Τοπικά

Πανηγυρίζει ο ναός του Προφήτη Ηλία στις Αλυκές 

Την μνήμη του Προφήτη Ηλία του Θεσβίτου γιορτάζει η εκκλησία την Τρίτη 20/7. Επίκεντρο του εορτασμού στη Μητρόπολη Δημητριάδος θα είναι ο ομώνυμος Ιερός Ναός των Αλυκών, όπου την παραμονή της εορτής, στις 7.45μ.μ., θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ο Εσπερινός θα μεταδοθεί απ’ ευθείας από τον τηλεοπτικό σταθμό Astra, από τον Ρ/Σ «Ορθόδοξη Μαρτυρία» και από το κανάλι της Μητρόπολης στο youtube. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Δαμασκηνού Κιαμέτη.

Την μνήμη του Προφήτου Ηλία πανηγυρίζουν επίσης:

Ιερός Ναός Άνω Βόλου
Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Μαξίμου Παπαϊωάννου, Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Πρωτ. Θεοδώρου Παπασακελλαρίου.

Ιερός Ναός Αφετών
Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Παμφίλου Κοιλιά, Ιεροκήρυκος, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Ιερός Ναός Ιεράς Μονής Οσίου Σεραφείμ του Σάρωφ Πορταριάς
Την παραμονή της εορτής, στις 7μ.μ., θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Της Ιεράς Πανηγύρεως θα προεξάρχει ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής, Αρχιμ. Αθανάσιος Κολλάς.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το