Ελλάδα

Πανεπιστήμια: Ξεκινά η λειτουργία Εμβολιαστικών Κέντρων μέσα στα ΑΕΙ

Ξεκίνησαν τη λειτουργία τους τα εμβολιαστικά κέντρα μέσα στα ΑΕΙ, προκειμένου να διευκολυνθούν τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας και να προχωρήσουν άμεσα στον εμβολιασμό τους. Η παρουσία εμβολιαστικών κέντρων αποτελούσε βασικό αίτημα των ιδρυμάτων τα οποία όμως ζητούσαν και μονάδες οι οποίες θα έκαναν δωρεάν τεστ σε φοιτητές και προσωπικό κάτι το οποίο δεν δέχτηκε το υπουργείο Παιδείας καθώς θεωρεί ότι τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας οφείλουν πρωτίστως να εμβολιαστούν. Ηδη τα πανεπιστήμια Πάτρας, ΕΜΠ και Κρήτης ενημέρωσαν τους ενδιαφερόμενους για το πρόγραμμα εμβολιασμού και συγκεκριμένα:

Πανεπιστήμιο Πάτρας
Εμβολιαστικά κέντρα θα λειτουργήσουν στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Ειδικότερα τα Εμβολιαστικά Κέντρα θα λειτουργούν: Στο Ρίο (Πανεπιστημιούπολη Ρίου – Διεύθυνση Φοιτητικής Μέριμνας – Κτίριο Α’ – Ισόγειο). Στο Κουκούλι (Πανεπιστημιούπολη Κουκούλι – Φοιτητική Εστία). Στο Μεσολόγγι (Πανεπιστημιούπολη Μεσολογγίου, κτίριο Κ10). Όσα από τα μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας, όλων των κατηγοριών, Μόνιμο, Έκτακτο Διδακτικό και Τεχνικό Προσωπικό, Διοικητικό Προσωπικό (Μόνιμοι, ΙΔΑΧ, ΙΔΟΧ), Συμβασιούχοι, Ερευνητές κ.α. και βεβαίως οι Φοιτητές που επιθυμούν να εμβολιαστούν, θα πρέπει να το δηλώσουν με την αποστολή ηλεκτρονικού μηνύματος μέχρι και την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021. Περισσότερες πληροφορίες: https://www.upatras.gr/leitourgia-emvoliastikon-kentron-sto-panepistimio-patron/

Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείo
Η Πρυτανεία του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου ενημερώνει τη πανεπιστημιακή κοινότητα ότι ο εμβολιασμός στο ΕΜΠ από κινητή μονάδα θα διενεργηθεί το χρονικό διάστημα 13/10/2021-19/10/2021, 9:00-12:30 (εκτός Σαββατοκύριακου, 16-17/10), στον χώρο του Ιατρείου στις εγκαταστάσεις της Πολυτεχνειούπολης Ζωγράφου. Ο εμβολιασμός θα πραγματοποιηθεί με το εμβόλιο της εταιρίας PFIZER. Σε ότι αφορά στο χρονικό διάστημα εμβολιασμού στις εγκαταστάσεις Πατησίων, θα ακολουθήσει σε νέα ενημέρωση. Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι όπως δηλώσουν τη συμμετοχή τους μέχρι τη Δευτέρα 11/10/2021 στις 12:00 πατώντας εδώ: https://forms.gle/QAkQXQZrhM7tysMd8. Στον εν λόγω σύνδεσμο μπορούν να δηλώσουν και όσοι ενδιαφέρονται για εμβολιασμό στην Πατησίων, για καλύτερη προετοιμασία της διαδικασίας. Θα λάβετε e-mail με την ημερομηνία και την ώρα προσέλευσής σας, αναφέρει η Πρυτανεία. Παρακαλείσθε να ακολουθήσετε το πρόγραμμα και να συμμετάσχετε στη διαδικασία με υπομονή και διάθεση συνεργασίας. Η όλη διαδικασία θα υποστηριχτεί διοικητικά και από προσωπικό του ΕΜΠ.

Πανεπιστήμιο Κρήτης
Το ίδρυμα ανακοίνωσε ότι τις επόμενες μέρες θα λειτουργήσουν εμβολιαστικά κέντρα σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο. Συγκεκριμένα το ίδρυμα ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει η λειτουργία δύο εμβολιαστικών κέντρων σε Ηράκλειο (αμφιθέατρο Μανασάκη) και Ρέθυμνο (χώρος ιατρείου), όπως επίσης και δύο ιατρεία για τους πρωτοετείς φοιτητές. Όπως τονίζει η Σύγκλητος : Το Πανεπιστήμιο Κρήτης, μετά από δεκαοκτώ μήνες εξ αποστάσεως εκπαίδευση, άνοιξε ξανά τις πύλες του και υποδέχτηκε τους φοιτητές του στις δύο πανεπιστημιουπόλεις σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο. Οι χώροι του Πανεπιστημίου γέμισαν ξανά με τη ζωντάνια των φοιτητών μας. Παρά τις αντίξοες συνθήκες, το νέο αυτό ξεκίνημα εξελίχτηκε πολύ ομαλά, γεγονός που οφείλεται στην καλή προετοιμασία του Πανεπιστημίου, αλλά και στην υποδειγματική στάση των φοιτητών μας. Το Πανεπιστήμιο, εν αναμονή πρόσληψης νέου προσωπικού το αμέσως επόμενο διάστημα, έχει στήσει έναν ολόκληρο μηχανισμό που βασίζεται στην εθελοντική εργασία διδασκόντων και διοικητικών υπαλλήλων που διενεργούν τους ελέγχους σε κάθε Αμφιθέατρο με εξαιρετική αποτελεσματικότητα. Από την πλευρά τους, το σύνολο σχεδόν των φοιτητών ανταποκρίθηκαν στις εκκλήσεις μας, ήταν πλήρως ενημερωμένοι για να μέτρα και τις προϋποθέσεις και έφεραν μαζί τους τα απαραίτητα έγγραφα για την είσοδό τους στις αίθουσες διδασκαλίας και τα εργαστήρια. Πολύ ενθαρρυντικό είναι επίσης το γεγονός που προκύπτει από τους ελέγχους ότι η συντριπτική πλειονότητα των φοιτητών είναι εμβολιασμένοι. Τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει η λειτουργία δύο εμβολιαστικών κέντρων σε Ηράκλειο (αμφιθέατρο Μανασάκη) και Ρέθυμνο (χώρος ιατρείου), όπως επίσης και δύο ιατρεία για τους πρωτοετείς φοιτητές. Φαινόμενα συνωστισμού που παρατηρούνται κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων στους εξωτερικούς κοινόχρηστους χώρους του Πανεπιστημίου, πιστεύουμε ότι θα μετριαστούν με την πάροδο του χρόνου. Παρά το επιτυχημένο ξεκίνημα, δεν εφησυχάζουμε. Το προσωπικό του Πανεπιστημίου Κρήτης έχει πλήρη επίγνωση των συνθηκών κάτω από τις οποίες καλούμαστε να επιτελέσουμε το έργο μας. Η πανδημία, παρά τα σημάδια ύφεσης, είναι ακόμα μαζί μας. Κάτω από αυτές τις συνθήκες το Πανεπιστήμιο Κρήτης κάνει ό,τι μπορεί μέσα στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του για να προστατεύσει την υγεία των μελών του. Για τον σκοπό αυτό έχει στηθεί ένας άλλος παράλληλος μηχανισμός από εβδομήντα περίπου μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας για την αντιμετώπιση κρουσμάτων covid-19, ο οποίος έχει τεθεί ξανά σε πλήρη ετοιμότητα. Η Διοίκηση του Πανεπιστημίου Κρήτης θέλει να ευχαριστήσει όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας για την ετοιμότητα και το πνεύμα συνεργασίας που επέδειξαν μέχρι σήμερα. Στοιχεία που μας κάνουν αισιόδοξους ότι θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά και τις νέες προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας, προς όφελος των φοιτητών μας και της επιστημονικής γνώσης.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το