Τοπικά

Πανελλήνιες διακρίσεις μαθητών του 3ου ΓΕΛ Βόλου στη Φυσική

Σημαντικές διακρίσεις πέτυχε το 3ο ΓΕΛ Βόλου στον πανελλήνιο διαγωνισμό Φυσικής «Αριστοτέλης» που διεξήχθη υπό την αιγίδα του υπουργείου παιδείας. Από το σχολείο διακρίθηκαν δύο μαθητές της Β’ Τάξης που του χρόνου θα φοιτήσουν στην Γ’ Τάξη. Πρόκειται για τον Βλάση Σκουλή που έλαβε το τρίτο βραβείο αριστείας και τη Θάλεια Παρίση που έλαβε εύφημο μνεία.
Και ο δύο μαθητές δήλωσαν ότι αγαπούν πολύ τη φυσική και θα ήθελαν στο επάγγελμά τους μελλοντικά να αποτελεί τον πυρήνα της εργασιακής τους πορείας.
«Ήταν η πρώτη μου φορά που συμμετείχα σε ένα τέτοιο διαγωνισμό φυσικής» τόνισε ο Βλάσης Σκουλής και πρόσθεσε πως «όσον αφορά στα θέματα του διαγωνισμού περισσότερο δυσκόλεψε ο τρόπος διατύπωσής τους, παρά αυτά που ζητούνταν».
Ο ίδιος πρόσθεσε πως «η φυσική πάντα μου άρεσε από τη μικρή μου ηλικία και θα ήθελα να ασχοληθώ και επαγγελματικά με τη φυσική, αλλά υπάρχει και το ζήτημα της επαγγελματικής αποκατάστασης. Επομένως εστιάζω στα τμήματα φυσικής και ηλεκτρολόγων μηχανικών. Η φυσική είναι η μόνη επιστήμη που μπορεί να δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα για τη δημιουργία του κόσμου και της καθημερινότητας».
Η μαθήτρια της φετινής Β’ Τάξης Θάλεια Παρίση που αγαπά ιδιαίτερα τη Φυσική, δήλωσε πως «τα θέματα στον διαγωνισμό ήταν μέτριας δυσκολίας και είναι χαρούμενη για τη διάκριση που πέτυχε.
«Μου αρέσει πολύ η Φυσική ως μάθημα και θα ήθελα επαγγελματικά να ασχοληθώ με την έρευνα» δήλωσε η ίδια που προετοιμάζεται για τις πανελλαδικές εξετάσεις στις οποίες θα διαγωνιστεί του χρόνου τέτοια περίοδο.
Και οι δύο μαθητές μετέβηκαν χθες στο 3ο ΓΕΛ Βόλου, απ’ όπου παρέλαβαν τα βραβεία τους δεχόμενοι τα συγχαρητήρια των καθηγητών τους, καθώς και του διευθυντή του σχολείου κ. Δημήτρη Τσουλκανάκη.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το