Τοπικά

Πανελλαδική διάκριση για το 2ο Νηπιαγωγείο – Βραβεύτηκαν μαθητές που σχεδίασαν εύζωνες

Νέες διακρίσεις σε πανελλήνιο διαγωνισμό ζωγραφικής απέσπασε το 2ο Νηπιαγωγείο Βόλου, όπου τα νήπια ζωγράφισαν» εύζωνες.
Την περασμένη χρονιά και συγκεκριμένα το διάστημα Δεκέμβριος 2019 – Μάρτιος 2020, πραγματοποιήθηκε ο πανελλήνιος διαγωνισμός παιδικής ζωγραφικής με τίτλο «Εγώ είμαι εγώ, Ευζωνάκι γοργό…», με αφορμή τον εορτασμό για τη συμπλήρωση των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε από το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης και τον Όμιλο Ανάδειξης και Διάδοσης της Πολιτιστικής Καλλιτεχνικής Εθνικής Κληρονομιάς «Φέρμελη, Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία».
Στον διαγωνισμό έλαβε μέρος το 3ο Νηπιαγωγείο Βόλου το οποίο έχει συγχωνευθεί με το 2ο Νηπιαγωγείο Βόλου και πιο συγκεκριμένα οι μαθητές/τριες των τμημάτων Πρωινό 1 και Προαιρετικό Ολοήμερο.
Υπεύθυνές νηπιαγωγοί ήταν οι κ.κ. Παρασκευή Γεωργιάδη και Τριανταφυλλιά Γεωργούλα, που ήταν και η προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου.

Η κ. Γεωργιάδη Παρασκευή ανέφερε πως «τα νήπια παροτρύνθηκαν να σχεδιάσουν την ανθρώπινη μορφή του «Εύζωνα» και να την ολοκληρώσουν με στοιχεία κολάζ. Δόθηκε έμφαση στο αυθόρμητο παιδικό σχέδιο που χαρακτηρίζει την προσχολική ηλικία και αποτυπώνει την οπτική που έχουν τα παιδιά για την ανθρώπινη μορφή και τα χαρακτηριστικά της. Η φουστανέλα επενδύθηκε με κολλητική του λογότυπου «1821» για να κατανοηθεί η ηρωική ημερομηνία».

Από την πλευρά η κ. Τριανταφυλλιά Γεωργούλα ανέφερε χαρακτηριστικά: «Εκπονήθηκε σχέδιο εργασίας με στόχο οι μαθητές να γνωρίσουν την ιστορία των ευζώνων, τη φορεσιά και τους συμβολισμούς της, καθώς και τη φιλοσοφία ζωής τους, που είναι συνδεδεμένη με τις αξίες του ηρωισμού, της γενναιότητας και του αγώνα για ελευθερία. Έτσι οι εύζωνες αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για τους μαθητές. Μεταξύ των 111 έργων που διακρίθηκαν σε σύνολο 1.237, βρίσκονται 4 έργα μαθητών από τα δύο αυτά τμήματα εκ των οποίων τα 2 βραβεύτηκαν. Έκθεση των επιλεγμένων έργων θα γίνει στο Πολεμικό μουσείο Αθηνών».
Από την πλευρά της η διευθύντρια του 2ου Νηπιαγωγείου Βόλου κ. Έλενα Στανιού συνεχάρη τις νηπιαγωγούς και τα
παιδιά για τη συμμετοχή και τη διάκρισή τους.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το