Τοπικά

Πανελλήνιες διακρίσεις στην ποίηση για το 1ο Λύκειο Βόλου “Θ”

Σ17 Φ1 (15)

Τρεις επαίνους στον 8ο Πανελλήνιο Μαθητικό Λογοτεχνικό Διαγωνισμό που διοργανώθηκε από το Μορφωτικό όμιλο της Πετρούπολης υπό την αιγίδα του Ομίλου για την Ουνέσκο, απέσπασε το 1ο ΓΕΛ Βόλου.

Τη διάκριση πέτυχαν δύο μαθήτριες της Γ’ Τάξης, η Ελπινίκη Τσούρικα και Κατερίνα Καμπέρη, λαμβάνοντας το β’ έπαινο στην κατηγορία της κοινωνικής ποίησης, καθώς και ο μαθητής της Β’ Τάξης Γιώργος Τσατάλας, που απέσπασε το β’ έπαινο στην κατηγορία της ερωτικής ποίησης.

Η μαθήτρια Ελπινίκη Τσούρικα τόνισε πως έγραψε δύο ποιήματα για το διαγωνισμό. Το ένα είχε τίτλο «Μάνα» και το άλλο «Τα Βλέμματα». Τελικά έλαβε τον έπαινο για το ποίημα «Τα βλέμματα».

«Τα βλέμματα» αναφέρονται στο πώς τρέφουμε τον εγωισμό μας με το να προσελκύουμε τα βλέμματα των άλλων, ότι δηλαδή χρειαζόμαστε να επιβεβαιωθούμε μέσα από κάποιους άλλους παρά να έχουμε εμπιστοσύνη στον εαυτό μας. Και αυτό το βλέπω σε πολλούς συνομηλίκους μου που κοιτούν να νιώθουν καλά με την εμφάνισή τους και όχι τόσο με το τι αντιπροσωπεύουν.

Η ίδια μας είπε πως φέτος γράφει ποιήματα, γιατί ενόψει και πανελλαδικών εξετάσεων θέλει να απελευθερωθεί από το άγχος. Μάλιστα στοχεύει να σπουδάσει κοινωνική λειτουργός.

Από την πλευρά της η μαθήτρια της Γ’ Τάξης Κατερίνα Καμπέρη έστειλε επίσης δύο ποιήματα στο διαγωνισμό, το ένα «Για τον Έλληνα που περιμένει» και το άλλο «Εδέμ». Τελικά βραβεύτηκε με το δεύτερο έπαινο για την Εδέμ που είναι περισσότερο θεολογικού περιεχομένου με την έννοια ότι ο καθένας από εμάς έχει να περιμένει τη δική του Εδέμ.

«Γράφω συχνά ποιήματα. Από μικρή δοκίμαζα να γράφω. Αυτό που μου αρέσει στην ποίηση είναι ότι με μερικές λέξεις μπορείς να απεικονίσεις μια ολόκληρη πραγματικότητα, ένα συναίσθημα. Η ίδια στοχεύει στην αγγλική φιλολογία.

Ο Γιώργος-Βασίλης Τσατάλας έγραψε ένα ποίημα με τίτλο «Ζωή ή Έρωτας, έρωτας ή έρωτας». «Γράφω πολλά ποιήματα, όποτε έχω διάθεση. Θα είναι συνήθως απογευματάκι, θα σπρώξω τα βιβλία στην άκρη και ακούγοντας μουσική θα γράψω κάτι. Βασικά η ποίηση με αποσυμπιέζει από τις σχολικές υποχρεώσεις. Κάνω ένα διάλειμμα γράφοντας ένα ποίημα και νιώθω πολύ καλύτερα» τόνισε ο ίδιος.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το