Ελλάδα

Πάνω από 120 τα κρούσματα κορωνοϊού στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Ξεπέρασαν τα 120 κρούσματα στην πλωτή υγειονομική «βόμβα» του «Ελευθέριος Βενιζέλος» γεγονός που έχει σημάνει συναγερμό στις Αρχές. Μέχρι χθες είχαν επιβεβαιωθεί 40 άνθρωποι που επέβαιναν στο πλοίο και ήταν θετικοί στον κορωνοϊό, όμως ο αριθμός των νοσούντων αυξήθηκε ραγδαία μετά και τα τελευταία αποτελέσματα των τεστ που διενεργήθηκαν από τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ.

Δυο εκ των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων έχουν μεταφερθεί στο «Νοσοκομείο Αττικόν» καθώς ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Πρόκειται για το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα, τον 73χρονο Ελβετό και έναν 34χρονο Ινδονήσιο που μεταφέρθηκε χθες στην Μαρίνα Ζέας κι από εκεί στο νοσοκομείο.

Οι επιβάτες του πλοίου, βρίσκονται κλεισμένοι στις καμπίνες τους, κατά μόνας και έχουν φυσικό εξαερισμό, γεγονός πολύ σημαντικό για την αποφυγή περαιτέρω εξάπλωσης του κορωνοϊού, καθώς είναι πλέον πασιφανές ότι ο ιός έχει διασπαρεί μέσα στο πλοίο. Οι ναυτικοί χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες, υψηλού, μετρίου και χαμηλού κινδύνου, ενώ ήδη στο πλοίο που απαριθμεί 11 καταστρώματα, υπάρχουν χώροι καραντίνας.

Πλέον, η επιχείρηση από στεριάς είναι επιβεβλημένη και πρέπει να υπάρξει άμεσα λύση στο θέμα, με το θρίλερ να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Από το υπουργείο Υγείας θα υπάρξει επίσημη ενημέρωση για τον ακριβή αριθμό των κρουσμάτων στην καθιερωμένη καθημερινή ενημέρωση από τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το