Τοπικά

Παναγιώτης Ανδριώτης -Ένας υπάλληλος ηλεκτροφωτισμού είναι εξαιρετικός φωτογράφος

Μια έκθεση φωτογραφίας διαφορετική από τις άλλες σε θέμα, αλλά και στον χώρο που θα εκτεθεί, παρουσιάζεται από τον κ. Παναγιώτη Ανδριώτη, υπάλληλο Ηλεκτροφωτισμού. Η νέα του έκθεση φωτογραφίας έχει τίτλο «Καταυλισμός» και παρουσιάζεται ένα μικρό δείγμα της δουλειάς του στον χώρο εργασίας του, στο αμαξοστάσιο του Δήμου Βόλου, με θέμα τη ζωή των παιδιών του καταυλισμού αθιγγάνων.

Του ΛΟΪΖΟΥ ΑΣΒΕΣΤΑ

Μετά την 4η έκθεση φωτογραφίας του με θέμα το Γηροκομείο Βόλου, η νέα έκθεση
έχει θέμα τα παιδιά του καταυλισμού που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στον εργασιακό του χώρο στη Νεάπολη. Οι 12 φωτογραφίες που εκτίθενται, είναι ένα μικρό δείγμα της νέας του δουλειάς, που θα παρουσιαστεί επίσημα στο Βολιώτικο κοινό, το φθινόπωρο του 2018 σε επιμέλεια του δασκάλου της φωτογραφίας Πλάτωνα Ριβέλλη.
Ο Παναγιώτης Ανδριώτης, ενεργό μέλος του Φωτογραφικού Κύκλου και της Φωτογραφικής Λέσχης Βόλου, αναφέρει για τη νέα του έκθεση φωτογραφίας: «Μετά το «Γηροκομείον Βόλου», αναζήτησα νέους φωτογραφικούς ορίζοντες σε έναν καταυλισμό αθίγγανων. Σ’ ένα μέρος που το επισκέπτομαι κάθε μέρα, που χαιρετώ και καλημερίζω τους κατοίκους του. Στον καταυλισμό των αθίγγανων, δίπλα ακριβώς από το αμαξοστάσιο του Δήμου Βόλου, τον χώρο εργασίας μου. Από το έτος 1999 που διορίστηκα στον Δήμο Βόλου, γνώρισα και τον καταυλισμό. Θυμάμαι τις πρώτες μέρες πήγαινα σιγά- σιγά με το υπηρεσιακό αυτοκίνητο, «προσοχή Παναγιώτη, πετάγονται στον δρόμο γυφτάκια» μου είχε πει ένας συνάδελφος… Όλα αυτά τα χρόνια απέκτησα οικειότητα με τους αθίγγανους και με ήξεραν όλοι με το μικρό μου όνομα».
Αυτό που του έκανε ιδιαίτερη εντύπωση, όπως ο ίδιος επισήμανε, «ήταν το έντονο χρώμα των κατοικιών τους (γιατάκια), η καθαριότητα του καταυλισμού (μύριζε χλωρίνη), η ομιλία των κατοίκων (μιλάνε μόνο ελληνικά), οι μυρωδιές από ψητά, αλλά και τα πολλά παιδάκια όλο παιχνίδι, γέλια και ανεμελιά. Δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλος ο καταυλισμός, χωρίζεται στα δύο από έναν παραπόταμο που έρχεται από τη λίμνη Κάρλα και καταλήγει στον Παγασητικό Κόλπο».
Πώς προέκυψε αυτό το θέμα, με τον κ. Παναγιώτη Ανδριώτη να απαντά: «Το θάρρος να τους προσεγγίσω με τη φωτογραφική μηχανή το πήρα μετά το μεγάλο μάθημα που πήρα στο Γηροκομείο Βόλου. Εκεί, στον χώρο της Μονάδας, στα δύο χρόνια που επισκεπτόμουν, προσέγγισα τους φιλοξενούμενους γέροντες και γερόντισσες με αγάπη σε μια εύθραυστη στιγμή της ζωής τους. Όμως η αγάπη ήταν αυτή που πήρα, το χαμόγελο και τον πραγματικό εαυτό τους. Αυτό μου έδωσε αυτοπεποίθηση. Έβαλα άνω τελεία στο Γηροκομείο, για να πάω στα παιδιά του καταυλισμού. Θυμάμαι ήταν ένα χειμωνιάτικο απόγευμα, Φεβρουάριος 2016. Βγήκα από το αυτοκίνητο με κύκλωσαν, με αγκάλιασαν και με υποδέχθηκαν με χαρά. Μικροί – μεγάλοι…» απάντησε ο ίδιος.
Η έκθεση φωτογραφίας «Καταυλισμός» θα παραμείνει μέχρι τη Δευτέρα 28 Μαΐου 2018 σε χώρο του αμαξοστασίου Δήμου Βόλου που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Χατζηπέτρου με Κορωνίου, Νεάπολη.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Τζέιμι Φοξ: Η γυναίκα που τον μήνυσε για σεξουαλική επίθεση θέλει η ταυτότητά της να παραμείνει κρυφή

Η γυναίκα που μήνυσε τον Τζέιμι Φοξ για μια υποτιθέμενη σεξουαλική επίθεση το 2015 ζήτησε…

2 Δεκεμβρίου 2023

90χρονος συνελήφθη για σεξουαλική παρενόχληση σε 16χρονη στην Αμαλιάδα

Μια 16χρονη μαθήτρια έπεσε θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης στην Αμαλιάδα στην οδό Βύρωνος από έναν 90χρονο.…

2 Δεκεμβρίου 2023

Με ηγέτη Κουτίνα και καθοριστικό Βερτζάγια η Νίκη 82-69 τον Πρωτέα Γρεβενών

Τεράστιας σημασίας επιτυχία σημείωσε η Νίκη κερδίζοντας 82-69 τον μαχητικό Πρωτέα Γρεβενών στο Κλειστό Ν.…

2 Δεκεμβρίου 2023

Τεχνητή νοημοσύνη: Οι 5 περιζήτητες θέσεις εργασίας AI με μισθό 120.000 δολ. – Από το σπίτι

Δεν χρειάζεται να εργάζεστε στον τομέα της τεχνολογίας για να βρείτε μια επικερδή θέση εργασίας…

2 Δεκεμβρίου 2023

Σύνοδος ΟΗΕ για το Κλίμα: 117 χώρες συμφώνησαν να τριπλασιάσουν την παγκόσμια ικανότητα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας

Περίπου 117 κυβερνήσεις δεσμεύτηκαν σήμερα να τριπλασιάσουν την παγκόσμια ικανότητα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας έως το…

2 Δεκεμβρίου 2023

Τρόμος στη Φθιώτιδα: Ανατίναξαν ΑΤΜ και το πήραν μαζί τους – Απείλησαν με όπλο αυτόπτη μάρτυρα!

Αναστάτωση προκλήθηκε στο Μαρτίνο Φθιώτιδας, τα ξημερώματα του Σαββάτου έπειτα από έκρηξη που σημειώθηκε σε…

2 Δεκεμβρίου 2023