Τοπικά

Πανελλήνιες διακρίσεις μαθητών από το 5ο Γυμνάσιο Βόλου στη Φυσική

Σημαντικές επιτυχίες σημείωσε το 5ο Γυμνάσιο Βόλου στον πανελλήνιο διαγωνισμό Φυσικής «Αριστοτέλης», όπου έξι μαθητές διακρίθηκαν, μεταξύ των οποίων και ένας έλαβε την δεύτερη θέση πανελλαδικά.
Οι μαθητές ευχαρίστησαν τους καθηγητές τους για τη στήριξη και καθοδήγηση που είχαν, ενώ αρκετοί ανέφεραν ότι τους ενδιαφέρουν τα μαθήματα των θετικών επιστημών.

Οι διακριθέντες μιλώντας στη «Θ» εξέφρασαν την μεγάλη χαρά τους για την επιτυχία αλλά και την αγάπη τους για το μάθημα της Φυσικής.
Πρόσθεσαν μάλιστα πως η συμμετοχή τους σε αυτό τον διαγωνισμό ήταν και μια ευκαιρία για να τεστάρουν τις δυνατότητές τους.
Η διευθύντρια του 5ου Γυμνασίου Βόλου κ. Καίτη Γαρυφάλλου τόνισε πως «είμαστε πολύ χαρούμενοι, γιατί αρκετοί μαθητές μας κατάφεραν και διακρίθηκαν στον πανελλήνιο διαγωνισμό Φυσικής «Αριστοτέλης». Είναι ενδεικτικό να αναφέρουμε πως από τους 20 επιτυχόντες μαθητές οι έξι προέρχονται από το σχολείο μας, δηλαδή ποσοστό επιτυχίας που αγγίζει το 33%. Μάλιστα είχαμε επιτυχία 100% στα Α’ βραβεία και πρέπει να σημειώσουμε πως μεγάλη διάκριση πέτυχε το σχολείο μας και με τον διαγωνισμό πληροφορικής, όπου μαθητής μας θα συμμετάσχει με την εθνική ομάδα στην διεθνή ολυμπιάδα πληροφορικής που θα διεξαχθεί στη Σλοβενία».
Οι μαθητές Αντώνης Σολδάτος και Δημήτρης Φιλίππου έλαβαν το Α’ βραβείο στον πανελλήνιο διαγωνισμό. «Συμμετείχα πρώτη φορά στον διαγωνισμό έχοντας κάνει και μια προετοιμασία στο σχολείο με την καθηγήτριά μας και αυτό βοήθησε. Τα θέματα ήταν βατά. Η Φυσική μαζί με τα Μαθηματικά, τη Βιολογία, τη Χημεία είναι από τα αγαπημένα μου μαθήματα. Γενικά με ενδιαφέρουν οι θετικές επιστήμες» τόνισε ο Αντώνης Σολδάτος ο οποίος σύμφωνα με τα στοιχεία του σχολείου, έλαβε τη δεύτερη θέση πανελλαδικά.

Από την πλευρά του ο μαθητής Δημήτρης Φιλίππου τόνισε πως «γενικά επιδιώκω να συμμετάσχω σε διαγωνισμούς Φυσικής και Μαθηματικών για να τεστάρω τις γνώσεις μου και να βλέπω τι μπορώ να κάνω πάνω σε αυτά τα μαθήματα. Μου αρέσει η φιλοσοφία των διαγωνισμών. Για τα θέματα του διαγωνισμού που συμμετείχα, μπορώ να πω πως ήταν βατά, βέβαια σε κάποια σημεία απαιτούσαν ιδιαίτερη προσοχή, ενώ βοήθησε και η προετοιμασία που κάναμε».
Από την πλευρά του ο μαθητής Μάριος Λύκας που έλαβε εύφημο μνεία, δήλωσε πως «η Φυσική είναι ένα μάθημα που μου αρέσει ιδιαίτερα και συνδυάζεται με την καθημερινότητα».
Παίρνοντας τον λόγο η Εβίτα Κοντορίζου που επίσης έλαβε εύφημο μνεία, ανέφερε πως «συμμετείχα στον διαγωνισμό περισσότερο για να δω τις γνώσεις μου. Νιώθω χαρούμενη για την διάκριση. Από το Γυμνάσιο η Φυσική μου αρέσει ακόμη περισσότερο, αν και ακόμη δεν γνωρίζω, ποια κατεύθυνση θα επιλέξω».

Επίσης ο μαθητής Αντώνης Σκιαθίτης που διακρίθηκε με εύφημο μνεία, ανέφερε πως τον ενδιαφέρουν περισσότερο τα μαθήματα της θετικής κατεύθυνσης στα οποία αριστεύει, ενώ τα θέματα τα χαρακτήρισε ως βατά.
Ο μαθητής Γιώργος Κλαψόπουλος που έλαβε το Γ’ βραβείο επισήμανε πως «με την καθηγήτρια κ. Κωστάκη κάναμε μια πολύ καλή προετοιμασία που μας βοήθησε. Η Φυσική με ενδιαφέρει, όπως και γενικά όλα τα μαθήματα των θετικών επιστημών».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το