Τοπικά

Πανηγυρίζουν οι ιεροί ναοί Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στη Μαγνησία 

Τη μνήμη των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης γιορτάζει η Εκκλησία αύριο Παρασκευή 21/5. Επίκεντρο του εορτασμού στην Μητρόπολη Δημητριάδος θα είναι ο ομώνυμος ιερός ναός στην παραλία του Βόλου, όπου την παραμονή της εορτής, στις 7.30μ.μ., θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Στις 9.30μ.μ. θα τελεστεί Ιερά Αγρυπνία, η οποία θα απολύσει στις 11.30μ.μ.
Ο Πανηγυρικός Εσπερινός θα μεταδοθεί απευθείας από τον τηλεοπτικό σταθμό astra, τον Ρ/Σ «Ορθόδοξη Μαρτυρία» και το κανάλι της Ιεράς Μητροπόλεως στο youtube.
Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα μιλήσει. Στις 10.30 π.μ. θα τελεστεί Β’ Θεία Λειτουργία.
Η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία θα μεταδοθεί απευθείας από τον τηλεοπτικό σταθμό astra, τον Ρ/Σ «Ορθόδοξη Μαρτυρία» και το κανάλι της Ιεράς Μητροπόλεως στο youtube.

Στις 6.30 μ.μ. θα τελεστεί ο Μεθεόρτιος Εσπερινός και η Ιερά Παράκληση στην Παναγία Ξενιά και στους εορταζομένους Αγίους.
Υπενθυμίζεται ότι, στο πλαίσιο του εορτασμού, στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βόλου φιλοξενείται η ιερά εικόνα της Παναγίας Ξενιάς, η οποία θα παραμείνει προς προσκύνηση έως την Κυριακή 23/5.

Στην Μητρόπολη Δημητριάδος πανηγυρίζουν επίσης οι ιεροί ναοί:
-Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βελεστίνου: Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του αρχιμ. Δαμασκηνού Κιαμέτη, πρωτοσυγκέλλου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του αρχιμ. Μαξίμου Παπαϊωάννου, γενικού αρχιερατικού επιτρόπου, ο οποίος θα μιλήσει.
-Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Μαράθου: Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του πρωτ. Θεοδώρου Παπασακελλαρίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του πρωτ. Γεωργίου Κωστόπουλου, ο οποίος θα μιλήσει.
-Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Γαύριανης: Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του αρχιμ. Νεκταρίου Υφαντίδου, ηγουμένου της ιεράς μονής Παναγίας Άνω Ξενιάς, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του πρωτ. Γεωργίου Μπέκα, αρχιερατικού επιτρόπου Αλμυρού, ο οποίος θα μιλήσει.
-Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βρύναινας: Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Της Ιεράς Πανηγύρεως θα προεξάρχει ο πρωτ. Βασίλειος Ακριβόπουλος, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το