Τοπικά

Πανελλήνια διάκριση για το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Βόλου

Την τρίτη θέση απέσπασε η ταινία του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.) Βόλου με τίτλο «Το φύλο σε πρώτο πλάνο» στον 1ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ψηφιακών Ταινιών που διοργάνωσαν το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους και η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων. Η ταινία του Σ.Δ.Ε. Βόλου διακρίθηκε μεταξύ των συμμετοχών σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από όλη την Ελλάδα, αποσπώντας το 3ο Βραβείο στην κατηγορία «Γυμνάσιο».

Η διοργάνωση του 1ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Ψηφιακών Ταινιών με θέμα «Το Φύλο σε Πρώτο Πλάνο» είχε ως στόχο την προβολή της ανάγκης εξάλειψης των κάθε είδους έμφυλων στερεότυπων, διακρίσεων και ανισοτήτων λόγω φύλου, σεξουαλικής επιλογής και ταυτότητας φύλου, και σεβασμού, εν γένει, της ανθρώπινης ύπαρξης ανεξάρτητα και πέρα από τις διαχωριστικές ταξινομικές κατηγορίες, μεταξύ των οποίων και το φύλο.

Οι ταινίες που συμμετείχαν στον διαγωνισμό κρίθηκαν από κριτική επιτροπή, την οποία αποτέλεσαν οι Νίκος Θεοδοσίου, σκηνοθέτης, καλλιτεχνικός διευθυντής της CameraZizanio (πρόεδρος), Ρόμπι Εκσιέλ, κριτικός κινηματογράφου, Ζωή Μαγουλά, στέλεχος της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων, Χαράλαμπος Μπαλτάς, εκπαιδευτικός, πρόεδρος της παιδαγωγικής ομάδας «Το Σκασιαρχείο», Παντελής Παντελόγλου, αναπληρωτής καλλιτεχνικός διευθυντής Φεστιβάλ Ολυμπίας και Εύα Σπαθάρα, στέλεχος της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων.

Οι ταινίες που βραβεύθηκαν θα προβληθούν σε ειδική εκδήλωση που θα γίνει τον προσεχή Δεκέμβριο στον Πύργο, στο πλαίσιο του 22ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, όπου θα γίνει και η τελετή απονομής των βραβείων.

Την ταινία του Σ.Δ.Ε. Βόλου μπορεί κανείς να την παρακολουθήσει στον εξής σύνδεσμο: https://youtu.be/uv7RCaRZMSg.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το