Τοπικά

Πάνος Σκοτινιώτης: “Ο Βόλος απεγνωσμένα χρειάζεται κάτι το φρέσκο” – Τι λέει για τον ρόλο των κομμάτων

Με πολιτική του δήλωση ο πρώην δήμαρχος Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης η οποία αφορά τις διεργασίες για τις δημοτικές εκλογές που βλέπουν το φως της δημοσιότητας τονίζει πως οι εποχές, έχουν αλλάξει και απευθυνόμενος στο κόμματα αναφέρει πως σαφώς και έχουν ρόλο να παίξουν αλλά πρέπει να αφήσουν ζωτικό χώρο και στην κοινωνία, στην πλουραλιστική πολιτική κοινότητα. όπως σημειώνει, τα κόμματα οφείλουν να παίξουν ρόλο με τις συλλογικές πολιτικές τους διαδικασίες και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην πόλη, αλλά και με συνείδηση ότι κανένας σοβαρός άνθρωπος δεν είναι στις μέρες μας διατεθειμένος να ξεροσταλιάσει σε κομματικούς διαδρόμους, ούτε να εμπλακεί σε ίντριγκες και παραγοντισμούς, ούτε και να παρακολουθήσει το “ροκάνισμα” προσώπων (ακόμη και κάποιων που δεν “κρύφτηκαν” αυτά τα χρόνια), στο οποίο μάλιστα ενίοτε επιδίδονται και ομνύοντες στο νέο».

Η δήλωση αναφέρει:

Μακριά από μένα οι πολιτικές νουθεσίες. Τον προβληματισμό μου αισθάνομαι την ανάγκη –και οφείλω- να καταθέσω, παρακολουθώντας, από την επιβαλλόμενη απόσταση, τις διεργασίες ενόψει των δημοτικών εκλογών στον Βόλο.
Τα τέσσερα και πλέον αυτά χρόνια η πόλη μας έχει εκτροχιαστεί από την κανονικότητα. Αυτό δυσχεραίνει τη συλλογική κατανόηση της κατάστασης στην οποία βρίσκεται, και της δραματικής οπισθοδρόμησης που έχει συντελεστεί. Η ανάκτηση της αξιοπρέπειας της πόλης συνοψίζει το περιεχόμενου του νέου Βολιώτικου πατριωτισμού που έχουμε ανάγκη.
“Η πόλη απεγνωσμένα χρειάζεται κάτι το φρέσκο”, έγραψε σε χθεσινή ανάρτησή του ένας 40χρονος συμπολίτης, που κάνει πρωτοποριακά πράγματα και είναι σίγουρο πως θα έχει πολλά να πει -όπως και πολλοί άλλοι σαν κι αυτόν- για το πώς ο Βόλος μπορεί να κερδίσει το στοίχημα της “έξυπνης πόλης”, και όχι μόνο. Το φρέσκο, φυσικά, δεν μπορεί παρά να προκύψει πρωτίστως από την τοπική κοινωνία, ως ένα υγιές, δυναμικό ρεύμα αλλαγής.
Ας αφήσουμε, λοιπόν, την πόλη να “ανασάνει”. Οι εποχές, άλλωστε, έχουν αλλάξει. Τα κόμματα και τα στελέχη τους σαφώς και έχουν ρόλο να παίξουν. Και οφείλουν να τον παίξουν, με τις συλλογικές πολιτικές τους διαδικασίες και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην πόλη. Αλλά και με συνείδηση ότι κανένας σοβαρός άνθρωπος δεν είναι στις μέρες μας διατεθειμένος να ξεροσταλιάσει σε κομματικούς διαδρόμους, ούτε να εμπλακεί σε ίντριγκες και παραγοντισμούς, ούτε και να παρακολουθήσει το “ροκάνισμα” προσώπων (ακόμη και κάποιων που δεν “κρύφτηκαν” αυτά τα χρόνια), στο οποίο μάλιστα ενίοτε επιδίδονται και ομνύοντες στο νέο.
Ας αφήσουμε, λοιπόν, ζωτικό χώρο και στην κοινωνία, στην πλουραλιστική πολιτική κοινότητα. Με διαδικασίες διαφανείς και αδιάβλητες. Τα κομματικά επιτελεία δεν έχουν κανένα λόγο να το φοβηθούν. Τα κόμματα, εξάλλου, έχουν περισσότερο από ποτέ ανάγκη τον φρέσκο αέρα.
Πιστεύω πως θα εκπλαγούμε ευχάριστα από την κοινωνική δυναμική που θα απελευθερωθεί. Έτσι θα φτάσουμε σε έναν ευρύ, πολύχρωμο, νικηφόρο συνδυασμό, που θα αντιπροσωπεύει όσο γίνεται πιο αυθεντικά τη δημιουργική κοινωνία και τον Βόλο της επόμενης μέρας. Κάθε εποχή, άλλωστε, αναδεικνύει τους ηγέτες της.
Το βάρος απέναντι στην πόλη είναι μεγάλο και θα χρειαστούν γερές πλάτες –και η βοήθεια όλων μας- για να το σηκώσουν!
ΥΓ. Θα μου επιτρέψετε και κάτι προσωπικό. Όπως προανέφερα, παρακολουθώ τις διεργασίες με την επιβαλλόμενη, από τη θέση και τη διαδρομή μου, απόσταση. Τρέφω μεγάλη εκτίμηση σε όλα τα πρόσωπα που φαίνεται πως εκδηλώνουν ενδιαφέρον να ηγηθούν της τιτάνιας προσπάθειας. Στο νοσηρό παρασκήνιο μου αποδίδονται διάφορα ευφάνταστα σενάρια, αλλά και τα αντίθετά τους! Δεν με αφορούν. Θα παρακαλούσα τους πάντες να το σεβαστούν.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το