Αθλητισμός

Πανηγύρισε την πρώτη νίκη στη Νεάπολη ο Ολυμπιακός Β. 1-0 τον Μακεδονικό Φούφα

Τη δεύτερη νίκη, ως γηπεδούχος, την τρίτη στο πρωτάθλημα και την πρώτη φέτος στη Νεάπολη, πανηγύρισε σήμερα ο Ολυμπιακός Βόλου απέναντι στον Μακεδονικό Φούφα, για την 12η αγωνιστική του 2ου ομίλου της Γ’ Εθνικής κατηγορίας. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν με 1-0, με γκολ του Αλέξανδρου Αναστασίου στο 59’.

Ο Ολυμπιακός έφτασε τους 14 βαθμούς και ισοβαθμεί στην 9η θέση με τον Εθνικό Ν. Κεραμιδίου, με τους «ερυθρόλευκους» να ατενίζουν με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον τους στην κατηγορία.

Στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα παρουσίασε πολλές αδυναμίες και δεν μπορούσε να δημιουργήσει φάσεις μπροστά από το τέρμα του Μακεδονικού. Στην επανάληψη οι «ερυθρόλευκοι» παρουσιάστηκαν σαφώς βελτιωμένοι, πέτυχαν το γκολ με τον Αναστασίου, στη συνέχεια διαχειρίστηκαν άψογα το παιχνίδι, ενώ είχαν τις ευκαιρίες να σημειώσουν και δεύτερο τέρμα, με τον Σκύφτα να έχει δοκάρι στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης.

Στο πρώτο ημίχρονο έγινε κακό παιιχνίδι, με τις δύο ομάδες να μην μπορούν να παράξουν φάσεις, με τον Ολυμπιακό να παρουσιάζει πολλές αδυναμίες στο δημιουργικό κομμάτι. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπορούσαν να αλλάξουν ούτε μία πάσα, με τον Μακεδονικό να κρατά εύκολα το μηδέν στην άμυνα.

Οι φιλοξενούμενοι, μάλιστα, σε δύο περιπτώσεις θα μπορούσαν να είχαν φτάσει στο γκολ, ενώ ο Ολυμπιακός είχε μόλις μία σημαντική ευκαιρία να σκοράρει, στο ξεκίνημα της αναμέτρησης.

Μόλις στο 2ο λεπτό ύστερα από σέντρα του Σκοπελίτη, ο Παπαϊωάννου με προβολή μέσα από τη μικρή περιοχή δεν μπόρεσε να σκοράρει, με τον τερματοφύλακας του Μακεδονικού Δημητριάδη να μπλοκάρει την μπάλα με διπλή προσπάθεια.

Δύο λεπτά αργότερα, στο 4’, ο Μακεδονικός πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή, ξεπέρασε την αντίσταση του Κόλα και από πλάγια θέση έκανε το σουτ, με την μπάλα να περνά έξω από το δεξί δοκάρι του Καβουσάκη.

Το ματς μπορεί να ξεκίνησε καλά, με τις δύο ομάδες να δείχνουν διάθεση να παίξουν επιθετικό ποδόσφαιρο, ωστόσο, όσοι βρέθηκαν στο δημοτικό στάδιο της Νεάπολης είδαν έναν πολύ μέτριο, έως κακό, πρώτο ημίχρονο. Καμία φάση άξια λόγου στο διάστημα 5’-35’, με τον Μακεδονικό να χάνει σπουδαία ευκαιρία στο 38’ να προηγηθεί στο σκορ. Από μακρινή μπαλιά ο Θεοδουλίδης έφυγε στην κόντρα επίθεση, ο Θεοδωρόπουλος έτρεξε να τον προλάβει, ο επιθετικός του Μακεδονικού μπήκε στην περιοχή, σούταρε απέναντι από τον Καβουσάκη, με τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού να πραγματοποιεί σωτήρια απόκρουση.

Στα υπόλοιπα λεπτά και μέχρι την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους, δεν υπήρχε κάποια καλή επιθετική προσπάθεια και από τις δύο ομάδες, με τον Ολυμπιακό να προβληματίζει με την εμφάνισή του.΄

Βελτιωμένος ο Ολυμπιακός στην επανάληψη
Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του Ολυμπιακού ήταν σαφώς καλύτερη. Οι παίκτες του Κώστα Σταματίου αγωνίστηκαν με μεγαλύτερο πάθος, πίστεψαν στη νίκη και κατάφεραν πριν συμπληρωθεί το πρώτο τέταρτο στο β’ μέρος να πετύχουν το γκολ που έμελλε να κρίνει και το παιχνίδι.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Κατσαγεωργίου πήρε τη θέση του Θεοδωρόπουλου, παίζοντας στο αριστερό άκρο της επίθεσης, με τον Διαμαντόπουλο να γυρίζει αριστερός μπακ.

Στο 52’ ο Ολυμπιακός έχασε την πρώτη σημαντική ευκαιρία για να σκοράρει στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Κατσαγεωργίου με κεφαλιά μέσα από την περιοχή δεν μπόρεσε να νικήσει τον Δημητριάδη, ο οποίος απέκρουσε σε κόρνερ. Θα μπορούσε, πάντως, νωρίτερα να σουτάρει και να σκοράρει, όντας σε πλεονεκτική θέση.

Τελικά στο 59’ οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Σκοπελίτης βρήκε ωραία τον Αναστασίου μέσα στην περιοχή, με τον επιθετικό του Ολυμπιακού να σουτάρει με δύναμη, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Δημητριάδη, γράφοντας το 1-0 μέσα σε αποθέωση. Αυτό ήταν το τέταρτο φετινό γκολ του Αναστασίου στο πρωτάθλημα, από τα οκτώ συνολικά του Ολυμπιακού.

Από εκείνο το σημείο και μέχρι τη λήξη της αναμέτρησης, ο Ολυμπιακός διαχειρίστηκε άψογα το παιχνίδι. Μπορεί να έδωσε χώρο στον αντίπαλο, ωστόσο, ο Μακεδονικός δεν δημιούργησε ούτε μία επικίνδυνη φάση μπροστά από το τέρμα του Καβουσάκη. Μάλιστα, οι «ερυθρόλευκοι» δύο φορές με τον νεαρό Ακριβόπουλο και μία με τον Σκύφτα θα μπορούσαν να είχαν πετύχει και δεύτερο τέρμα.

Στο 71’ ο Σκοπελίτης εκτέλεσε φάουλ, ο Ακριβόπουλος πήρε την κεφαλιά, με τον Δημητριάδη να αποκρούει σε κόρνερ. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Τοπάλης για τον Μακεδονικό επιχείρησε το μακρινό σουτ, με τον Καβουσάκη να μπλοκάρει εύκολα την μπάλα.

Σπουδαία ευκαιρία έχασε ο Ολυμπιακός στο 79’. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Σκοπελίτη, ο Ακριβόπουλος πήρε την κεφαλιά με την μπάλα να περνά λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Δημητριάδη.

Οι «ερυθρόλευκοι» στο 93’ έφτασαν πολύ κοντά στο 2-0, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Κόλα, ο Σκύφτας, ο οποίος πριν από ένα λεπτό είχε περάσει ως αλλαγή στο παιχνίδι, μέσα από την περιοχή με πλασέ έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Δημητριάδη.

Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του αγώνα, με τον Ολυμπιακό να παίρνει ένα υπέρ πολύτιμο «τρίποντο».

Διαιτητής: Φακής (Λάρισας)

Βοηθοί: Βιχρής, Παπαγεωργίου (Λάρισας)

Κίτρινες: Σκοπελίτης, Κόλα-Τοπάλης

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Καβουσάκης, Μαργαρίτης, Θεοδωρόπουλος (46’ Κατσαγεωργίου, 92’ Σκύφτας), Κόλα, Παπαϊωάννου, Καμπέρης, Παπαδήμος (85’ Γιαρλελής), Σκοπελίτης, Διαμαντόπουλος, Καρβούνης (65’ Ακριβόπουλος), Αναστασίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΦΟΥΦΑ: Δημητριάδης, Σιδηρόπουλος, Παπάς (65’ Καρασιούνας), Σεκουλίδης, Σερσέμης, Κοντογουλίδης (78’ Καλογιαννίδης), Ρέλκας, Τοπάλης, Θεοδουλίδης, Βασσάκης, Ηλιάδης.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Επίκαιρο

Με ένα επίκαιρο - χρονικά - αστεϊσμό, σχολίασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, τον μικρό αριθμό…

23 Νοεμβρίου 2023

Αξιοπρεπής

Για τα δεδομένα της συμμετοχής του κόσμου στις εκάστοτε κινητοποιήσεις, η χθεσινή συγκέντρωση των ελεύθερων…

23 Νοεμβρίου 2023

Super Black Friday προσφορές έως και 80% φθηνότερα στο Fashion City Outlet – Ανοιχτά αυτή την Κυριακή

Από τις 20 έως τις 27 Νοεμβρίου η γιορτή των προσφορών  που ζούμε καθημερινά στο…

23 Νοεμβρίου 2023

Δυναμικά

Με προσυγκέντρωση στα δικαστήρια και κάθοδο στην πλατεία Αγίου Νικολάου οι δικηγόροι με την υψηλή…

23 Νοεμβρίου 2023

Ορθοπαιδικές παθήσεις

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΘΡΟΣΚΟΠΗΣΗ ; Σήμερα, οι περισσότερες ενδαρθρικές παθήσεις και κακώσεις του μυοσκελετικού, που παλαιότερα…

23 Νοεμβρίου 2023

Ο Μητσοτάκης έλαβε… κασσελάκι: Το απρόσμενο δώρο που του έδωσε κάτοικος στα Καμένα Βούρλα

Ένα διαφορετικό δώρο δέχτηκε από έναν κάτοικο στα Καμένα Βούρλα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. «Σας…

23 Νοεμβρίου 2023