Ελλάδα

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος: Έρευνα για το πώς μπήκε στο χειρουργείο ο «ψευτογιατρός»

Φωτογραφίες ντοκουμέντο που δείχνουν τον φερόμενο ως ψευτογιατρό μέσα στο χειρουργείο με ιατρική στολή, γάντια και νυστέρι δημοσίευσε σε ρεπορτάζ του ο Alpha το βράδυ της Δευτέρας, 6 Ιουλίου. Για το θέμα μίλησε στο Mega ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος. Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά, τα αίτια για το πώς μπήκε ο 47χρονος «Νίκος Κόντος» θα διερευνηθούν.

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου συνέστησε στους ασθενείς να είναι προσεκτικοί όταν βλέπουν ότι κάποιος τους υπόσχεται θεραπείες ζητώντας μια περιουσία, τη στιγμή που οι υπόλοιποι γιατροί λένε αντίθετα πράγματα. Οι ασθενείς μπορούν, επίσης, να διασταυρώνουν τα στοιχεία ενός γιατρού, αλλά και να ελέγχουν αν στην είσοδο ενός ιατρείου υπάρχει η επίσημη πινακίδα του κράτους για τα νόμιμα ιατρεία. Ως προς το πώς ο 47χρονος κατάφερε να μπει στο χειρουργείο, τόνισε ότι αυτό θα διερευνηθεί και «θα δούμε κατά πόσο και αν υπάρχουν ευθύνες». Εκεί θα φανεί και «η συμπεριφορά των συγκεκριμένων γιατρών» που ήταν μαζί του στο χειρουργείο, συμπλήρωσε.

Αποκαλυπτικές εικόνες του 47χρονου μέσα στο χειρουργείο
Με ιατρική στολή, γάντια ακόμη και νυστέρι μέσα στο χειρουργείο έπειτα από επέμβαση σε ασθενή εμφανίζεται ο φερόμενος ως ψευτογιατρός «Νίκος Κόντος» Όπως φαίνεται στο φωτογραφικό υλικό που εξασφάλισε ο Alpha, ο 47χρονος όχι μόνο φέρεται να μοίραζε – έναντι αδράς αμοιβής – μαντζούνια σε ασθενείς αλλά… έφτασε στο σημείο να μπει στο χειρουργείο φορώντας ιατρική στολή και κρατώντας νυστέρι…

Στις φωτογραφίες ντοκουμέντο που παρουσίασε ο Alpha εμφανίζεται ο 47χρονος μέσα στο χειρουργείο «ντυμένος» χειρουργός να ποζάρει με το νυστέρι στο χέρι αμέσως μετά την ολοκλήρωση μιας χειρουργικής επέμβασης. Ο προφυλακισμένος φαίνεται να ποζάρει δίπλα σε πραγματικούς γιατρούς και νοσηλευτές.

«Για τη δήθεν ιατρική μου ιδιότητα, το αληθές είναι ότι αρχικά δεν παρουσιαζόμουν ως τέτοιος, αλλά με την ιδιότητα του βοτανολόγου, έστω και εμπειρικού. Οι ίδιοι που τους προσέφερα τις υπηρεσίες μου άρχισαν να με συστήνουν περαιτέρω ως γιατρό και ουδέν έπραξα προκειμένου να άρω την πλάνη», είχε πει ο 47χρονος στην απολογία του όμως οι φωτογραφίες αποδεικνύουν ότι ο «Νίκος Κόντος» είχε μπει στο χειρουργείο.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το