Τοπικά

Πάνδημο το τελευταίο “αντίο” στον Θανάση Κοντονίνα

Σε βαρύ κλίμα τελέστηκε το μεσημέρι του Σαββάτου η κηδεία του συνταξιούχου εμπόρου Θανάση Κοντονίνα στον Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων Βόλου. Η οικογένειά του, συγγενείς, φίλοι και συναγωνιστές, βρέθηκαν στην εκκλησία για να πουν το τελευταίο “αντίο” στον Θανάση Κοντονίνα, που «έφυγε» από τη ζωή, παραμονή της ονομαστικής του εορτής, σε ηλικία 72 ετών μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη.
Παρόντες για το αντίο στον Θανάση Κοντονίνα ήταν δεκάδες πολιτικοί φίλοι του από τον χώρο του ΚΚΕ, συνάδελφοί του, εκπρόσωποι και μέλη των συνταξιουχικών οργανώσεων Μαγνησίας, ο πρώην βουλευτής Μαγνησίας Κώστας Στεργίου, ο δημοτικός σύμβουλος Απόστολος Ριζόπουλος, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου Απόστολος Οντόπουλος, ο πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Κωνσταντίνος Τσέλιος, ο γενικός γραμματέας της “Μαγνήτων Κιβωτός” Νίκος Τσούκας αλλά και πολίτες που τον γνώριζαν από την προσφορά του στα κοινά.

Ο Θανάσης Κοντονίνας ξεκίνησε να εργάζεται από τα παιδικά του χρόνια. Από την ηλικία των 9 ετών βρισκόταν στην αγορά του Βόλου και αγωνίστηκε πολύ αλλά κατάφερε να ανοίξει το δικό του κατάστημα με παιδικά ενδύματα. Αρχικά εργαζόταν ως υπάλληλος στο κατάστημα νεωτερισμών «Σ. Λεβή και ΣΙΑ», που βρισκόταν οδό Ηπείρου. Στη συνέχεια δημιούργησε το δικό του κατάστημα στην οδό Αντωνοπούλου και το διατήρησε για 37 χρόνια, μέχρι τη συνταξιοδότησή του.
Είχε διατελέσει δημοτικός σύμβουλος Βόλου, ήταν ενεργό μέλος του ΚΚΕ και πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ-ΤΑΕ Μαγνησίας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το