Τοπικά

Πανελλαδικές 2020: Θα εξεταστούν 1895 μαθητές από τα Γενικά και τα Επαγγελματικά Λύκεια της Μαγνησίας

Συνολικά 1895 υποψήφιοι των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων στη Μαγνησία θα συμμετέχουν φέτος στις πανελλαδικές στις Πανελλαδικές εξετάσεις.
Οι εξετάσεις αρχίζουν τη Δευτέρα με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας και θα ολοκληρωθούν στις 26 Ιουνίου για τα Γενικά Λύκεια και στις 30 Ιουνίου στα ΕΠΑΛ.
Σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα ο Περιφερειακός Επόπτης Πανελλαδικών Εξετάσεων Θεσσαλίας Σωκράτης Σαβελίδης,  η πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής ΔΔΕ Μαγνησίας Ρηγώ Φασουράκη ανέφερε ότι οι μαθητές από τα ΓΕΛ που θα εξεταστούν με το νέο σύστημα είναι 1353 και 172 μαθητές θα εξεταστούν με το παλιό. Στις πανελλαδικές θα συμμετέχουν  370 μαθητές από τα ΕΠΑΛ Μαγνησίας.

Αναφορικά με τα εξεταστικά κέντρα στο νομό, αυτά είναι 22 σε Γενικά Λύκεια και τρία στα ΕΠΑΛ ενώ από φέτος θα λειτουργήσουν επίσης εξεταστικό κέντρο στο Μουσικό Σχολείο και στο 3ο ΕΠΑΛ.  Στις λυκειακές επιτροπές θα συμμετέχουν 300 εκπαιδευτικοί, 900 επιτηρητές στις εξετάσεις αλλά και 47 ως βοηθητικό προσωπικό.  Στο μάθημα των Αγγλικών θα εξεταστούν στη Μαγνησία 450 μαθητές και οι εξετάσεις θα διεξαχθούν σε 3 εξεταστικά κέντρα.
Η κ. Φασουράκη σημείωσε πως στα εξεταστικά κέντρα έχει διανεμηθεί υγειονομικό υλικό και μάσκες.
Από την πλευρά του ο κ. Σαβελίδης τόνισε ότι φέτος η ιδιομορφία των πανελλαδικών εξετάσεων αφορά τα αυστηρά μέτρα κατά του κορωνοϊού. ” Οι εξετάσεις  οργανώθηκαν φέτος κάτω από πρωτόγνωρες συνθήκες, αλλά  χάρη στη δουλειά των εκπαιδευτικών η ασφάλεια είναι εξασφαλισμένη”  δήλωσε και ευχήθηκε καλή επιτυχία σε όλους τους υποψήφιους.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το