Ελλάδα

Παναγιωτόπουλος: Εάν δεν αναβαθμίσουμε τα F-16 θα χάσω τον ύπνο μου

Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης για αναβάθμιση των Ενόπλων Δυνάμεων περιέγραψε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, και ενώ οι ελληνοτουρκικές σχέσεις βρίσκονται σε τεντωμένο σκοινί.
«Θα προτιμούσα να χάσω τον ύπνο μου μπροστά στο ενδεχόμενο να με καλέσουν στο μέλλον να πάω σε μια Εξεταστική Επιτροπή, παρά να χάνω τον ύπνο μου επειδή δεν έκανα τίποτα, για να αναβαθμίσω τα αεροσκάφη F-16, με δραματικά καλύτερες επιχειρησιακές δυνατότητες, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για την επαύξηση της ετοιμότητας σε αυτό τον καιρό και τις υπαρκτές απειλές, που συμφωνούμε ότι περικυκλώνουν τη χώρα μας» τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας μιλώντας στην Επιτροπή της Βουλής, όπου συζητείται το νομοσχέδιο για την αναβάθμιση του συγκεκριμένου τύπου αεροσκαφών.

«Τώρα πρέπει να αναβαθμιστούν οι Ένοπλες Δυνάμεις. Τώρα είναι η ώρα, όχι αύριο. Τώρα», συνέχισε ο κ. Παναγιωτόπουλος. Στη συνέχεια ο Επικεφαλής του Πενταγώνου σχολίασε και τις διαρροές που αφορούσαν τα «Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης». Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ξεκαθάρισε ότι δεν ειπώθηκε ουδέποτε κάτι σχετικά με «πάγωμα», ενώ στη συνάντηση που είχαν Μητσοτάκης και Ερντογάν αποφασίστηκε η συνέχισή τους.

«Η πολιτική του ΥΠΕΘΑ δεν εκφράζεται με διαρροές, αλλά με επίσημες τοποθετήσεις. Τοποθετήθηκα πολλές φορές υπέρ της ανάγκης να μείνει ανοιχτό το κανάλι επικοινωνίας. Αυτό που είχαμε πει ως Υπουργείο εν όψει της συζήτησης των δύο ηγετών ήταν ότι δεν είμαστε σε βιασύνη για την επανέναρξη συζητήσεων για τα ΜΟΕ. Ως εκεί όμως. Οι δύο ηγέτες μίλησαν ευθέως και εντίμως μεταξύ τους και – ένα από αυτά τα λίγα που συμφωνήσαμε – είναι να συνεχιστεί η συζήτηση για τα ΜΟΕ», υπογράμμισε.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το