Τοπικά

Πανελλαδικές: Συναγερμός χθες για κορωνοϊό σε εξεταστικό κέντρο της Λάρισας

Συναγερμός σήμανε χθες το πρωί σε Εξεταστικό Κέντρο της Λάρισας, καθώς υποψήφια μετέβη στη διεύθυνση του Λυκείου και τόνισε πως νιώθει αδιαθεσία. Αμέσως της έγινε θερμομέτρηση, όπου διαπιστώθηκε πως είχε δέκατα. Η διευθύντρια του σχολείου εφάρμοσε αμέσως το πρωτόκολλο διαχείρισης τέτοιων περιστατικών και η υποψήφια αφού έβαλε τη μάσκα, μπήκε στην αίθουσα και εξετάστηκε κανονικά.
Παράλληλα στο σημείο έφτασαν ο περιφερειακός επόπτης εξετάσεων κ. Σωκράτης Σαβελίδης και ο διευθυντής διεύθυνσης δευτεροβάθμιας.

Ο κ. Σαβελίδης ανέφερε πως μετά από κινητοποίηση του ΕΟΔΥ και τη διεξαγωγή όλων απαραίτητων ενεργειών, όπως επικοινωνία με την αρμόδια γενική γραμματέα του υπουργείου Παιδείας κ. Γκίκα, τελικά ενημερωθήκαμε πως η υποψήφια είναι αρνητική στον κορωνοϊό. Πάντως το όλο περιστατικό απέδειξε την ετοιμότητα των σχολείων να ανταποκριθούν άμεσα σε αυτές τις ιδιαίτερες καταστάσεις που διανύουμε».
Πάντως από την πλευρά τους πηγές του υπουργείου Παιδείας καθησυχάζουν σημειώνοντας ότι με τα μέχρι στιγμής στοιχεία δεν φαίνεται να πρόκειται για κρούσμα κορωνοϊού καθώς η αδιαθεσία του μαθητή δεν συνοδεύεται από άλλα συμπτώματα συμβατά προς τη νόσο.

Η γενική γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Αναστασία Γκίκα, ανέφερε στο alfavita.gr: «Μας έχουν καλέσει αυτές τις μέρες από πολλά σχολεία-εξεταστικά κέντρα, λχ από τον Άγιο Δημήτριο, τη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα, την Κομοτηνή, κα. Είναι λογικό να ανησυχούν όταν κάποιο παιδί διαμαρτύρεται για πονοκέφαλο ή και υπερθερμία, γιατί ως τώρα μας αναφέρονται υπερθερμίες υποψήφιων, δηλαδή χαμηλοί πυρετοί έως 37,2-37,5, οι οποίοι εξηγούνται από το άγχος των μαθητών και όχι υψηλοί πυρετοί. Σε κάθε μία από αυτές τις περιπτώσεις, ακολουθούνται κατά γράμμα οι οδηγίες του ΕΟΔΥ και οι υποψήφιοι θερμομετρούνται ξανά και ξανά. Ωστόσο μέχρι τώρα τουλάχιστον, σε καμία περίπτωση δεν θεωρήθηκε κάποιος υποψήφιος, με βάση αυτές τις οδηγίες, ως ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού, κανένα εξεταστικό κέντρο δεν έκλεισε και δεν έχουμε καμία περίπτωση που να μας προβληματίζει σοβαρά, παρά τα καθημερινά τηλεφωνήματα».
Σημειώνεται πάντως πως σε περίπτωση που κάποιος μαθητής επιβεβαιωθεί ως κρούσμα κορωνοϊού, τότε δεν θα μπορεί να συνεχίσει να συμμετέχει στη διαδικασία των Πανελλαδικών εξετάσεων και με αίτησή του θα μπορέσει να συμμετάσχει στις επαναληπτικές εξετάσεις του Σεπτεμβρίου. Επιπρόσθετα τίθεται σε καραντίνα με επιτήρηση 10 ημερών.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το