Τοπικά

Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας με 50.000 φοιτητές – Άρχισαν χωρίς προβλήματα τα μαθήματα σε όλα τα Τμήματα

Στους 48.000 ανέρχονται πλέον οι φοιτητές του νέου διευρυμένου Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, καθώς στους ήδη φοιτούντες 43.000 προστέθηκαν και οι 5.000 και πλέον πρωτοετείς φοιτητές οι οποίοι ολοκλήρωσαν την εγγραφή τους στα Τμήματα.
Αν προστεθούν οι μεταπτυχιακοί φοιτητές και οι υποψήφιοι διδάκτορες, τότε ο αριθμός τους ξεπερνά τους 50.000.

Τα μαθήματα στο τοπικό Ακαδημαϊκό ίδρυμα έχουν ξεκινήσει εδώ και λίγες μέρες και οι αίθουσες διδασκαλίας μαζί με τα αμφιθέατρα γέμισαν πάλι από την πνοή των φοιτητών. Από την περασμένη Δευτέρα λειτουργούν και τα νέα Τμήματα που ιδρύθηκαν στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας το οποίο συνολικά έχει 35 Τμήματα.
Μάλιστα αυτές τις μέρες πραγματοποιούνται στα Τμήματα και εκδηλώσεις υποδοχής των πρωτοετών φοιτητών, όπου ενημερώνονται για διάφορα θέματα που χρειάζονται τόσο ακαδημαϊκά όσο και όσα έχουν σχέση με τη φοιτητική μέριμνα.
«Τα μαθήματα και όλες οι ακαδημαϊκές διαδικασίες έχουν ξεκινήσει ομαλά» τόνισε ο αντιπρύτανης ακαδημαϊκών θεμάτων κ. Γιάννης Θεοδωράκης και πρόσθεσε πως «το νέο ακαδημαϊκό έτος άρχισε για το Πανεπιστήμιο με τη λειτουργία 35 τμημάτων. Συνολικά έχουμε 5.000-5.500 εισακτέους οι οποίοι ολοκλήρωσαν την εγγραφή τους στα Τμήματα που εισήχθησαν συμπληρώνοντας στοιχεία στην πλατφόρμα του υπουργείου Παιδείας, ενώ τώρα γίνεται η ταυτοποίηση από τις γραμματείες των τμημάτων, δηλαδή συμπληρώνονται και κάποια επιπλέον άλλα στοιχεία».

Οι φοιτητές παράλληλα κάνουν τις δηλώσεις για τα συγγράμματα, τα μαθήματα, την ακαδημαϊκή ταυτότητα. Όλες αυτές οι διαδικασίες γίνονται ηλεκτρονικά. Λαμβάνουν τον προσωπικό τους κωδικό και συμπληρώνουν τα στοιχεία.
Όσον αφορά στη δωρεάν σίτιση, συνολικά 5.000 φοιτητές θα μπορούν να τρώνε δωρεάν από τη Φοιτητική Λέσχη στον Βόλο και τις άλλες πόλεις.
Μάλιστα, όπως τόνισε ο κ. Θεοδωράκης, όσες αιτήσεις υποβλήθηκαν και καλύπτονταν από τα εισοδηματικά και άλλα κριτήρια, έγιναν δεκτές και έτσι οι φοιτητές έχουν δωρεάν σίτιση.
Πόσο είναι το συνολικό φοιτητικό δυναμικό το Πανεπιστημίου Θεσσαλίας αυτή τη στιγμή; «Συνολικά διαθέτουμε 48.000 φοιτητές εκ των οποίων οι 5.000 είναι εισακτέοι» απάντησε ο κ. Θεοδωράκης και πρόσθεσε πως τα νέα Τμήματα έχουν τον απαιτούμενο αριθμό καθηγητών. Μάλιστα πριν λίγες μέρες εγκρίθηκε και η μετακίνηση 45 καθηγητών των πρώην ΤΕΙ στο Πανεπιστήμιο. Συνολικά τα μέλη ΔΕΠ ανέρχονται στα 640, ενώ υπάρχουν άλλοι 150 διδάσκοντες που είναι στην κατηγορία των ειδικού διδακτικού προσωπικού καθώς και άλλων κατηγοριών. Επίσης οι εργαζόμενοι του Ιδρύματος αγγίζουν τους 430.
Παράλληλα ξεκίνησαν τα μαθήματα και στα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Εκδήλωση για υποψήφιους  διδάκτορες
Τα Παιδαγωγικά Τμήματα Δημοτικής Εκπαίδευσης, Προσχολικής Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής, συνδιοργανώνουν ημερίδα υποψήφιων διδακτόρων.
Στόχοι της ημερίδας είναι:
Η παρουσίαση της πορείας της ερευνητικής δουλειάς των υποψηφίων διδακτόρων που βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο εκπόνησης της διδακτορικής διατριβής τους και η συζήτηση πάνω σε αυτή, έτσι ώστε να αξιολογηθούν τα επιτεύγματα ή/και να εντοπιστούν και αντιμετωπιστούν τα όποια προβλήματα και προβληματισμοί.
Η ανταλλαγή απόψεων, καθώς και η ανάπτυξη αλληλεπίδρασης, συνέργειας και συνεργασίας τόσο μεταξύ των υποψήφιων διδακτόρων, όσο και μεταξύ υποψήφιων και μελών ΔΕΠ.
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο 5 Οκτωβρίου, 9.30-20.00, στην αίθουσα Μ του παραλιακού συγκροτήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στον Βόλο.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για κάθε ενδιαφερόμενο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το