Τοπικά

Πάνω από 100 κλήσεις «έκοψε» η Τροχαία Βόλου χθες

Δεκάδες παραβάσεις για παράνομη στάθμευση βεβαίωσε χθες όλη την ημέρα η Τροχαία Βόλου στο κέντρο της πόλης. Τροχονόμοι από το πρωί και μέχρι το βράδυ πραγματοποίησαν εξόρμηση, επιδίδοντας περισσότερες από 100 κλήσεις για παράνομη στάθμευση…

 

Μάλιστα σε 25 περιπτώσεις αφαιρέθηκαν και οι πινακίδες των παράνομα σταθμευμένων οχημάτων, ενώ σε τέσσερις περιπτώσεις επενέβη και ο γερανός, που μετέφερε τα παράνομα σταθμευμένα αυτοκίνητα στο πάρκιν της Αστυνομίας.
Συνολικά 13 τροχονόμοι εξόρμησαν χθες πρωί-βράδυ στο κέντρο της πόλης, εξορμήσεις που θα συνεχιστούν και σήμερα, καθώς και αύριο και τη Δευτέρα των Χριστουγέννων.
Το πρόστιμο για παράνομη στάθμευση ανέρχεται σε 80 ευρώ, ενώ εφόσον καταβληθεί εντός δεκαημέρου πληρώνεται το μισό του ποσού, 40 ευρώ. Ωστόσο αφαιρούνται για 20 ημέρες οι πινακίδες κυκλοφορίας του οχήματος και η άδεια κυκλοφορίας του, ενώ όταν αποσύρεται το όχημα με γερανό, τότε επιβάλλεται επιπλέον πρόστιμο 100 ευρώ.
Έμφαση θα δοθεί από την Τροχαία Βόλου στους ελέγχους για μέθη (αλκοτέστ) και για την αντιμετώπιση των «επικινδύνων» παραβάσεων, που αποτελούν τις βασικότερες αιτίες, κυρίως των θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, χρήση κινητών τηλεφώνων, παραβίαση διαχωριστικών λωρίδων κ.λπ.
Επίσης, θα υπάρχουν παρεμβάσεις σε εισόδους – εξόδους της πόλης, σε βασικούς κόμβους για οχήματα και πεζούς, σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί κ.λπ.), καθώς και σε περιοχές που θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις.
Παρουσία εξάλλου θα έχει η Τροχαία στον δρόμο Βόλου-Ζαγοράς (άνω κλάδος) και εντός της Πορταριάς, για την ομαλή κίνηση των οχημάτων, καθώς στην περιοχή αναμένεται μεγάλη κίνηση.
Παράλληλα, θα υπάρχει παρουσία τροχονόμων στους σταθμούς διοδίων, για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας και την ενημέρωση και την παροχή συμβουλών στους οδηγούς και τους συνεπιβάτες.

 
Η Τροχαία Βόλου συνιστά στους πολίτες, πριν ταξιδέψουν, να κάνουν τεχνικό έλεγχο στο όχημά τους και να ενημερώνονται για την κατάσταση του οδικού δικτύου και τις καιρικές συνθήκες, καθώς και:
Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την οδήγηση και να τηρούν τους κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Να σέβονται τις οδικές σημάνσεις και να συμμορφώνονται στις υποδείξεις των τροχονόμων.
Να μη χρησιμοποιούν κατά την οδήγηση κινητά τηλέφωνα ή άλλες συσκευές που αποσπούν την προσοχή τους.
Να μην καταναλώνουν οινοπνευματώδη ποτά, εφόσον πρόκειται να οδηγήσουν.
Να προστατεύουν τα παιδιά που επιβαίνουν στο όχημα, κάνοντας χρήση των παιδικών καθισμάτων.
Να «φορούν» απαραίτητα τις ζώνες ασφαλείας, όπως και τα κράνη στις μοτοσικλέτες.
Να χρησιμοποιούν αντιολισθητικές αλυσίδες, όπου υπάρχουν ειδικές συνθήκες κυκλοφορίας (παγετός κ.λπ.).
Να μην υπερεκτιμούν τις οδηγικές τους ικανότητες και τις τεχνικές δυνατότητες των οχημάτων τους.
Να σέβονται και να προστατεύουν τους συνεπιβάτες και τους συνανθρώπους τους που χρησιμοποιούν το οδικό δίκτυο, οδηγώντας το όχημά τους με υπευθυνότητα και περίσκεψη.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το