Ελλάδα

Πανελλήνιες: Πότε θα βγουν οι βαθμολογίες – Τι πρέπει να κάνουν οι υποψήφιοι για να ενημερωθούν με SMS

Θέμα ημερών αποτελεί η ανακοίνωση των βαθμολογιών που έλαβαν φέτος οι υποψήφιοι των Πανελλήνιων εξετάσεων.

Υπενθυμίζεται ότι φέτος, για πρώτη φορά, οι υποψήφιοι από τα ΓΕΛ και τα ΕΠΑΛ θα ενημερωθούν για τα αποτελέσματα των Πανελληνίων με SMS.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τα υπουργεία Παιδείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, οι συμμετέχοντες θα λάβουν δύο SMS στα κινητά τους τηλέφωνα:

α) το πρώτο γραπτό μήνυμα θα αφορά τη βαθμολογία που έλαβαν στις Πανελλήνιες
β) το δεύτερο θα είναι για το τμήμα ή σχολή επιτυχίας τους
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει πρώτα να μπουν στο gov.gr, να επιλέξουν την ενότητα «Εκπαίδευση», έπειτα «Πανεπιστήμια και Φοίτηση» και, τέλος, να «κλικάρουν» στο «Αποτελέσματα Πανελλαδικών Εξετάσεων».

Για να δουν τις γραπτές βαθμολογίες για τα εξεταζόμενα μαθήματα των Πανελληνίων, οι υποψήφιοι θα χρειαστούν τον 8ψήφιο κωδικό υποψηφίου και τα 4 ελληνικά αρχικά των ονομαστικών στοιχείων τους (επώνυμο, όνομα, πατρώνυμο, μητρώνυμο).

Μπορείτε να δείτε την ειδική εφαρμογή για τα αποτελέσματα των Πανελλήνιων Εξετάσεων σε αυτόν τον σύνδεσμο:

https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/panepistemia-kai-phoitese/apotelesmata-panelladikon-exetaseon

Πανελλήνιες: Πότε θα ανακοινωθούν οι βαθμοί
Στις Πανελλήνιες του 2020 η πλατφόρμα του υπουργείου Παιδείας για τις βαθμολογίες άνοιξε στις 10 Ιουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Παιδείας, φέτος τα αποτελέσματα των Πανελληνίων θα ανακοινωθούν λίγο νωρίτερα. Μια από τις επικρατέστερες ημερομηνίες είναι η 8η Ιουλίου.

Οι βαθμολογίες για τα ειδικά μαθήματα θα ακολουθήσουν σε δεύτερο χρόνο, λίγες ημέρες αργότερα.

Οι υποψήφιοι φέτος θα χρειαστεί να βγάλουν τα «κομπιουτεράκια» τους και για έναν ακόμη λόγο: Την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής.

Ο μαθηματικός-σύμβουλος σταδιοδρομίας Στράτος Στρατηγάκης, που παρουσίασε και τις πρώτες εκτιμήσεις για τις Βάσεις, υποστήριξε σχετικά ότι «η εφαρμογή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής θα ανεβάσει τις βάσεις στα χαμηλόβαθμα τμήματα. Αυτό σημαίνει ότι στο 1ο και στο 3ο Επιστημονικό Πεδίο δεν θα υπάρχουν τμήματα με βάση χαμηλότερη από περίπου 9.000 μόρια. Στο 2ο και στο 4ο Πεδίο δεν αναμένεται να υπάρχουν τμήματα με λιγότερα από 8.000 μόρια», είχε επισημάνει ο κ. Στρατηγάκης.

Πηγή: iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το