Τοπικά

Πανελλήνια συνάντηση ρεμπετών στον Αλμυρό με αδελφοποίηση συλλόγων

Στις 29 και 30 Ιουνίου έγινε η πρώτη Πανελλήνια Συνάντηση Ρεμπετών στον Αλμυρό. Συγκεκριμένα στο γραφικό εγκαταλειμμένο χωριό Παλαιός Πλάτανος, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Αλμυρού «Το Ρεμπέτικο», που είχε την όλη ευθύνη για τη διοργάνωση σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Αλμυρού, μαζεύτηκαν ρεμπέτικα σχήματα και σύλλογοι από όλη σχεδόν την Ελλάδα σε ένα «χορταστικό» ρεμπέτικο διήμερο.

Με την ευκαιρία της συνάντησης αυτής, οι εκπρόσωποι των δύο συλλόγων, ο Παναγιώτης Μαυρογένης, πρόεδρος του ΔΣ του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Αλμυρού «Το Ρεμπέτικο», και ο Θωμάς Αστερίου, εκπρόσωπος του διοικητικού συμβουλίου του Μουσικού Συλλόγου Λάρισας «Η παρέα του Μ. Βαμβακάρη», υπέγραψαν ενώπιον όλων των παρευρισκομένων σύμφωνο φιλίας και αδελφοποίησης των δύο Συλλόγων με απώτερο σκοπό τη συνεργασία και τη σύμπραξη σε κοινές πολιτιστικές εκδηλώσεις και δράσεις. Επιπλέον σκοπός των δύο συλλόγων θα είναι και η γενικότερη συνεργασία των δύο Νομών, Λάρισας και Μαγνησίας, σε πολιτιστικά θέματα.

Ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής Αλμυρού «Το Ρεμπέτικο» συμμετείχε με τα εξής μέλη του: Αλασωνίτη Χριστίνα (τσέλο), Μαυρίκης Στάθης (μπουζούκι), Ξηρομερίσιος Κων/νος (μπουζούκι), Πατρίσια Πίρας (μπουζούκι – φωνή), Μπούτλας Χρήστος (μπουζούκι – φωνή), Καραδήμας Δημήτρης (φωνή), Μαυρογένης Παναγιώτης (μπουζούκι), Καλαντζής Γιάννης (μπαγλαμά), Μιχαλακόπουλος Παναγιώτης (κρουστά), Παπαθανασίου Κώστας (κιθάρα), Πολυμεράκης Χρήστος (κιθάρα), Φυτιλή Βάσω (φωνή), Κωνσταντίνου Δημήτρης (φωνή), Παπαδόπουλος Ηρακλής (ακορντεόν), Καραγιωργόπουλος Κώστας (βιολί) και ο μαέστρος του Συλλόγου Γιώργος Σταμούλης (μπουζούκι).
Ο Μουσικός Σύλλογος Λάρισας «Η παρέα του Μάρκου Βαμβακάρη» συμμετείχε με τους εξής καλλιτέχνες: Γιώργος Κολτσίδας (τρίχορδο μπουζούκι), Γιάννης Λίταινας (κιθάρα – τραγούδι), Κώστας Νικολάου (μπαγλαμάς-τραγούδι), Θωμάς Αστερίου (μπαγιαντέρας) (μπαγλαμαδάκι – τραγούδι) και η Δήμητρα Γιαννούκα στο τραγούδι.
Την εκδήλωση προλόγισε ο συγγραφέας Παναγιώτης Σταθόπουλος. Συμμετείχαν επίσης η Ρεμπέτικη Κομπανία Καλαμάτας, Γιώργος Κολώνης και Κώστας Παππάς, Στέλιος Παπαδόπουλος και Σάκης Νικολετόπουλος, η ρεμπέτικη κομπανία του Γιώργου Μήτσιου, Βασίλης Σκούτας και Δημήτρης Μηταράκης και η εκπληκτική Κατερίνα Τσιρίδου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το