Τοπικά

Πανθεσσαλική Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας στο Βόλο

unnamed

Με τις ρίζες της στην Πανελλαδική Γιορτής Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας που ταξιδεύει κάθε χρόνο σε διαφορετική πόλη της χώρας εδώ και 22 χρόνια, διοργανώνεται και φέτος, για 6η συνεχόμενη χρονιά, η Πανθεσσαλική Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας. Η γιορτή θα πραγματοποιηθεί στο Πάρκο του Αγ.Κωσταντίνου, στην παραλία του Βόλου, από τις 2 μέχρι και τις 4 Οκτωβρίου 2015.

Στη γιορτή θα υπάρχουν πάγκοι με προϊόντα οικο-καλλιέργειας, χειροτεχνίας, μεταποίησης και άγριας συλλογής. Η γιορτή δεν έχει σχέση με «εκθέσεις βιολογικών προϊόντων» κερδοσκοπικού χαρακτήρα ούτε προβάλλει έναν «πράσινο (και οικολογικό) καπιταλισμό» όπου μεγάλες εταιρίες με γνώμονα το κέρδος ανακαλύπτουν μια νέα αγορά, άλλο ένα πεδίο πλουτισμού. Αντίθετα προτάσσει την αυτοοργάνωση,την αυτάρκεια, την αυτοδιχείρηση και την άμεση δημοκρατία. Τις προσιτές τιμές και τη προώθηση της μικρής παραγωγής. Την οικοτεχνία και την μεταποίηση με παραδοσιακές μεθόδους. Τη δημιουργία χειροποίητων κατασκευών και χειροτεχνιών. Τις παραδοσιακές χρήσεις των βοτάνων με θεραπευτική και καλλυντική δράση. Τα συλλογικά εγχειρήματα και τις συνεργασίες ως απάντηση στη μισθωτή εργασία.

Όπως πάντα, θα τονιστούν τα κεντρικά ζητήματα κάθε Οικογιορτής που είναι η άμεση σχέση μεταξύ παραγωγών και πολιτών χωρίς τη μεσολάβηση τρίτων, η υποστήριξη των μικρών παραγωγών και η προώθηση της οικολογικής και βιώσιμης γεωργίας και χειροτεχνίας, αλλα κ το ζήτημα του νερού, του Τ.Τ.Ι.Ρ., Τ.Ι.S.A, C.E.T.A και των μεταλλαγμένων

Εκτός από τα θέματα που θίγει και τις σχετικές συζητήσεις, η Πανθεσσαλική Οικογιορτή είναι και μια ευκαιρία για μουσική και χορό. Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή θα υπάρχει ζωντανή μουσική το βράδυ. Παράλληλα η Οικογιορτή είναι και μια ευκαιρία για γνώση. Θα πραγματοποιηθούν, κατά τη διάρκεια της ημέρας, εργαστήρια και ομιλίες για διάφορα θέματα. Επίσης θα υπάρχει κ παιδότοπος.

Στο τέλος Σεπτέμβρη θα ανακοινωθεί το πλήρες πρόγραμμα της Οικογιορτής.
Συναυλίες με τους Σύνολο Jazz Αυτοσχεδιασμού, Band Fatale, De Luar, Radio Sol, ΘΡΑΞ ΠΑΝΚC, Caracatu, Eco Jam.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το