολύ λιγότερο, σε σχέση με το αν αφήσουν το πρόβλημα και επιδεινωθεί. Με μια επίσκεψη θα πληρώσουν 10 ή 20 ευρώ, ενώ αν κάνουν για παράδειγμα απονεύρωση ή γέφυρα τότε το κόστος είναι μεγαλύτερο, ενώ ο ασθενής θα έχει μεγαλύτερο πόνο και κόπο. Άρα το μήνυμά μας προς τους πολίτες είναι να προλαμβάνουν.

Πανθεσσαλικό συνέδριο

Πανθεσσαλικό οδοντιατρικό συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο Βόλο από τις 27 ημέρα Παρασκευή μέχρι και την Κυριακή 29 Μαΐου στο Ξενία, όπου το «παρών» αναμένεται να δώσουν πολλοί οδοντίατροι από τη Θεσσαλία, αλλά και πανεπιστημιακοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Φέτος στο συνέδριο συμμετέχει και ο πανελλήνιος σύλλογος εργαστηριούχων οδοντοτεχνιτών που σημαίνει ότι η παρουσία συνέδρων θα είναι πολυπληθής.

Το πανθεσσαλικό συνέδριο διοργανώνεται κάθε φορά και σε διαφορετική θεσσαλική πόλη. Φέτος είναι η σειρά του Βόλου για να το φιλοξενήσει και ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας βρίσκεται σε φάση προετοιμασίας, ενώ αναμένει και τη στήριξη των τοπικών φορέων.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων: Κυκλοφόρησε το Ημερολόγιο του 2024

Το Ημερολόγιο του 2024 κυκλοφόρησε από σήμερα η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας. Σε μήνυμά της…

30 Νοεμβρίου 2023

Ρωσία: «Εξτρεμιστικό το κίνημα ΛΟΑΤΚΙ+» αποφάσισε το Ανώτατο Δικαστήριο

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ρωσίας έκρινε σήμερα ότι οι ΛΟΑΤΚΙ+ ακτιβιστές θα πρέπει χαρακτηριστούν τρομοκράτες,…

30 Νοεμβρίου 2023

Γάζα: Όμηροι κατά την απελευθέρωσή τους αγκαλιάζουν και χαιρετούν τους απαγωγείς τους – Δείτε βίντεο

Στην απελευθέρωση 16 ομήρων προχώρησε την Τετάρτη η Χαμάς, μεταξύ των οποίων 12 Ισραηλινοί και…

30 Νοεμβρίου 2023

Ημερίδα για τις φυσικές καταστροφές στο Νότιο Πήλιο

Ημερίδα με θέμα "Φυσικές καταστροφές / Αποκατάσταση ζημιών στους πληγέντες Δήμους - Κρατική αρωγή /…

30 Νοεμβρίου 2023

Με οξεία βρογχίτιδα ο Πάπας Φραγκίσκος: «Όπως βλέπετε είμαι ζωντανός»

Ο πάπας Φραγκίσκος αναφέρθηκε σήμερα στην κατάσταση της υγείας του και στην γρίπη που τον…

30 Νοεμβρίου 2023

Nτιν Σάλιβαν: Πέθανε ο ηθοποιός σε ηλικία 68 ετών

Ο Βρετανός ηθοποιός και σκηνοθέτης Ντιν Σάλιβαν, πέθανε στα 68 του χρόνια, μετά από μία…

30 Νοεμβρίου 2023