Τοπικά

Το Δημοτικό Σέσκλου έλαβε το 2ο βραβείο σε διαγωνισμό για το σχολικό εκφοβισμό “Θ”

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΕΣΚΛΟΥ

Στη δεύτερη θέση βρέθηκε η ομάδα «starschool» από το 3ο Δημοτικό Σχολείο Αισωνίας Σέσκλου.
Το Βρετανικό Συμβούλιο και το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας οργάνωσαν το διαγωνισμό «Λέμε ΟΧΙ στο σχολικό εκφοβισμό» που ήταν μέρος του εκπαιδευτικού προγράμματος με τίτλο «Σέβομαι τη Διαφορετικότητα», το οποίο είναι κατά της ενδοσχολικής βίας και βασίζεται στα ιδανικά και τις αξίες του Ολυμπισμού και της Ολυμπιακής Εκεχειρίας.
Ο διαγωνισμός ήταν για μαθητές της Πέμπτης και Έκτης Δημοτικού και των τριών τάξεων του Γυμνασίου (10-15 ετών) σε απευθυνόταν σ’ όλα τα σχολεία εντός της Ελλάδας. Ο διαγωνισμός ήταν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.
Οι μαθητές, δουλεύοντας σε ομάδες, κλήθηκαν να δημιουργήσουν ένα βίντεο ή μια παρουσίαση (σε Microsoft PowerPoint).
Οι μαθητές/τριες της Στ΄ τάξης του Σχολείου που εργάστηκαν με την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού Ευαγγελίας Ανδρεάδου, καθηγήτριας Φυσικής Αγωγής, ήταν: Κολιαμήτρα Αθανασία, Κοκόσι Αλεξία, Κουρτέση Χρύσα, Νάνου Χαρά και Ροβίσιος Κωνσταντίνος.
Το βραβείο για το Σχολείο είναι ο εξοπλισμός και η εγκατάσταση «μιας έξυπνης ψηφιακής τάξης» χορηγία της Samsung Electronics HELLAS και περιλαμβάνει ψηφιακό εξοπλισμό, καθώς και επιμόρφωση των εκπαιδευτικών από τη Samsung.
Τέτοιου είδους τάξεις υπάρχουν μία στην Ξάνθη, μία στη Θεσσαλονίκη, μία στην Κρήτη και δύο στην Αθήνα. Και σε λίγο η πρώτη στη Θεσσαλία που θα τη διαθέτει το 3ο Δημοτικό Σχολείο Αισωνίας Σέσκλου.
Η κριτική επιτροπή βαθμολόγησε με βάση τη σαφήνεια και την ευρηματικότητα και ανέδειξε τους μεγάλους νικητές. Την πρώτη θέση στο διαγωνισμό κατέλαβε η ομάδα «Πρωτάκια TV» από το 4ο Γυμνάσιο Αλίμου! Στη δεύτερη και στην τρίτη θέση αντίστοιχα βρέθηκαν η ομάδα «starschool» από το 3ο Δημοτικό Αισωνίας Σέσκλου και η ομάδα «face to face» από το 5ο Δημοτικό Νέου Ηρακλείου.
Μέσα από αυτό το διαγωνισμό, 473 μαθητικές ομάδες από 203 δημόσια και ιδιωτικά σχολεία από 112 πόλεις της χώρας κατέθεσαν τις προτάσεις τους για το πώς αντιλαμβάνονται το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού αλλά και τις αξίες της διαφορετικότητας, της ισότητας των ευκαιριών, της κοινωνικής ένταξης και της ειρηνικής επίλυσης των διαφορών. Ο διαγωνισμός διεξάγεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά και μέχρι σήμερα έχουν συμμετάσχει σχεδόν χίλια σχολεία και περισσότεροι από 5.000 μαθητές από ολόκληρη τη χώρα! Στο φετινό διαγωνισμό συμμετείχαν 1.689 μαθητές και 223 εκπαιδευτικοί.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το