Τοπικά

Πανελλήνια διάκριση Βολιώτη μαθητή στη Φυσική “Θ”

stamoulis

Πανελλήνια διάκριση στον διαγωνισμό φυσικής που διοργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο Αθηνών πέτυχε ο μαθητής Γ’ Τάξης του 1ου Γυμνασίου Βόλου Αλέξανδρος Σταμούλης. Ο ίδιος τόνισε πως αγαπάει ιδιαίτερα τη φυσική, γιατί είναι το μάθημα με το οποίο μαθαίνουμε για το σύμπαν.
Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο Αθηνών τον περασμένο Μάρτιο και στη Μαγνησία οι ενδιαφερόμενοι μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου διαγωνίστηκαν στο 1ο Γυμνάσιο Βόλου.
«Ήταν η δεύτερη φορά που συμμετείχα σε διαγωνισμό φυσικής και θα το κάνω και του χρόνου. Είμαι ικανοποιημένος με τη διάκρισή μου που ήταν απόρροια της αγάπης μου για τη φυσική. Πρόκειται για ένα μάθημα με το οποίο μπορείς να ερμηνεύσεις τον κόσμο, ενώ με έλκουν και τα πειράματα. Τα θέματα στον διαγωνισμό ήταν άλλα βατά και άλλα πιο δύσκολα» τόνισε ο μαθητής που δεν αποκλείει στο μέλλον να σπουδάσει φυσική. Συμπλήρωσε δε πως η φυσική είναι εύκολο μάθημα, αρκεί βέβαια κάποιος να διαβάζει και να έχει τις βάσεις.
Ο καθηγητής φυσικής του σχολείου κ. Δημήτρης Πάτρας είπε τα καλύτερα λόγια για τον Αλέξανδρο λέγοντας πως είναι ένας επιμελής και έξυπνος μαθητής που αγαπάει ιδιαίτερα τη φυσική και τον ενθαρρύνουμε να συμμετέχει σε διαγωνισμούς, από τους οποίους μπορεί να ανεβάσει το επίπεδό γνώσεών του.

stamoulis
Ο ίδιος συμπλήρωσε πως οι περισσότεροι μαθητές κουράζονται με το μάθημα της φυσικής. Ιδίως στη Γ’ τάξη που μπαίνουν σε θέματα ηλεκτρισμού και μαγνητισμού, τα πράγματα είναι πιο δύσκολα. Βέβαια ο Αλέξανδρος είναι από τις εξαιρέσεις και δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον για τη φυσική.
Συμπλήρωσε πως τα εργαστήρια φυσικής των Γυμνασίων θα πρέπει να έχουν βοηθούς και περισσότερο εξοπλισμό.
Το περασμένο Σάββατο διεξήχθη στο 2ο Γυμνάσιο Βόλου η δεύτερη φάση του πανελλήνιου διαγωνισμού της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών που αναφέρεται στα παιδιά Δημοτικού. Συμμετείχαν γύρω στα 25 παιδιά και αντιμετώπισαν θέματα που κάποια ήταν και επίπεδο Γυμνασίου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το