Ελλάδα

Πανελλαδική στάση εργασίας στα νοσοκομεία και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας

Πανελλαδική στάση εργασίας από τις 7 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι έχει προκηρύξει για σήμερα το ΠΑΜΕ, διεκδικώντας βελτίωση της κατάστασης στην Υγεία με πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και πλήρη κρατική χρηματοδότηση.

Οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», θα πραγματοποιήσουν πορεία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10.30 το πρωί, έξω από το νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» και στη συνέχεια στην 1η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ). Εκφράζουν «την αντίθεσή τους στις συνεχιζόμενες» όπως αναφέρουν «καταργήσεις υπηρεσιών – συγχωνεύσεις τμημάτων, όπως συνέβη πρόσφατα σε «Τζάνειο» και «Γ., Γεννηματάς».

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει μεγάλες ελλείψεις προσωπικού στο «Γ. Γεννηματάς» , ελλείψεις σε υλικά και προβλήματα του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού.

Στη Λάρισα το Καραβάνι της Υγείας
Στη Θεσσαλία βρίσκεται σήμερα «το καραβάνι της Υγείας», της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία ΠΟΕΔΗΝ, το οποίο θα ξεκινήσει στις 9 το πρωί, από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας και με πορεία 9 χιλιομέτρων θα διέλθει από Υγειονομικές Μονάδες και θα καταλήξει στη Κεντρική Πλατεία της πόλης.

«Συνεχίζουμε την πορεία για τη σωτηρία του ΕΣΥ, του ΕΚΑΒ και της Πρόνοιας» αναφέρει το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ. Η Ομοσπονδία καλεί τους αγρότες να διευκολύνουν τους εργαζόμενους που θα πάρουν μέρος στην κινητοποίηση, με τη διέλευσή τους από τα μπλόκα που υπάρχουν σε διάφορα σημεία των Εθνικών Οδών.

Πηγή: iefimerida

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το