Τοπικά

Πανεργατική απεργία στις 10 Ιουνίου – Θα συμμετέχει η ΑΔΕΔΥ που ανέβαλε την απεργία της Πέμπτης

Το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Μαγνησίας αναβάλλει την προγραμματισμένη για την Πέμπτη στις 10 το πρωί απεργιακή συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της Επιθεώρησης Εργασίας και σε ενιαία δράσει με τη ΓΣΕΕ θα πραγματοποιήσει απεργία στις 10 Ιουνίου.  Σήμερα το απόγευμα ανεστάλησαν όλες οι προγραμματισμένες ενέργειες της ΑΔΕΔΥ και στο Βόλο βρέθηκε ο εκπρόσωπος της ΑΔΕΔΥ κ. Κουτσιμπέλης για συνάντηση με όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία.
Μαζικά είναι τα καλέσματα για συμμετοχή στην 24ωρη απεργία που αποφασίστηκε από εργατικούς φορείς για την Πέμπτη 10 Ιουνίου αντιδρώντας στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο.

Όπως αναφέρει η ΑΔΕΔΥ, “το αντεργατικό και αντιλαϊκό νομοσχέδιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του ΣΕΒ και της εργοδοσίας. Ουσιαστικά, νομιμοποιεί τη ζούγκλα των εργασιακών σχέσεων που υπάρχει στον ιδιωτικό τομέα εδώ και χρόνια με τα 10ωρα, τα 14ωρα και τα 4ώρα ωράρια εργασίας, με μοναδικό στόχο τα επιπλέον κέρδη για τις επιχειρήσεις. Τριάντα χρόνια μετά την πρωτοφανή έκρηξη της τεχνολογίας, που αντικατέστησε χιλιάδες εργατικά χέρια, αντί να έχουμε μείωση των ωρών εργασίας και αυξήσεις στους μισθούς, έχουμε και αύξηση των ωρών εργασίας και μειώσεις στους μισθούς. Το αίτημα των εργατών στο Σικάγο για 8 ώρες δουλειά, 8 ώρες ξεκούραση και 8 ώρες ελεύθερο χρόνο είναι και πάλι επίκαιρο.
Τα μέτρα αυτά, προφανώς, και θα δεν αφορούν μόνο τον ιδιωτικό τομέα. Είναι απολύτως βέβαιο ότι θα επεκταθούν και στο Δημόσιο, όπως έγινε και το 2010 με την αύξηση του ωραρίου από 37,5 ώρες την εβδομάδα σε 40! Ειδικά τα μέτρα που αναφέρονται στη λειτουργία των σωματείων, στο δικαίωμα στην απεργία, στην ελεύθερη συνδικαλιστική δράση, αφορούν και στο Δημόσιο.
Μπροστά σε αυτό το αντεργατικό νομοσχέδιο – λαιμητόμο για τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας έχουμε την υποχρέωση να αντιδράσουμε έτσι ώστε να μην κατατεθεί στη Βουλή, να μην ψηφιστεί κι αν ακόμη ψηφιστεί, να ανατραπεί”

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών, είναι «ενάντια στο πολυνομοσχέδιο έκτρωμα της κυβέρνησης», όπως αναφέρει σε ανακοίνωση και καλεί τους εκπαιδευτικούς σε σύσκεψη για την οργάνωση του αγώνα τους σήμερα Τρίτη, 1η Ιουνίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Μεταξουργείο της Ν. Ιωνίας (Καραμπατζάκη – Αναπαύσεως).

Επίσης, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καλεί κάθε εργαζόμενο, κάθε νέο και νέα, να κάνει δική του υπόθεση την επιτυχία της απεργίας την Πέμπτη 10 Ιουνίου για να μην κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο έκτρωμα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το