Ελλάδα

Πανεπιστημιακή αστυνομία: Θέμα ωρών να ξεκινήσει η δράση της – Έλαβαν τα φύλλα πορείας και ξεκινούν από το ΕΚΠΑ

Θέμα ωρών είναι να ξεκινήσει την δράση της στους δρόμους η Πανεπιστημιακή Αστυνομία, καθώς το βράδυ της Κυριακής οι αστυνομικοί που θα την απαρτίζουν παρέλαβαν τα φύλλα πορείας τους. Ειδικότερα, πλέον το σώμα έχει συγκροτηθεί και από τους 260 ειδικούς φρουρούς που ήταν στην Αττική, οι 100 θα διατεθούν στο ΕΚΠΑ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου στο OPEN. Επίσης, τους έχουν δοθεί οι στολές και ό,τι άλλο χρειάζονται.

Μάλιστα, είναι πολύ πιθανό -και γίνεται ένας αγώνας δρόμου για αυτό- να αρχίσουν ακόμα και σήμερα, Δευτέρα, τις περιπολίες γύρω από το ΕΚΠΑ. Οι προϊστάμενοι της πανεπιστημιακής αστυνομίας, παράλληλα, έχουν έρθει σε επαφή με τους πρυτάνεις και ο καθένας από αυτούς έχει ζητήσει συγκεκριμένα πράγματα για την φύλαξη των πανεπιστημιακών εγκαταστάσεων.

Σε πρώτη φάση, μέσα στο επόμενο 24ωρο αναμένεται να αρχίσουν οι περιπολίες στο ΕΚΠΑ και σιγά – σιγά η Πανεπιστημιακή Αστυνομία θα ξεκινήσει τη δράση της και στα υπόλοιπα πανεπιστήμια.

Οι αστυνομικοί, θα κινούνται στην Ούλωφ Πάλμε περιμετρικά του πανεπιστημίου και έπειτα, ανάλογα με το πώς θα υλοποιούν τα σχέδια ασφαλείας οι πρυτάνεις, θα επεκτείνουν και τη δραστηριότητά τους.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το