Πολιτισμός

Πάνω από 4.000 επισκέπτες στο 2o Γαστρονομικό Φεστιβάλ στο Πήλιο

Πάνω από 4.000 εκτιμάται ότι ανήλθαν οι επισκέπτες στο 2ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ το οποίο πραγματοποιήθηκε χθες και προχθές στην πιστοποιημένη Φάρμα Καραΐσκου στην Πορταριά Πηλίου.

Στον πολύ όμορφο και ελκυστικό χώρο της φάρμας, συμπολίτες, αλλά και επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό περιηγήθηκαν στα ξεχωριστά τοπικά προϊόντα και γεύσεις, γνώρισαν για την παρασκευή και τη δημιουργία τους και μυήθηκαν στον κόσμο της παραγωγής.

Η γιορτή της πηλιορείτικης γαστρονομίας επέστρεψε, μετά την άκρως επιτυχημένη διοργάνωση του 2019, στις εγκαταστάσεις της πρώτης πιστοποιημένης αγροτουριστικής φάρμας στην Θεσσαλία, στη Φάρμα Καραΐσκου στην Πορταριά Πηλίου, με όλα τα πρωτόκολλα που επέβαλαν οι συνθήκες υγιεινής.
Και, όπως το 2019, έτσι και φέτος δύο χρόνια μετά, η ανταπόκριση του κόσμου ήταν πολύ θερμή, σαν να «διψούσε» για να έρθει σε μια επαφή με την τοπική παραγωγή.
Τοπικά παραδοσιακά προϊόντα από το Πήλιο, συνταγές, στιγμές γευσιγνωσίας και οινογνωσίας συνέθεσαν το σκηνικό της γαστρονομικής γιορτής που τείνει να γίνει θεσμός.

Σημειώνεται πως συνεχίστηκε και αυτή τη φορά η πολύ επιτυχημένη συνεργασία με τον φορέα πολιτισμού της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού, «Μαγνήτων Κιβωτός», για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος, προσβλέποντας σε συνέχεια στο μέλλον.
Ειδικότερα, το πρόγραμμα του Φεστιβάλ βασίστηκε σε 4 θεματικές ενότητες: 1) Υπαίθρια έκθεση πηλιορείτικων προϊόντων, 2) Γαστρονομικές εμπειρίες, 3) Γευσιγνωσία, 4) Οινογνωσία
Οι επισκέπτες με ενθουσιασμό συμμετείχαν τόσο το Σάββατο, όσο και προχθές στις προαναφερθείσες θεματικές ενότητες. Επίσης είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν και να κατανοήσουν την φιλοσοφία τοπικών παραγωγών με εξαιρετικά προϊόντα, αλλά και να τα δοκιμάσουν.
Ο υπεύθυνος επικοινωνίας του 2ου Γαστρονομικού Φεστιβάλ κ. Μελέτης Ανδρινός επισήμανε πως «για δεύτερη φορά που διεξήχθη το Φεστιβάλ Πηλιορείτικης Γαστρονομίας, πολύς κόσμος το επισκέφθηκε για να γνωρίσει από κοντά τα τοπικά προϊόντα. Εκτιμούμε πως πάνω από 4.000 ήταν οι επισκέπτες σε αυτό το υπέροχο διήμερο της γαστρονομικής γιορτής, όπου συμμετείχαν με τα προϊόντα τους πάνω από δεκαπέντε τοπικοί παραγωγοί. Και αποδεικνύεται πως οι πολίτες έχουν κάνει στροφή στα τοπικά προϊόντα».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το