Αθλητισμός

Πανηγυρίζει την παραμονή η Νίκη μετά από απίστευτο θρίλερ

Απίστευτο θρίλερ παίχθηκε το Σαββατοκύριακο στα κολυμβητήρια της Νέας Σμύρνης και του Περιστερίου, όπου ολοκληρώθηκαν τα φετινά πλέι άουτ της Α2 πόλο. Η Νίκη πέτυχε τον στόχο της και κατακτώντας την 3η θέση (11η στην τελική κατάταξη της κατηγορίας) πανηγυρίζει για την παραμονή της. Αντίθετα ο Ο.Υ.Κ.Β. δεν τα κατάφερε. Έμεινε 5ος στα πλέι άουτ (δηλαδή 13ος συνολικά) και υποβιβάζεται στη Β’ Εθνική.

Πραγματικό άθλο κατήγαγε η Νίκη στα πλέι άουτ της Α2 πόλο. Όταν αυτά ξεκινούσαν λίγοι της έδιναν τύχη για να σωθεί, αφού ξεκινούσε από μηδενική βάση. Ωστόσο, στις τρεις πρώτες αγωνιστικές που έγιναν στο Βόλο κάλυψε σημαντικό μέρος από τα χαμένο έδαφος (με δύο νίκες στο ενεργητικό της) και το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε ολοκλήρωσε την αποστολή της με τον καλύτερο τρόπο.
Στα τέσσερα παιχνίδια που έδωσε πήρε άλλους επτά βαθμούς (δύο νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα) που ήταν αρκετοί για να της χαρίσουν την παραμονή. Το Σάββατο η Νίκη έφερε 8-8 με τον Ιωνικό και κέρδισε 8-5 τον Ν.Ο. Ρεθύμνου. Χθες το πρωί ηττήθηκε 5-4 από τον συμπολίτη Ο.Υ.Κ.Β. και έτσι η σωτηρία της εξαρτιόταν από το ματς με τον Νηρέα Χαλανδρίου το απόγευμα. Οι «κυανόλευκοι» νίκησαν 9-8 και έγραψαν ιστορία, αφού παρέμειναν για πρώτη φορά στην Α2 κατηγορία (στην προηγούμενη συμμετοχή τους είχαν πέσει).
Αντίθετα, ο Ο.Υ.Κ.Β. δεν τα κατάφερε. Αν και μπήκε στα πλέι οφ με +2 πόντους, είχε μικρή συγκομιδή στους αγώνες του Βόλου (μία νίκη, δύο ήττες) και «πλήρωσε» το ότι έχασε το Σάββατο από τους Ν.Ε. Πατρών (7-5) και Ιωνικό (9-8). Χθες «ξύπνησε» κερδίζοντας τη Νίκη (5-4) και τον Ν.Ο. Ρεθύμνου (16-6), αλλά ήταν αργά, αφού αυτά τα αποτελέσματα έπρεπε να συνδυαστούν με ήττα ή ισοπαλία της Νίκης απέναντι στον Νηρέα. Ας δούμε με όλες τις λεπτομέρειες τα παιχνίδια των βολιώτικων ομάδων:

4η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Ν.Ε. Πατρών-Ο.Υ.Κ.Β. 7-5
Όλα στραβά του πήγαν του Ο.Υ.Κ.Β. στο παιχνίδι με τη Ν.Ε. Πατρών το οποίο έχασε με 7-5. Στην πρώτη περίοδο βρέθηκε πίσω στο σκορ 2-0 με τέρματα του Γκαράνη, αλλά το χειρότερο ήταν ότι αντιμετώπιζε και εχθρική διαιτησία. Αυτό έφερε πολλά νεύρα στις τάξεις του και την αποβολή του Χάρη Βαφειάδη που μετά το δεύτερο γκολ των Πατρινών πέταξε (κακώς φυσικά) τον κώνο των 5 μέτρων.
Έτσι, ο Ο.Υ.Κ.Β. αναγκάστηκε να συνεχίσει χωρίς έναν από τους πιο αξιόπιστους σουτέρ του. Ο Κολημήτρας πέτυχε το πρώτο βολιώτικο τέρμα στον παραπάνω, αλλά δύο ακόμη γκολ της ΝΕΠ έφεραν το σκορ στο 4-1 προτού κάνει ο Γιάγκος το 4-2 του ημιχρόνου με γκολ στην κόντρα.
Στο γ’ οκτάλεπτο ο Καρβουντζής σημείωσε το 5-2 από τον φουνταριστό, αλλά ο Ο.Υ.Κ.Β. αντέδρασε σωστά και με τέρματα του Στεργίου στον παραπάνω και από θέση φουνταριστού μείωσε σε 5-4. Ωστόσο, το γκολ του Κατρά μόλις 4 δευτερόλεπτα πριν το τέλος της περιόδου ήταν… μαχαιριά στους Βολιώτες που βρέθηκαν ξανά στο -2 (6-4).
Στο ξεκίνημα της δ’ περιόδου ο Γιάγκος σκόραρε με πέναλτι για το 6-5 και στη συνέχεια άρχισε ένα απίστευτο ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών για την ισοφάριση. Οι Κολημήτρας, Γιάγκος απέτυχαν να «νικήσουν» τον Ορφανό, ενώ η μεγαλύτερη στιγμή καταγράφηκε στο 2’.10’’ πριν το φινάλε όταν ο Γιάγκος έφυγε στην κόντρα, με αλλεπάλληλες προσποιήσεις εξουδετέρωσε τον Ορφανό, αλλά το σουτ που επιχείρησε σταμάτησε πάνω στη νοητή γραμμή από τον Ζερνιώτη. Ο ίδιος παίκτης λίγο αργότερα έκανε το 7-5 δίνοντας τέλος στις ελπίδες των Βολιωτών.
Οκτάλεπτα: 2-0, 2-2, 2-2, 1-1.
Ν.Ε. ΠΑΤΡΩΝ: Ορφανός, Στρόφυλας, Πολάτος, Ρογδάκης, Μελιδονιώτης, Ζησιμόπουλος, Ζερνιώτης 1, Παπάκος, Λεβεντάκος 1, Κατράς 1, Καρβουντζής 2, Γκαράνης 2.
Ο.Υ.Κ.Β.: Βόντζος, Παπαβασιλείου, Μάρκου, Χαλάς, Κολημήτρας 1, Χρ. Μαρινάγης, Κ. Καραΐσκος, Στεργίου 2, Βαφειάδης, Τσιανάκας, Γιάγκος 2, Νάσιος, Μ. Καραΐσκος, Κουφιδάκης.

Ιωνικός-Νίκη 8-8
Σε θρίλερ εξελίχθηκε η συνάντηση της Νίκης με τον Ιωνικό, με τους Βολιώτες να δέχονται την ισοφάριση σε 8-8 μόλις 10 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη. Οι «κυανόλευκοι» παρατάχθηκαν με σημαντικές απουσίες, αφού Χατζηγούλας και Τζαμτζής ήταν τραυματίες και έμειναν εκτός όλο το διήμερο, ενώ ο Γκανάτσιος ήταν εξ αρχής γνωστό ότι θα έχανε τα πλέι άουτ λόγω της συμμετοχής του στους Βαλκανικούς Παίδων με την Εθνική ομάδα.
Επίσης, το ματς αυτό ο τεχνικός της Νίκης Δημήτρης Μπλάνας το παρακολούθησε από την κερκίδα λόγω τιμωρίας. Την τεχνική καθοδήγηση ανέλαβε ο βοηθός του Δημήτρης Κόφφας.
Δύο φορές πήρε προβάδισμα η Νίκη στην α’ περίοδο με τους Μαρτζούχο και Δανιήλ, αλλά ισάριθμες φορές «απάντησε» ο Ιωνικός με τους Λομβάρδο και Μ. Δραγώνα (ο τελευταίος σκόραρε με πέναλτι). Στο β’ οκτάλεπτο οι Βολιώτες έπαιξαν εξαιρετικά στην άμυνα και κράτησαν ανέπαφη την εστία τους. Έτσι πήραν το προβάδισμα με τα γκολ του Αλ. Παπαδημητρίου από θέση φουνταριστού και του Μαρτζούχου σε επίθεση με παίκτη παραπάνω (2-4). Ωστόσο, έχασαν τον Πισσία (πρώτο σκόρερ της ομάδας φέτος) διότι αποβλήθηκε με αντικατάσταση.
Ίσως εκεί να χάθηκε λίγο η ψυχραιμία των Νικιωτών που στο γ’ οκτάλεπτο σκόραραν μόνο μία φορά με τον Μακρή, ενώ η εστία τους παραβιάστηκε τρεις φορές και το ματς ήλθε στα ίσα (5-5).
Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Ιωνικός προηγήθηκε για πρώτη φορά 6’.45’’ πριν τη λήξη του αγώνα με τον Μιχάλη Δραγώνα. Ο Γλούμης έκανε το 6-6 σχετικά γρήγορα, αλλά ο Βαγγέλης Δραγώνας έδωσε ξανά την πρωτοπορία στην αθηναϊκή ομάδα (7-6) και ενώ απέμενε 1’.50’’. Όμως η Νίκη δεν το έβαλε κάτω. Στο 1’.11’’ ο Αλέξανδρος Παπαδημητρίου ισοφάρισε σε 7-7. Ακολούθησε κλέψιμο και νέο γκολ από τον Δανιήλ στα 34’’. Το 7-8 ήταν γεγονός. Το μόνο που ήθελαν στη συνέχεια οι Βολιώτες ήταν μία καλή άμυνα. Ωστόσο, ο Γλούμης πήρε αποβολή και στα 10’’ ο Λομβάρδος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και διαμόρφωσε το 8-8.
Οκτάλεπτα: 2-2, 0-2, 3-1, 3-3.
ΙΩΝΙΚΟΣ: Παρασκευόπουλος, Αργυρακούλης, Βαγγ. Δραγώνας 1, Καρακάσης 1, Παττακός 2, Π. Ψιρογιάννης, Καραχριστοδούλου, Πετρέλης, Μ. Δραγώνας 2, Λομβάρδος 2, Ι. Ψιρογιάννης, Κουλαξίζης, Τουριόγλου.
ΝΙΚΗ: Παρασκευάς, Δανιήλ 2, Γκατζούνας, Αλ. Παπαδημητρίου 2, Τάσιος, Μακρής 1, Βάτσος, Ν. Παπαδημητρίου, Πισσίας, Γιαβαρίδης, Κανάκης, Μόσιος, Μαρτζούχος 2, Γλούμης 1.
* Στα άλλα ματς της 4ης αγωνιστικής είχαμε: Μίλων-Νηρέας Χαλανδρίου 7-9, Ν.Ο. Ρεθύμνου-Περιστέρι 3-12.

5η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Ο.Υ.Κ.Β.-Ιωνικός 8-9
Οι ελπίδες του Ο.Υ.Κ.Β. για παραμονή μειώθηκαν κατά πολύ μετά την ήττα από τον Ιωνικό με 8-9, σε παιχνίδι που οι Βολιώτες αγωνίστηκαν χωρίς τον τιμωρημένο Βαφειάδη.
Το ματς ξεκίνησε με πέναλτι για τον Ο.Υ.Κ.Β., αλλά η μπάλα γλίστρησε από το χέρι του Κολημήτρα και χάθηκε η ευκαιρία. Στη συνέχεια ο Ιωνικός πήρε δύο φορές το προβάδισμα (0-1, 1-2), αλλά οι παίκτες του Θωμά Μεφσούτ είχαν τις κατάλληλες απαντήσεις «χτυπώντας» από τα δύο μέτρα με τον Στεργίου (1-1, 2-2), ενώ ο Παπαβασιλείου, επίσης από θέση φουνταριστού, έκανε το 3-2 για την βολιώτικη ομάδα. Ωστόσο, ο Ο.Υ.Κ.Β. δεν έδειξε προσήλωση στην άμυνα και με τη λήξη της α’ περιόδου βρέθηκε να χάνει 3-4, από δύο τέρματα του Π. Ψιρογιάννη.
Στο α’ οκτάλεπτο σημειώθηκαν αρκετά τέρματα, αλλά στο δεύτερο οι δύο ομάδες έκαναν το ένα λάθος πίσω από το άλλο, οπότε τα δίχτυα έμειναν ανέπαφα πεντέμισι λεπτά περίπου. Στο σημείο εκείνο ο Ζαφείρης Χαλάς πέτυχε το 4-4 με σουτ στον παίκτη παραπάνω, ενώ λίγο αργότερα ο Μάρκου έφυγε στην κόντρα και έγραψε το 5-4 που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.
Ο Ο.Υ.Κ.Β. είχε την ευκαιρία να ξεφύγει με δύο γκολ διαφορά στην αρχή της γ’ περιόδου, όταν κέρδισε αποβολή που πέρασε ανεκμετάλλευτη. Σαν να μην έφτανε αυτό μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα βρέθηκε να κυνηγά ξανά στο σκορ με τέρματα των Παττακού και Β. Δραγώνα (5-6). Επανήλθε όμως και προσπέρασε 7-6 με το εύστοχο περιφερειακό σουτ του Γιάγκου και άλλο ένα τέρμα του Χρ. Μαρινάγη στον παραπάνω. Λίγο πριν ολοκληρωθεί η περίοδος είχαμε αψιμαχίες μέσα στο νερό και την αποβολή με αντικατάσταση των Γιάγκου (Ο.Υ.Κ.Β.), Β. Δραγώνα και Αργυρακούλη (Ιωνικός).
Στη δ’ περίοδο είχαμε εκατέρωθεν χαμένες επιθέσεις μέχρι το 4’.05’’, χρονικό σημείο όπου ο Ιωνικός ισοφάρισε 7-7 με το σουτ του Παττακού από την περιφέρεια. Ακολούθησαν δύο γρήγορα γκολ από Μάρκου και Λομβάρδο που διατήρησαν το «Χ» (8-8). Τελικά η πλάστιγγα έγειρε υπέρ του Ιωνικού χάρη στον Παττακό που έκανε το 8-9 σε επίθεση με παραπάνω παίκτη και ενώ απέμενε 1’.27’’ για το φινάλε. Αυτό ήταν και το τελικό σκορ, αφού σουτ του Κολημήτρα στην εκπνοή αποκρούστηκε από τον Παρασκευόπουλο.
Οκτάλεπτα: 3-4, 2-0, 2-2, 1-3.
Ο.Υ.Κ.Β.: Βόντζος, Παπαβασιλείου 1, Μάρκου 2, Χαλάς 1, Κολημήτρας, Χρ. Μαρινάγης 1, Κ. Καραΐσκος, Στεργίου 2, Τσιανάκας, Γιάγκος 1, Νάσιος, Μ. Καραΐσκος, Κουφιδάκης.
ΙΩΝΙΚΟΣ: Παρασκευόπουλος, Αργυρακούλης, Βαγγ. Δραγώνας 2, Καρακάσης 1, Παττακός 3, Π. Ψιρογιάννης 2, Θέος, Πετρέλης, Μ. Δραγώνας , Λομβάρδος 1 , Ι. Ψιρογιάννης, Κουλαξίζης, Τουριόγλου, Καραχριστοδούλου.

Νίκη-Ν.Ο. Ρεθύμνου 8-5
Τρεις υπερπολύτιμους βαθμούς κατέκτησε η Νίκη με το 8-5 επί του Ν.Ο. Ρεθύμνου. Παρά τις απουσίες τους, οι «κυανόλευκοι» πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση και έφτασαν δίκαια στη μεγάλη επιτυχία.
Στο α’ οκτάλεπτο οι παίκτες της Νίκης «έτρωγαν σίδερα» στην άμυνα και σε συνδυασμό με την σταθερότητα του Βασίλη Παρασκευά κάτω από τα δοκάρια, η «κυανόλευκη» εστία έμεινε ανέπαφη. Στο διάστημα αυτό το συγκρότημα του Δημήτρη Μπλάνα βρήκε δύο φορές τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα. Πρώτα με τον Πισσία σε επίθεση με αριθμητικό πλεονέκτημα (1-0) και στη συνέχεια με τον Γλούμη που ολοκλήρωσε θετικά την κόντρα που έβγαλε η ομάδα του (2-0).
Ο Παρασκευάς συνέχιζε τις αποκρούσεις και ο Πισσίας ευστοχώντας από την περιφέρεια έδωσε… αέρα τριών τερμάτων στη Νίκη (3-0). Ο έμπειρος Φράγκος μείωσε σε 3-1, αλλά ο Γλούμης έκανε το 4-1 με ωραία κίνηση και με αυτό το σκορ ολοκληρώθηκε η β’ περίοδος.
Η Νίκη είχε κάνει την μισή… δουλειά και πλέον όφειλε να την ολοκληρώσει. Στο γ’ οκτάλεπτο φάνηκε να «κολλά» επιθετικά, αλλά ούτε και το Ρέθυμνο μπορούσε να σκοράρει, αφού τα σουτ των παικτών του σταματούσαν στα μπλοκ ή στον τερματοφύλακα της βολιώτικης ομάδας. Μετά από τέσσερα λεπτά χρειάστηκε μία επίθεση στον παραπάνω για να σκοράρουν οι Κρητικοί με τον Γιουλούντα (4-2), αλλά με τον ίδιο τρόπο «απάντησε» ο Πισσίας (5-2) και διατήρησε το +3 για τους «κυανόλευκους».
Το σκορ θα μπορούσε να διευρυνθεί, αλλά το σουτ του Γιαβαρίδη σταμάτησε στο δοκάρι, ενώ λίγο αργότερα ο Γλούμης «νικήθηκε» σε τετ α τετ από τον Μπατάκη. Και αφού δεν έγινε το 6-2, είχαμε το 5-3 από τον Γιουλούντα που κράτησε «ζωντανή» στο ματς την ομάδα του.
Οι Βολιώτες δεν είχαν διάθεση να κάνουν το παιχνίδι ντέρμπι και το έδειξαν στην πρώτη τους επίθεση στην δ’ περίοδο, όταν ο Μαρτζούχος με σουτ από την περιφέρεια έγραψε το 6-3. Ο Κανάκης σε κόντρα επίθεση σημείωσε το έβδομο γκολ της Νίκης μέσα πανηγυρισμούς. Ραπτάκης και Σταυρουλάκης μείωσαν σε 7-5, αλλά 39’’ προτού ακουστεί η κόρνα της γραμματείας για τη λήξη ο Μαρτζούχος πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα. Διαμόρφωσε το 8-5 και οριστικοποίησε το πολύτιμο «τρίποντο» για τη Νίκη.
Οκτάλεπτα: 2-0, 2-1, 1-2, 3-2.
ΝΙΚΗ: Παρασκευάς, Δανιήλ, Γκατζούνας, Αλ. Παπαδημητρίου, Τάσιος, Μακρής, Βάτσος, Ν. Παπαδημητρίου, Πισσίας 3, Γιαβαρίδης, Κανάκης 1, Μόσιος, Μαρτζούχος 2, Γλούμης 2.
Ν.Ο. ΡΕΘΥΜΝΟΥ: Μπατάκης, Πίσσας, Σταυρουλάκης 1, Μακρυγιάννης, Μπουγιούρης, Τσαγκαράκης, Ραπτάκης 1, Παναγιωτάκης, Γιουλούντας 2, Παπαδάκης, Φράγκος 1, Ψαρρός, Τουτουντζιδάκης, Ζαχαριουδάκης.
* Επίσης, για την 5η αγωνιστική σημειώθηκαν τα αποτελέσματα: Νηρέας Χαλανδρίου-Ν.Ε. Πατρών 12-6, Περιστέρι-Μίλων 10-4.

6η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Νίκη-Ο.Υ.Κ.Β. 4-5
Ντέρμπι για γερά νεύρα που κρίθηκε στις λεπτομέρειες ήταν αυτό ανάμεσα στις ομάδες του Βόλου χθες το πρωί. Για να έμενε «ζωντανός» στη μάχη της παραμονής ο Ο.Υ.Κ.Β. ήθελε μόνο νίκη και την πήρε με σκορ 5-4. Όσο για τη Νίκη, απώλεσε την ευκαιρία να «καθαρίσει» την υπόθεση-σωτηρία. Της ήταν αρκετό και το «Χ»…
Στην πρώτη περίοδο πρωταγωνιστικό ρόλο είχαν οι τερματοφύλακες Παρασκευάς και Βόντζος που έκαναν σωρεία επεμβάσεων. Πάντως, σε τρεις περιπτώσεις η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα. Ο Ο.Υ.Κ.Β. άνοιξε το σκορ με τον Παπαβασιλείου, αλλά η Νίκη πέρασε μπροστά (2-1) με τα γκολ του Μαρτζούχου σε επίθεση με παίκτη παραπάνω και του Πισσία από την περιφέρεια.
Μετά από αρκετές χαμένες επιθέσεις, ο Δανιήλ πέτυχε το τρίτο τέρμα της Νίκης στα μισά του β’ οκταλέπτου, αλλά σχετικά γρήγορα ήλθε η μείωση σε 3-2 με το ψηλοκρεμαστό σουτ του Γιάγκου. Ο ίδιος παίκτης έφερε το ματς στα ίσα σε επίθεση με παίκτη παραπάνω, πετυχαίνοντας το μοναδικό γκολ της γ’ περιόδου. Το άγχος που υπήρχε στις δύο πλευρές κρατούσε το σκορ σε πολύ χαμηλά επίπεδα (3-3).
Το τελευταίο οκτάλεπτο ξεκίνησε με εκατέρωθεν χαμένες επιθέσεις. Ο Πισσίας έφυγε σε κόντρα επίθεση, αλλά σούταρε στο δοκάρι. Λίγο αργότερα ο Παρασκευάς «νίκησε» σε τετ α τετ τον Παπαβασιλείου. Ωστόσο, δεν μπόρεσε να αποκρούσει το σουτ του Βαφειάδη στον παραπάνω και έτσι ο Ο.Υ.Κ.Β. προηγήθηκε 3-4 σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο. Στη συνέχεια Γλούμης, Στεργίου, Δανιήλ δεν μπόρεσαν να σκοράρουν. Απέμεναν 2’.30’’ για το φινάλε και ο Γιάγκος σκοράροντας στον παραπάνω έγραψε το 3-5. Άμεσα η Νίκη ξαναμπήκε στο ματς με το τέρμα του Γιαβαρίδη από θέση φουνταριστού στο 2’.11’’ (4-5).
Νέες χαμένες επιθέσεις στη συνέχεια και η τελευταία ευκαιρία για τη Νίκη που έπαιξε με παραπάνω παίκτη μετά την αποβολή του Χαλά στα 21’’. Όμως το σουτ του Δανιήλ ήταν άστοχο…
Οκτάλεπτα: 2-1, 1-1, 0-1, 1-2.
ΝΙΚΗ: Παρασκευάς, Δανιήλ 1, Γκατζούνας, Αλ. Παπαδημητρίου, Τάσιος, Μακρής, Βάτσος, Ν. Παπαδημητρίου, Πισσίας 1, Γιαβαρίδης 1, Κανάκης, Μόσιος, Μαρτζούχος 1, Γλούμης.
Ο.Υ.Κ.Β.: Βόντζος, Παπαβασιλείου 1, Μάρκου, Χαλάς, Κολημήτρας, Χρ. Μαρινάγης, Κ. Καραΐσκος, Στεργίου, Βαφειάδης 1, Τσιανάκας, Γιάγκος 3, Νάσιος, Μ. Καραΐσκος, Κουφιδάκης.
* Τα υπόλοιπα αποτελέσματα στην 6η αγωνιστική ήταν: Ν.Ο. Ρεθύμνου-Μίλων 7-8, Ν.Ε. Πατρών-Περιστέρι 5-11, Ιωνικός-Νηρέας Χαλανδρίου 5-9.

7η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Ο.Υ.Κ.Β.-Ν.Ο. Ρεθύμνου 16-6
Με μεγάλο πρωταγωνιστή στον Γιώργο Στεργίου που πέτυχε επτά γκολ και κέρδισε ένα πέναλτι ο Ο.Υ.Κ.Β. «τορπίλισε» τον Ν.Ο. Ρεθύμνου με 16-6 και πλέον περίμενε το αποτέλεσμα της Νίκης με τον Νηρέα Χαλανδρίου για να μάθει αν θα έμενε στην κατηγορία, ελπίζοντας σε «στραβοπάτημα» της συμπολίτισσας.
Το βολιώτικο συγκρότημα αγωνίστηκε χωρίς τον Κολημήτρα που αντίκρισε κόκκινη κάρτα για εξύβριση διαιτητή στο τέλος του πρωινού αγώνα με τη Νίκη. Όμως, το κίνητρο για την επιβίωση ήταν πολύ ισχυρό και οι υπόλοιποι παίκτες δεν άφησαν να φανεί το κενό του.
Το Ρέθυμνο άνοιξε το σκορ στην πρώτη του επίθεση με τον Φράγκο, αλλά ο Στεργίου πέτυχε άμεσα το 1-1 από θέση φουνταριστού και ο ίδιος έδωσε την πρωτοπορία στον Ο.Υ.Κ.Β. με όμορφη ενέργεια, ενώ λίγο αργότερα έγραψε και το 3-1. Πάντως μέχρι να τελειώσει το α’ οκτάλεπτο είχαμε τη μείωση σε 4-3. Οι Παναγιωτάκης και Τσαγκαράκης χρίστηκαν σκόρερ για τους Κρητικούς και ο Παπαβασιλείου για τον Ο.Υ.Κ.Β.
Στο β’ οκτάλεπτο τα γκολ συνέχισαν να πέφτουν… βροχή, αλλά μόνο για τον Ο.Υ.Κ.Β. Οι παίκτες του Θωμά Μεφσούτ κυριάρχησαν σε όλους τους τομείς και έτσι είχαμε το 5-3 από τον Μάρκου σε επίθεση με παίκτη παραπάνω, το 6-3 από τον Γιάγκο σε κόντρα επίθεση, το 7-3 από τον Στεργίου που σκόραρε από θέση φουνταριστού και το 8-3 με σουτ από την περιφέρεια του Τσιανάκα. Στο διάστημα αυτό οι Βολιώτες είχαν και χαμένο πέναλτι με τον Γιάγκο (απέκρουσε ο Μπατάκης).
Το δεύτερο πέναλτι υπέρ των Βολιωτών αξιοποιήθηκε από τον Χρ. Μαρινάγη στην αρχή του γ’ οκταλέπτου (9-3), ενώ με δύο σερί τέρματα του Στεργίου η διαφορά έφτασε στο +8 (11-3). Ο Ραπτάκης έσπασε τη… μονοτονία σκοράροντας για το Ρέθυμνο (11-4), αλλά η περίοδος ολοκληρώθηκε με τον Ο.Υ.Κ.Β. στο +9 (13-4), ύστερα από τα γκολ των Βαφειάδη και Μ. Καραΐσκου.
Το ματς είχε ήδη κριθεί και απλά έμελε να μάθουμε τη διαφορά που τελικά ήταν διψήφια (+10). Οι Μ. Καραΐσκος και Μαρινάγης πέτυχαν το δεύτερό τους τέρμα στο ματς, ενώ με το έβδομο προσωπικό του ο Στεργίου έγραψε το τελικό 16-6. Το Ρέθυμνο είχε και χαμένο πέναλτι, αφού ο Μακρυγιάννης σημάδεψε το δοκάρι του Νάσιου (στα τελευταία λεπτά ο νεαρός τερματοφύλακας είχε αντικαταστήσει τον Βόντζο).
Οκτάλεπτα: 4-3, 4-0, 5-1, 3-2.
Ο.Υ.Κ.Β.: Βόντζος, Παπαβασιλείου 1, Μάρκου 1, Χαλάς, Χρ. Μαρινάγης 2, Κ. Καραΐσκος, Στεργίου 7, Βαφειάδης 1, Τσιανάκας 1, Γιάγκος 1, Νάσιος, Μ. Καραΐσκος 2, Κουφιδάκης.
Ν.Ο. ΡΕΘΥΜΝΟΥ: Μπατάκης, Πίσσας, Σταυρουλάκης, Μακρυγιάννης, Μπουγιούρης 1, Τσαγκαράκης 1, Ραπτάκης 2, Παναγιωτάκης 1, Γιουλούντας, Παπαδάκης, Φράγκος 1, Ψαρρός, Τουτουντζιδάκης, Ζαχαριουδάκης.

Νηρέας-Νίκη 8-9
Μετά τη νίκη του Ο.Υ.Κ.Β. επί του Ρεθύμνου η Νίκη χρειαζόταν μόνο το «τρίποντο» απέναντι στον αδιάφορο βαθμολογικά Νηρέα Χαλανδρίου, αφού εκείνος είχε ήδη εξασφαλίσει τη δική του παραμονή. Το κίνητρο για τους παίκτες του Δημήτρη Μπλάνα ήταν τεράστιο όπως και το άγχος. Ωστόσο, κατάφεραν να επικρατήσουν με 8-9 αφού έδωσαν το 100% των δυνάμεων που τους είχαν απομείνει.
Στην α’ περίοδο οι τερματοφύλακες νικήθηκαν μόνο σε εκτελέσεις πέναλτι, με τους Σιάρκο και Πισσία να βρίσκουν στόχο (1-1). Με δύο γκολ του Κωνσταντόπουλου ο Νηρέας προηγήθηκε 3-1, αλλά οι «κυανόλευκοι» δεν πτοήθηκαν. Έκαναν σερί 0-3 με τους Πισσία, Γλούμη, Δανιήλ και βρέθηκαν μπροστά με 3-4 στο τέλος του ημιχρόνου.
Όπως τελείωσε την δεύτερη περίοδο, έτσι άρχισε την τρίτη η Νίκη. Νέο σερί 0-3 με τους Γιαβαρίδη, Πισσία να σκοράρουν από την περιφέρεια και τον Δανιήλ σε κόντρα επίθεση (3-7). Οι Χαλανδριώτες μείωσαν σε 5-7 με τους Αλ. Παππά και Βαλοδήμο, αλλά ο Γιαβαρίδης σκοράροντας στον παραπάνω κράτησε τη Νίκη σε απόσταση ασφαλείας (5-8).
Στο δ’ οκτάλεπτο ο Κωνσταντόπουλος σκόραρε από την περιφέρεια για το 6-8, ενώ πλήγμα για τη Νίκη ήταν η αποβολή με αντικατάσταση του Γλούμη. Όμως από τη στιγμή που είχε φτάσει σε αυτό το σημείο, η βολιώτικη ομάδα δεν είχε διάθεση να χάσει τη νίκη. Το γκολ του Πισσία στην εκπνοή του χρόνου της επίθεσης στον παραπάνω ήταν καθοριστικό (6-9).
Απέμεναν 1’.54’’ για το τέλος όταν ο Γιακουμάτος σκόραρε σε επίθεση με αριθμητικό πλεονέκτημα για τον Νηρέα, μειώνοντας σε 7-9. Η Νίκη έχασε την επίθεσή της και ο Αλ. Παππάς πολύ γρήγορα (1’.12’’ πριν το φινάλε) έγραψε το 8-9, κάνοντας… θρίλερ το τελευταίο λεπτό. Ο Μαρτζούχος αστόχησε για τη Νίκη, όμως άμεσα οι «κυανόλευκοι» έκλεψαν τη μπάλα στα 32’’. Την κράτησαν στην κατοχή τους για 30’’ και έτσι έμειναν μόνο 2’’ στη διάθεση του Νηρέα που αποδείχθηκαν ότι δεν ήταν αρκετά. Έτσι, ο αγώνας έληξε μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς εκ μέρους των Νικιωτών.
Οκτάλεπτα: 1-1, 2-3, 2-4, 3-1.
ΝΗΡΕΑΣ ΧΑΛ.: Βυθούλκας, Γιακουμάτος 1, Παπαδογεωργάκης, Κωνσταντόπουλος 3, Αλ. Παππάς 2, Κοττάς, Κ. Παππάς, Κωνσταντίνου, Βαλοδήμος 1, Σιάρκος 1, Ανδρής, Καρούζος, Τραπάλης, Ξ. Παππάς, Βαρελάκης.
ΝΙΚΗ: Παρασκευάς, Δανιήλ 2, Γκατζούνας, Αλ. Παπαδημητρίου, Τάσιος, Μακρής, Βάτσος, Ν. Παπαδημητρίου, Πισσίας 4, Γιαβαρίδης 2, Κανάκης, Μόσιος, Μαρτζούχος, Γλούμης 1.
* Στα άλλα παιχνίδια της 7ης αγωνιστική είχαμε: Περιστέρι-Ιωνικός 10-6, Μίλων-Ν.Ε. Πατρών 10-10.

Η βαθμολογία
(τελική)
1. Περιστέρι 24
2. Νηρέας Χαλ. 15
3. Νίκη 13
4. Ιωνικός 12
——————————–
5. Ο.Υ.Κ.Β. 11
6. Ν.Ο. Ρεθύμνου 7
7. Ν.Ε. Πατρών 7
8. Μίλων 5
Σημ. Με +3 βαθμούς από την κανονική περίοδο είχαν ξεκινήσει Περιστέρι, Ν.Ε. Πατρών, με +2 Ο.Υ.Κ.Β., Ιωνικός και με +1 Ν.Ο. Ρεθύμνου, Μίλων.

Η τελική κατάταξη της Α2 πόλο
Μετά την ολοκλήρωση των πλέι οφ και πλέι άουτ στην Α2 πόλο την άνοδο στην Α1 πανηγύρισαν ο πρωταθλητής Απόλλων Σμύρνης και ο δευτεραθλητής ΟΦΗ, ενώ έπεσαν στη Β’ Εθνική οι: Ο.Υ.Κ.Β., Ν.Ο. Ρεθύμνου, Ν.Ε. Πατρών, Μίλων.
Η τελική κατάταξη της Α2 για τη σεζόν 2016-17 είναι η εξής: 1. Απόλλων Σμύρνης, 2. ΟΦΗ, 3-4. Νηρέας Γερ. ή Χανιά (εκκρεμεί ο μικρός τελικός), 5. Ηλιούπολη, 6. Ν.Ο. Χαλκίδας, 7. Ηλυσιακός, 8. Α.Ε. Χαϊδαρίου, 9. Περιστέρι, 10. Νηρέας Χαλανδρίου, 11. Νίκη, 12. Ιωνικός, 13. Ο.Υ.Κ.Β., 14. Ν.Ο. Ρεθύμνου, 15. Ν.Ε. Πατρών, 16. Μίλων.

 

Share
Ετικέτες: ΝίκηΠΟΛΟ

Πρόσφατα άρθρα

Τροχαίο στην Γατζέα-photo

Τροχαίο σημειώθηκε πριν λίγη ώρα στην Γατζέα. Σύμφωνα με πρώτες πληροφορίες τραυματίστηκε ζευγάρι που επέβαινε…

2 Ιουνίου 2024

Δύο απόπειρες αυτοκτονίας σε πέντε μέρες στη Λάρισα – Τα κατάφεραν, σώθηκαν και οι δύο

Από δύο απόπειρες αυτοκτονίας συμπολιτών μας σημαδεύτηκε αυτή η εβδομάδα στη Λάρισα και μάλιστα ο…

2 Ιουνίου 2024

Κινητοποίηση της Πυροσβεστικής για φωτιά σε αποθήκη στο Περίβλεπτο

Φωτιά ξέσπασε σήμερα το μεσημέρι σε αποθήκη οικίας στην περιοχή του Περίβλεπτου. Στο σημείο έχουν…

2 Ιουνίου 2024

Τρόμος για Λαρισαίο: Φίδι ξεπρόβαλε από την μπανιέρα του διαμερίσματός του

Στιγμές λαχτάρας έζησε Λαρισαίος στο σπίτι του σε περιοχή της Λάρισας, όταν αντίκρισε φίδι στην…

2 Ιουνίου 2024

Λάρισα: Συναγερμός στην Δημοτική Πισίνα για 14χρονο κορίτσι – Υπέστη αλλεργικό σοκ

Πανικός επικράτησε προς στιγμήν σήμερα το μεσημέρι της Κυριακής στην Δημοτική Πισίνα της Νεάπολης στην…

2 Ιουνίου 2024

Κολυδάς: Τα «παιχνίδια» του καιρού – Θυμίζει ότι πριν από 10 χρόνια είχε κρύο και… χιόνι τέτοια εποχή

Μια αναδρομή έκανε ο Θοδωρής Κολυδάς στα social, με αφορμή τον καιρό και τις θερμοκρασίες…

2 Ιουνίου 2024