Τοπικά

Πάνω από 15% η πτώση του τζίρου στα ταξί στο Βόλο

Πάνω από 15% είναι φέτος σε σχέση με πέρυσι η πτώση του τζίρου για τους οδηγούς ταξί στον Βόλο λόγω της μείωσης της έλευσης τουριστών από τη Βόρειο Ελλάδα για να μεταβούν στις Βόρειες Σποράδες, μείωσης της έλευσης των κρουαζιερόπλοιων και πτώσης της κίνησης το βράδυ για διασκέδαση εκτός πόλης εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.
Ο πρόεδρος του συνδέσμου ιδιοκτητών ταξί Βόλου κ. Γιώργος Σιόβας επισήμανε πως «ο τζίρος φέτος σε σχέση με πέρυσι είναι πεσμένος και αυτό οφείλεται στη γενικότερη κρίση και τις αυξημένες υποχρεώσεις του κόσμου να πληρώσει φόρους. Άρα και τα ταξί είναι ανάμεσα στα επαγγέλματα που πλήττονται από την κρίση. Δουλεύουμε μέχρι και δώδεκα ώρες την ημέρα, μήπως και μπορέσουμε να καλύψουμε τις υποχρεώσεις μας προς τρίτους, αλλά και να πάμε ένα κομμάτι ψωμί στις οικογένειές μας».
Παράλληλα ανέφερε πως φέτος οι τουρίστες και οι επισκέπτες που έρχονται στον Βόλο από τη Βόρεια Ελλάδα και από τα κρουαζιερόπλοια είναι λιγότεροι, ενώ πεσμένη είναι και η κίνηση των νέων για να πάνε να διασκεδάσουν εκτός πόλης».
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του συνεταιρισμού eurotaxi κ. Ευδόκιμος Πασχαλίδης επισήμανε πως «φέτος σε σχέση με πέρυσι η πτώση του τζίρου κυμαίνεται γύρω στο 15%. Και αυτό οφείλεται σε τρεις λόγους. Πρώτον, για δεύτερη συνεχή χρονιά έχουν μειωθεί πάρα πολύ οι τουρίστες από τη Βόρεια Ελλάδα που έρχονταν με λεωφορείο και τρένο στον Βόλο για να επιβιβαστούν στα πλοία και να μεταβούν στα νησιά των Βορείων Σποράδων, καθώς τώρα πηγαίνουν εκεί μέσω flying cut από τη Θεσσαλονίκη. Έτσι χάθηκαν αρκετές κούρσες από τη μεταφορά αυτών των τουριστών από τον ΟΣΕ και το Υπεραστικό ΚΤΕΛ στο λιμάνι και αντίστροφα. Δεύτερον, οι αφίξεις κρουαζιερόπλοιων φέτος είναι πολύ λιγότερες σε σχέση με πέρυσι, με συνέπεια να περιοριστεί και από εκεί η δουλειά. Τρίτον, η κρίση έχει επηρεάσει την καταναλωτική συμπεριφορά των νέων που επιλέγουν να παραμείνουν στην πόλη για να διασκεδάσουν και δεν χρειάζονται μεταφορικό μέσο. Στις Αλυκές θα πάνε να διασκεδάσουν μία φορά την εβδομάδα, ενώ κάποιες φορές τους μεταφέρουν και οι γονείς τους».

Κίνηση με τον καύσωνα
Ο κ. Πασχαλίδης υπογράμμισε πως αυτή την περίοδο με την έντονη ζέστη υπάρχει μια αυξημένη κινητικότητα, καθώς οι πολίτες για να αποφύγουν την ταλαιπωρία με τον καύσωνα μετακινούνται με ταξί. Γενικότερα η κίνηση τονώνεται σε έκτακτες καταστάσεις με τις καιρικές συνθήκες, όπως με την πρόσφατη νεροποντή ή τα κύματα καύσωνα του Ιουνίου και αυτό που είναι ήδη σε εξέλιξη.
Φώτης Σπανός

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το