Τοπικά

Πανθεσσαλική σύσκεψη συνταξιούχων στον Βόλο – Προγραμματίζουν μεγάλη κινητοποίηση στην Αθήνα

Στο Εργατικό Κέντρο Βόλου πραγματοποιείται σήμερα η πανθεσσαλική σύσκεψη των εκπροσώπων συνταξιουχικών οργανώσεων από τον Βόλο, τη Λάρισα, τα Φαρσάλων, Τυρνάβου και Ελασσόνας.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων ΙΚΑ Μαγνησίας Γιώργος Ρούσσας ανέφερε ότι προγραμματίζεται πανελλαδική κινητοποίηση στην Αθήνα την 1η Οκτωβρίου, Ημέρα της Τρίτης Ηλικίας. Επίσης, μέσω των συσκέψεων, όπως είπε, συγκεντρώνονται όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνταξιούχοι, όπως για την Υγεία αλλά για το νέο ασφαλιστικό. “Στέλνουμε το μήνυμα ότι οι συνταξιούχοι θα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και κοντά στα παιδιά μας. Και για εμάς το νέο νομοσχέδιο για την κατάργηση του 8ωρου είναι αιτία πολέμου. Θα δώσουμε το καλύτερό μας εαυτό για να μην περάσουν κανένα αντιεργατικό και αντισυνταξιοδοτικό μέτρο” δήλωσε.

Ο Χρήστος Κολοβός, οργανωτικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας ΟΑΕΕ, επισήμανε ότι τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν από πριν οι συνταξιούχοι αλλά και αυτά που δημιουργήθηκαν κατά την πανδημία μεγαλώνουν και κάνουν πιο δύσκολη τη ζωή τους. “Ως συνταξιούχοι έχουμε αρκετή πείρα όλα αυτά τα χρόνια, την περίοδο της κρίσης και την περίοδο της πανδημίας. Ακούμε από τις κυβερνήσεις ότι θα αλλάξουν τους νόμους των προηγούμενων κυβερνήσεων, θα δοθούν αυξήσεις. Ωστόσο, όχι μόνο κράτησαν όλα τα προηγούμενα μέτρα αλλά πήραν και καινούργια”. Όπως είπε, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έλεγε ότι θα ανατρέψει τον νόμο Κατρούγκαλου και πως θα επιλύσει θέματα των συνταξιούχων όπως τα αναδρομικά.
“Σήμερα από όλα αυτά που είπε δεν προχωράει τίποτα. Έχουμε μεγάλο πρόβλημα με την καθυστέρηση συντάξεων. Από τον ΕΦΚΑ έφυγαν 575 υπάλληλοι και δεν αναπληρώθηκαν. Είναι διαλυμένος. Η έκδοση των συντάξεων ανατέθηκε σε δικηγορικά και στα λογιστικά γραφεία. Μας λένε ότι θα παίρνουμε την εθνική σύνταξη που είναι 384 ευρώ, μετά ένα έναντι και μετά θα βγει η σύνταξη. Θέλουν να συνηθίσουμε να ζούμε με 380 ευρώ”.

Ο κ. Κολοβός τόνισε ότι οι συνταξιούχοι δεν θα παρατήσουν τον αγώνα τους. Ανέφερε ακόμη ότι η απόδοση των συντάξεων διαρκεί έως και τρία χρόνια. “Yπάρχουν συνάδελφοι που δούλεψαν 33 χρόνια αλλά την περίοδο της κρίσης δεν μπορούσαν να πληρώνουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές, χρωστάνε και σήμερα δεν παίρνουν σύνταξη και αναδρομικά”.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το