Τοπικά

Πανηγύρι και αναβίωση εθίμου στη Συκή το διήμερο 28 και 29 Αυγούστου

Εορταστικές εκδηλώσεις διοργανώνονται στη Συκή Πηλίου για το διήμερο 28 και 29 Αυγούστου, με αφορμή τον εορτασμό της μνήμης της Αποτομής της Τιμίας Κεφαλής του Αγίου Ιωάννου Προδρόμου. Στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Συκής λαμβάνει χώρα η Θεία Λειτουργία, το απόγευμα της 28ης αλλά και το πρωί της 29 Αυγούστου, ανήμερα της γιορτής. Αντίστοιχα, στην πλατεία του χωριού διοργανώνεται διήμερο λαϊκό πανηγύρι με ορχήστρα. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, στο χωριό αναμένεται πλήθος προσκυνητών κι επισκεπτών για το συγκεκριμένο διήμερο.


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Συκής, «Γεώργιος Ρηματισίδης», από την πλευρά του, προχωρά στην καθιερωμένη αναβίωση του εθίμου “Χταποδάκι με ρύζι”, στις 29 Αυγούστου το πρωί, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας. Το έθιμο, το οποίο παλαιότερα αναβίωνε από τους ανθρώπους της Μονής, στον περιβάλλοντα χώρο της, τα τελευταία έξι και πλέον έτη, διοργανώνεται εθελοντικά από τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου στην πλατεία του χωριού κι έχει εξελιχθεί σε θεσμό των καλοκαιρινών εκδηλώσεων του τόπου.


Την Πέμπτη 29 Αυγούστου, ο Σύλλογος, θα προσφέρει το παραδοσιακό χταπόδι με ρύζι, και άλλα νηστίσιμα εδέσματα σε εκείνους που θα βρεθούν στην όμορφη Πλατεία του χωριού. Τις ετοιμασίες θα επιμεληθούν όπως κάθε χρόνο μέλη του Συλλόγου και χωριανοί. Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το