Τοπικά

Πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Μεταμορφώσεως στον Βόλο

Την  εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος πανηγυρίζει η Εκκλησία μεθαύριο Κυριακή 6 Αυγούστου. Επίκεντρο του εορτασμού στην Μητρόπολη Δημητριάδος θα είναι ο ομώνυμος Ιερός Ναός του Βόλου, όπου την παραμονή, στις 7.30 μ.μ. θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα χειροτονήσει πρεσβύτερο τον διάκονο του Ναού π. Ιωάννη Σωτηρόπουλο.
Στις 7.30 μ.μ. θα ψαλεί η Μεγάλη Παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο, χοροστατούντος του κ. Ιγνατίου και αμέσως μετά, στο προαύλιο του Ναού, θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση, αφιερωμένη στην Παναγία, με τη συμμετοχή της ορχήστρας «Ιωνία».
Τη γιορτή της Μεταμορφώσεως πανηγυρίζει η Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Φλαμουρίου. Της ιεράς Πανηγύρεως θα προεξάρχει ο καθηγούμενος της Μονής Αρχιμ. Συμεών Αναστασίου.

Πανηγυρίζουν, επίσης, οι Ιεροί Ναοί:
– Μεταμορφώσεως Ζαγοράς: Την παραμονή θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του αρχιμ. Μάξιμου Παπαϊωάννου, γενικού αρχιερατικού Επιτρόπου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.
– Μεταμορφώσεως Αμαλιαπόλεως: Την παραμονή θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του αρχιμ. Αγάθωνος Ντάτσιου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.
– Μεταμορφώσεως Κάτω Λεχωνίων: Την παραμονή θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του αρχιμ. Επιφανίου Δημητρίου, ιεροκήρυκος, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.
– Μεταμορφώσεως Βελίκας Αγιάς: Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του πρωτ. Νικολάου Νασιώκα. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.
– Μετόχι Μεταμορφώσεως Ιεράς Μονής Ταξιαρχών
Πανηγυρίζει, επίσης, το μετόχι της Ι. Μονής Παμμεγίστων Ταξιαρχών Πηλίου, Μεταμόρφωσις του Σωτήρος ή «Μεγα-Σωτήρα», στη θέση «Κανάλια» του Αγίου Γεωργίου Νηλείας. Την παραμονή της εορτής, στις 7.00 μ.μ. θα τελεσθεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ᾿ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος. Ανήμερα της εορτής ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία θα τελεσθούν στην Ι. Μονή Ταξιαρχών και όχι στο Μετόχι της Μεταμορφώσεως.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το