Τοπικά

Πάνω από 55 τα οργανικά κενά σε Δημοτικά – Νηπιαγωγεία της Μαγνησίας

Στα 55 και πλέον ανέρχονται τα οργανικά κενά δασκάλων και νηπιαγωγών στα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία της Μαγνησίας μετά τις μεταθέσεις που πραγματοποιήθηκαν πριν λίγες ημέρες.
Το ενδιαφέρον είναι πως από τα 55 οργανικά κενά τα 30 εντοπίζονται στις Σποράδες που ανήκουν στη Β’ Περιοχή Μετάθεσης. Τα κενά σε αυτές τις περιοχές καλύφθηκαν και φέτος με μπόλικους αναπληρωτές, αλλά η Διδασκαλική Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ) έχει ζητήσει την πραγματοποίηση νέων μόνιμων διορισμών.
Οι εκπαιδευτικοί μπόρεσαν φέτος να πάρουν μετάθεση από τα νησιά προς τη χερσαία Μαγνησία με 70 μόρια ως προϋπηρεσία, όταν πριν μερικά χρόνια απαιτούνταν 110 μόρια, Ο πήχης, λοιπόν μειώθηκε και αυτό είναι ένα ενθαρρυντικό νέο για τους εκπαιδευτικούς. Από την άλλη υπάρχουν και οι συνταξιοδοτήσεις που αυξάνουν τα οργανικά κενά στα νησιά, αλλά και στην ηπειρωτική Μαγνησία.
Τα τελευταία δύο χρόνια πραγματοποιήθηκαν στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση 6.207 μόνιμοι διορισμοί στη γενική εκπαίδευση, ενώ στην ειδική αγωγή έγιναν 1.817 μόνιμοι διορισμοί.
«Ζητούμε να γίνουν νέοι μόνοι διορισμοί, καθώς έχουμε αρκετές συνταξιοδοτήσεις και τα οργανικά κενά παραμένουν αρκετά, όπως στη Μαγνησία που ανέρχονται στα 55. Με τους μόνιμους διορισμούς επιτυγχάνουμε ακόμη πιο ποιοτική εκπαίδευση, ενώ θα προσφέρουμε και περισσότερες υπηρεσίες αντισταθμιστικής διδασκαλίας για διάφορες περιπτώσεις παιδιών, όπως είναι οι πρόσφυγες, οι αλλοδαποί» τόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Απόστολος Μούσιος.

Να αυξηθούν οι μισθοί

Χθες στον Βόλο βρέθηκε ο ειδικός γραμματέας της ΔΟΕ κ. Ζήσης Καπράνας ο οποίος το πρωί επισκέφθηκε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά και το απόγευμα συμμετείχε στη γενική συνέλευση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών στο Εργατικό Κέντρο.
«Θέλουμε να ενημερώσουμε τους συναδέλφους για τα αιτήματα της απεργίας της ΑΔΕΔΥ στις 6 Απριλίου» τόνισε ο ίδιος και πρόσθεσε πως «διεκδικούμε μεταξύ άλλων αυξήσεις στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών και επιχορηγήσεις στα σχολεία».
Ειδικότερα τόνισε πως «οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων μέσα στα χρόνια των μνημονίων έχουν χάσει το 40%. Αρχικά κόπηκαν ο 13ος και 14ο μισθός και μετά στους 12 μηνιαίους μισθούς χάθηκε μεσοσταθμικά το 23%. Το 2016 με το νέο μισθολόγιο αποφασίστηκε να παραμείνει ίδιος ο μισθός των δημοσίων υπαλλήλων μέχρι τέλος του 2022. Μπορεί τα μνημόνια να έληξαν τον Αύγουστο του 2018, αλλά οι μνημονιακοί νόμοι παραμένουν. Ο πρωτοδιόριστος εκπαιδευτικός χωρίς προϋπηρεσία λαμβάνει 670 ευρώ τον μήνα και μάλιστα δεν διαμένει στον τόπο του, αλλά σε άλλη περιοχή, οπότε τα έξοδα είναι πολλά. Ζητούμε να αυξηθούν οι μισθοί μας μετά από τόσα χρόνια μειώσεων για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις νέες καταστάσεις με την ακρίβεια σε όλα τα επίπεδα» ανέφερε ο κ. Καπράνας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το