Τοπικά

Πανελλήνιο πολυθεματικό συνέδριο Αυτοάνοσων Νοσημάτων στην Πορταριά από 5 έως 7 Απριλίου

Πρώτο Πανελλήνιο «Πολυθεματικό Συνέδριο Αυτοάνοσων Νοσημάτων, Ρευματολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας», θα πραγματοποιηθεί στην Πορταριά. Το συνέδριο διοργανώνεται από την Κλινική Ρευματολογίας και Κλινική Ανοσολογίας (διευθυντής κ. Δημήτριος Π. Μπόγδανος ) του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας και το Ινστιτούτο Ρευματικών Παθήσεων (Πρόεδρος κ. Λάζαρος Ι. Σακκάς) από τις 5 έως 7 Απριλίου 2019, στον συνεδριακό χώρο του Portaria Hotel στο Πήλιο.
Το Συνέδριο πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Τμήματος Ιατρικής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, της Ελληνικής Ρευματολογικής Εταιρείας και Επαγγελματικής Ένωσης Ρευματολόγων Ελλάδος (Ε.Ρ.Ε.-ΕΠ.Ε.Ρ.Ε.), της Ελληνικής Δερματολογικής & Αφροδισιολογικής Εταιρείας, της Ελληνικής Εταιρείας Ανοσολογίας & του International Chamber Of Commerce.
Η επίσημη έναρξη του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί παρουσία του πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κ. Ζήση Μαμούρη και του κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών Υγείας κ. Ιωάννη Στεφανίδη και εκπροσώπων θεσμικών οργάνων.

Η θεματολογία του Συνεδρίου θα εστιαστεί αποκλειστικά στις πρόσφατες εξελίξεις των Αυτοάνοσων Παθήσεων πέντε ειδικοτήτων και συγκεκριμένα της Ρευματολογίας, της Γαστρεντερολογίας, της Νευρολογίας, της Δερματολογίας και της Κλινικής Ανοσολογίας. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στα διαγνωστικά προβλήματα, κλινικά διλήμματα και θεραπευτικές επιλογές, όπως αυτές έχουν προκύψει από τη διεθνή βιβλιογραφία και την κλινική εμπειρία τα δύο τελευταία έτη. Θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε με έγκριτους επιστήμονες, κλινικούς και εργαστηριακούς ερευνητές, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, τις τελευταίες εξελίξεις στη θεραπεία αυτοάνοσων ρευματικών, γαστρεντερικών, νευρολογικών και δερματικών παθήσεων. Θα παρουσιαστούν νεώτερα δεδομένα στην ανοσοπαθογένεια, με άμεσες εφαρμογές στη θεραπεία. Θα αναπτυχθεί ο ρόλος περιβαλλοντικών παραγόντων και διατροφής στην ανάπτυξη αυτοάνοσων νοσημάτων. Θα συζητηθούν, επίσης, κλινικά προβλήματα, μέτρα πρόληψης, νοσηλευτικές ανάγκες, χειρουργικές επιλογές και θεραπείες αποκατάστασης. Επιπλέον, θα παρουσιαστεί η ερευνητική και κλινική δραστηριότητα των νέων επιστημόνων με προφορικές και αναρτημένες ανακοινώσεις. Η ενεργός συμμετοχή και άλλων ειδικοτήτων επαγγελματιών υγείας όπως εκείνης των νοσηλευτών τονίζεται μέσω του προσυνεδριακού συμποσίου νοσηλευτικής με σκοπό την ολιστική αντιμετώπιση των παθήσεων και τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας. Στο Επιστημονικό Πρόγραμμα του Συνεδρίου συμμετέχουν πάνω από 80 διακεκριμένοι επιστήμονες από τη χώρα μας αλλά και από το εξωτερικό. Αναμένεται η συμμετοχή πάνω από 180 ιατρών από όλη την Ελλάδα και ισάριθμων συνέδρων σχετιζόμενων ειδικοτήτων, όπως νοσηλευτών, φυσικοθεραπευτών, διαιτολόγων – διατροφολόγων και φοιτητών (μεταπτυχιακών και προπτυχιακών) βιοιατρικών επιστημών.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το