Τοπικά

Πανθεσσαλική κινητοποίηση συνταξιούχων στη Λάρισα στις 30 Νοεμβρίου – “Μείναμε με τις υποσχέσεις” δηλώνουν

Στις 30 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στη Λάρισα η δυναμική κινητοποίηση των συνταξιουχικών οργανώσεων για να διεκδικήσουν την κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου, την επιστροφή των παρακρατηθέντων ποσών από τις συντάξεις τους και την ικανοποίηση των αιτημάτων τους για δωρεάν και δημόσια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.  Για την καλύτερη προετοιμασία του συλλαλητηρίου πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Εργατικό Κέντρο Βόλου σύσκεψη των Διοικητικών Συμβουλίων των συνταξιουχικών οργανώσεων του Βόλου, της Λάρισας, των Φαρσάλων, της Ελασσόνας και του Τύρναβου, με τη συμμετοχή των αντιπροσώπων της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα.

Εμμένουμε σταθερά και αμετάκλητα στα δίκαια αιτήματά μας και στις διεκδικήσεις μας.  Ζητάμε την κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου αλλά και την κατάργηση, με νομοθετική ρύθμιση, της προσωπικής διαφοράς.  Ζητάμε να μας επιστραφούν με δικαστικές αποφάσεις όσα μας έχουν παρακρατήσει τόσο στις κύριες όσο και στις επικουρικές συντάξεις” δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Πολιτικών Συνταξιούχων του Δημοσίου Λάρισας Γιάννης Γαλλιός και πρόσθεσε ότι οι συνταξιούχοι θέλουν πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

“Σε μια εποχή που οι πάντες διατυμπανίζουν ότι έχουμε βγει από τα μνημόνια, θα υπάρχει η οικονομική δυνατότητα για την παρούσα κυβέρνηση να υλοποιήσει όσα μας υποσχέθηκε.  Πάντως μέχρι στιγμής δεν έχουμε δει κάτι, μείναμε στις υποσχέσεις και μας λένε ότι από 1 Ιανουαρίου 2020 θα αρχίσει η καταβολή κάποιων αναδρομικά 11 μηνών” σημείωσε.

Ο Χρήστος Κολοβός, οργανωτικός γραμματέας της Ομοσπονδίας του ΟΑΕΕ, ανέφερε ότι οι πρωτοβουλίες των συνταξιούχων αφορούν την κοινωνική ασφάλιση και προγραμματίζονται συγκεντρώσεις σε πολλές πόλεις της Ελλάδας στις 30 Νοεμβρίου.  Η δεύτερη πρωτοβουλία αφορά την πανελλαδική κινητοποίηση των συνταξιούχων στην Αθήνα στις 14 Δεκεμβρίου και τη συνάντησή τους με τον πρωθυπουργό.  “Θα διεκδικήσουμε τα αιτήματά μας και το δώρο Χριστουγέννων” πρόσθεσε ο κ. Κολοβός.

Δήλωσε επίσης πως το Συμβούλιο της Επικρατείας έβγαλε συνταγματικό το νόμο Κατρούγκαλου, εκτός από δύο παραμέτρους. “Είμαι συνταξιούχος του ΟΑΕΕ με 38 χρόνια δουλειάς.  Με τον επανυπολογισμό των συντάξεων μου έβγαλαν 610 ευρώ τη σύνταξη και 400 ευρώ την προσωπική διαφορά.  Αυτό πλέον δεν είναι σύνταξη.  Δεν θα πάρω ποτέ αύξηση και αν οι θεσμοί πιέσουν για περικοπές είμαστε στο στόχαστρο” είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με το θέμα της κοινωνικής ασφάλισης ο κ. Κολοβός σημείωσε ότι δεν αφορά μόνο τους συνταξιούχους αλλά και τους εργαζόμενους γιατί είναι ένα κοινωνικό σύστημα που αφορά τους πάντες, είχε ψηφιστεί από τον προηγούμενο αιώνα, και σήμερα ξηλώνεται. “Το παραδίδουν στην ιδιωτική πρωτοβουλία με ό,τι αυτό συνεπάγεται» δήλωσε.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το